• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Obično se ugrađuje negdje blizu akumulatora, gdje je najkraća veza. Razlog nije pad napona već položaj neštićenog dijela instalacije.
Zakaj bi ti pri instrument ploči?
A pri instrument ploči zato jer kak je navel i @martinv1 da mogu brzo isključiti ako dojde do pizdarije, a i nije mi nešto privlačno kad vidim kak sve znaju bit ugrađene dotične sklopke ispred maske ili negdje na haubi izbušeno :/ Ovak bi to bilo relativno sakriveno a i "pokrpal" bi si tu rupu(drugu sam pokrpal sa 12v upaljačem 🤣).
No sve u svemu nekak razmišljam da bude ta ideja otpala i da budem na kraju kod akumulatora ugradil glavni osigurač za taj dodatni vodič za dodatne potrošače da ak dojde do oštećenja vodiča da on izgori makar se to ne bi smjelo desit jer sam taj vodič ugural u crijevo od goriva koje ima dosta "mesa" pa dok njega proglođe bude makina u dubokoj penziji...
@Petretic549
Strujni krug možeš prekinuti prekidom bilo kojeg "glavnog kabla" bez obzira da li je to iza + (plus) kleme ili - (minus kleme). Svaki je takav odabir bolji od nikakvog.
I da stavi što bliže na dohvat ruke, ili ako je dalje stavi mogućnost isključenja potezanjem sajle, kao mi na trkačim autima - nekada...
Sve mi je jasno, ali mislim da budem na kraju ugradio glavni osigurač blizu akumulatora za taj vodicu, tak da i ako dođe do kratkog spoja da ipak on izgori. Tako da vrlo vjerojatno opcija sa sklopkom za masu otpada.
Doduše teško da će doć do toga jer je sam vodič naguran u crijevo od goriva i sve je povezano vezicama da ne mrda...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Da je kuja nebi znal, ali pošto je pes valjda mu je visak rekel...

maticivan

Novi član
Tu od
24 Srp 2023
Poruka
8
Pozdrav.Imam problem kada upalim traktor sve ok radi a kada se zagrije slabije prima gas,mijenjane karike i dihtung glave rijec je o imt 549.Zna li itko o cemu je rijec?

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Pozdrav.Imam problem kada upalim traktor sve ok radi a kada se zagrije slabije prima gas,mijenjane karike i dihtung glave rijec je o imt 549.Zna li itko o cemu je rijec?
Jel motor bio zakuvao, pregrijao se i pomotalo glavu, pa nakon toga sada nema snage....zacvikao termostat...

maticivan

Novi član
Tu od
24 Srp 2023
Poruka
8
Mislim da jeste bio pregrijan promjenut je i termostat.na bospumpi kapi gorivo moze li to biti problem ako mozda gubi vakum ili nesto?

Da li radi na leru kad se zagrije?
Koliko ima radnih sati?
Gasi se na leru zagrijan ima oko 1500sati malo vise

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ako je sve drugo kako si rekao..ima gorivo i zrak
1. Provjeri ventile
2.izmjeri kompresiju
3.ako ima kompresije boš pumpa kaput.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja bi njemu karnister del na krov direkt u bošicu pa da vidimo jel dobava ok.
Isto tak bi provjeril filter na ulazu u boš pumpu

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Mislim da jeste bio pregrijan promjenut je i termostat.na bospumpi kapi gorivo moze li to biti problem ako mozda gubi vakum ili nesto?
E onda lijepo napravi komplet generalku motora sa boš pumpom, nemoj stavljat termostat, pa si miran.

maticivan

Novi član
Tu od
24 Srp 2023
Poruka
8
Imam problem sa imt 549 gonio sam pumpu na reparaciju i dolazio majstor ufaziro kad je hladan treba verglat 1-2 minute a kad se zagrije odma dok stoji malo 5-10 minuta teze pritom ide puno dima moze pomoc? Majstor mi je rekao da dizne na 125 pritiska jer je roto pumpa ako mozr pomoc i do cega moze biti

Najnoviji postovi

Na vrh