• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 542

• Temu pokrenuo strongboy
  • Datum prvog posta

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A kako da poslazem kuglice u sistem ??sad sam probavo ali ne znam kako :icon_mad:

E sad to je malo nauka i moras imat zivce,ak si ljut ili nervozan makni se na par sati jer ti nikak nepe.
Ak si izvadil sve kuglice i otvoril kuciste volana s boka izvadi krusku van kuglu.
Kad ju izvadis probaj tu kuglu jel ide u kuciste odozgora kroz rupu,probaj pa javi da ti dalje velim.

Tu od
7 Svi 2013
Poruka
73
E sad to je malo nauka i moras imat zivce,ak si ljut ili nervozan makni se na par sati jer ti nikak nepe.
Ak si izvadil sve kuglice i otvoril kuciste volana s boka izvadi krusku van kuglu.
Kad ju izvadis probaj tu kuglu jel ide u kuciste odozgora kroz rupu,probaj pa javi da ti dalje velim.

Probo sam ali ne ide :mur:
Šta da radim sad?? Kako da stavim kuglice?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Probo sam ali ne ide :mur:
Šta da radim sad?? Kako da stavim kuglice?

Na kugli skini onu limenu cjevcicu od dva komada je,stavi kuglu s boka unutra,al mislim da bus i vratilo moral stavit prije,e onda odozgora puznik i kam ti dode pocetak navoja puza do gornje rupe na kugli pocni stavljat kuglice i kak ih stavljas polako vrti puznik,kad ti na donjoj rupi bud u kuglice se vidle pun je sistem,e onda napunis cjevcicu i prisarafis ju gore na kuglu i nesmije ti ostat ili ispast ni jedna kuglica!
Inace bus imal lufta.
Kad to slozis ko ace ravno i puznik mora biti na sredini kugle tak da ima isti broj vrtnje u jednu i drugu stranu.
Stegnes vratilo za kuglu stavis nove semeringe sve stegnes i uli unutra pun hipenol 90 oko 1.2l.

Tu od
7 Svi 2013
Poruka
73
Na kugli skini onu limenu cjevcicu od dva komada je,stavi kuglu s boka unutra,al mislim da bus i vratilo moral stavit prije,e onda odozgora puznik i kam ti dode pocetak navoja puza do gornje rupe na kugli pocni stavljat kuglice i kak ih stavljas polako vrti puznik,kad ti na donjoj rupi bud u kuglice se vidle pun je sistem,e onda napunis cjevcicu i prisarafis ju gore na kuglu i nesmije ti ostat ili ispast ni jedna kuglica!
Inace bus imal lufta.
Kad to slozis ko ace ravno i puznik mora biti na sredini kugle tak da ima isti broj vrtnje u jednu i drugu stranu.
Stegnes vratilo za kuglu stavis nove semeringe sve stegnes i uli unutra pun hipenol 90 oko 1.2l.

A prvo da segment stavim unutra i puž da bude preicvrsten na njega ali mora ona cijevcica biti skinuta ? jel tak? I kaj onda dok stacvim kuglice sve unutra kako da stavim nazad cijevcicu?

I da skoro sam zabb,jel ima kuglica nan kraju u sredini osovine od volana ??

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A prvo da segment stavim unutra i puž da bude preicvrsten na njega ali mora ona cijevcica biti skinuta ? jel tak? I kaj onda dok stacvim kuglice sve unutra kako da stavim nazad cijevcicu?

I da skoro sam zabb,jel ima kuglica nan kraju u sredini osovine od volana ??

Ja sam na zetoru vratilo mogel stavit kad sam sve slozil jer imam mjesta a ti stavi kuglu unutra pa prvo probaj jel ide vratilo kraj nje unutra ak ide onda slozis kuglu i puznik i onda vratilo stavis.
Kuglice stavljas u kuglu kad skines cjevcicu i puznik mora biti unutra i kuglice moraju popunit kanale u puzu kad je u kugli.pazi da ti nije koja kuglica ostala u kucistu ili u kanalu za ispustanje ulja.
Kad napunis kuglu s kuglicama napunis cjevcicu isto stavi malo tovatne masti da ti se zaljepe da ne ispadaju i nabi cjevcicu do kraja da ljepo sjedne i zasarafis ju.
Daj sve poslikaj da imas slike ak bu trebalo nekom pomoc oko toga,ja nisam slikal i sad mi je zal.

Ne kuzim zadnje pitanje pojasni ga malo.

Tu od
7 Svi 2013
Poruka
73
Ja sam na zetoru vratilo mogel stavit kad sam sve slozil jer imam mjesta a ti stavi kuglu unutra pa prvo probaj jel ide vratilo kraj nje unutra ak ide onda slozis kuglu i puznik i onda vratilo stavis.
Kuglice stavljas u kuglu kad skines cjevcicu i puznik mora biti unutra i kuglice moraju popunit kanale u puzu kad je u kugli.pazi da ti nije koja kuglica ostala u kucistu ili u kanalu za ispustanje ulja.
Kad napunis kuglu s kuglicama napunis cjevcicu isto stavi malo tovatne masti da ti se zaljepe da ne ispadaju i nabi cjevcicu do kraja da ljepo sjedne i zasarafis ju.
Daj sve poslikaj da imas slike ak bu trebalo nekom pomoc oko toga,ja nisam slikal i sad mi je zal.

Ne kuzim zadnje pitanje pojasni ga malo.

Ma mislim vratilo od volana da ima na kraju vratila kuglica na koju se naskolni dole na kuciste .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma mislim vratilo od volana da ima na kraju vratila kuglica na koju se naskolni dole na kuciste .

D To vratilo i samo koljeno ne naljezu na nis nego se na to koljeno se kugla stavlja a na krajevima su pikse i semerinzi,a kuglice su samo u kugli s puzem.T

Tu od
7 Svi 2013
Poruka
73
28 komada
i nemoj skidati nikakve cjevčice

Evo uspio sam staviti,sad znam kako ide.. Ali sam skino i odneso kod tokara da slozi navoj na osovini volana..to je onaj najdljni navoj koji drzi kuglice..Ali sad sam skuzio kako ide

Hvala svima na pomoći :icon_pray:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
A kuda ih bu metauj ak ne skine cjevcicu dole?:confused::(think):

Tam gdje im je i mjesto.
Sutra objasnim ako bum imal volje. Sad idem k svojem četveronožnom prijatelju.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
@Oficir kad zakomplikuje stvar u koju se ne kuzi tad i mi sto se profesionalno bavimo tim poslom izgubimo.Ja pocinjem razmisljati zasto svih ovih godina pogresno radim.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
@Oficir kad zakomplikuje stvar u koju se ne kuzi tad i mi sto se profesionalno bavimo tim poslom izgubimo.Ja pocinjem razmisljati zasto svih ovih godina pogresno radim.

Nisam zakompliciral nego sam to radil vise puta i svakak probal i ovak kak sam opisal je najlakse i brzo ak se moze tak nazvat.
Kak ti to delas na koju foru?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovak ih namečeš, a poslije

Velim ti da sam tak delal i nejde tak opet kuglice idu van dole.:(
Neznam ko tak stavi puznik a da da mu kuglice sve ostanu u kugle svaka cast.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Na taj način ga napeljam odpve u bilo koje doba dana ili noči, čak i poslije feštice, bez da ijedna utekne van.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Na taj način ga napeljam odpve u bilo koje doba dana ili noči, čak i poslije feštice, bez da ijedna utekne van.

Svaka cast ak ti tak dobro ide. Ja onda nisam takav maher....

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh