• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Nije problem za zamjeniti.
Skineš polugu gasa i polugu gašenja, otpustiš one matice kluč 8 kaj su ti žuto zafarbane i one dvije ključ deset između kojih ti je blomba.
Osovinu gasa guraš prstom prema dole kad vadiš poklopac, a na kraju ako nebu htela iskočiti malo pripomogneš šerafcigerom.
Malo pripaziš da ti se ne raskopča feder. obrati pažnju u kojoj rupi je bil za svaki slučaj.

Kupiš brtvu i odmah zamjeni oringe na osovinama kad ih več imaš vani.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Teško je reči kaj ste vi tu radili i kaj je pošlo po zlu ali očito nešt ne valja.
Veliš da je prije popravka pumpe palil ko metak? Ako je tak onda ili pumpa nije dobro složena ili vam se možda kod ugradnje (mada ja nisam naletel na takav) okrenul zupčanik za zub.
Naravno, ako je pumpa na oznaci.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Na kraju se nisam imal hrabrosti s tim zezat da nekaj ne s....., onda bi bila skuplja igranka, mada ak odluči opet procuriti možda se i sam primim tog posla :/
Sad je opet sušan ko barut 😎
IMG_20231008_172409.jpg
IMG_20231008_172421.jpg
Imam dalje pitanje pošto mi je hidraulički volan odbio poslušnost, jel se može pumpa od volana promjeniti bez skidanja kompresora ili je dovoljno otpustiti ona 4 šerafa što drže ovu plavu prirubnicu za kučište razvoda?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Mislim, ali nisam siguran, da je unutra kanđa koja ide skupa van sa prirubnicom (ono na 4 vijka).
Kad izvadiš kanđu tek onda možeš izvuči krilnu pumpu.

Moja preporuka ti je da skineš cijeli kompresor (iza, dole, je još jedna matica) jer kad skineš ona dva gornja i ovaj kaj vidiš na prirubnici donji, oni ujedno drže i kompresor, kompresor se bu odljepil i mastivurdač bu curel na brtvi kompresora pa buš opet rastavljal.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Može neko znati koji ležaji idu na prednji točak IMT 549 i treba li odstojnik, još nisam sredio taj slučaj kako treba.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Između ležajeva nema odstojnika jer su konusni.
Iza ležaja ima čahura na koju naleže zadnji ležaj.
Točne oznake ležajeva napamet nažalost neznam, pitaj u dučanu. Isti bi trebali biti od 540 do 558

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
To nije distanca, to je oslonac za ležaj.
Ako to imaš gore ne trebaš kupovati, a mislim da toga ni nema za kupiti več treba dati raditi.
U zadnju stranu glavčine kad sastavljaš prvo ugradiš košuljicu, pa ležaj, pa oslonac pa semering.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Možda da netko ima dimenzije ili sliku da vidim barem kako izgleda, stari oslonac očito otišao u smeće skupa sa semeringom kad sam mijenjao ležaje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Valjda nema kad pita.
Nije to nikakva mudrolija za napraviti i izmjeriti ako ne nabavi.
Glavčina sa ležajevima bez semeringa gore i šubler u ruke.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
To ne paše na 549. Taj traktor nema distancu
To je odgovor iz trgovine rezervnih dijelova. Očito imam problem kao i sa rukavcem, kat. br. 555.17.201 koji je bio tvornički ugrađen ali otišao navoj pa sam morao mijenjati i nastali problemi. Moram se se isprsiti za majstora.

Najnoviji postovi

Na vrh