Petretic549
Dobro znana faca
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,436
A pri instrument ploči zato jer kak je navel i @martinv1 da mogu brzo isključiti ako dojde do pizdarije, a i nije mi nešto privlačno kad vidim kak sve znaju bit ugrađene dotične sklopke ispred maske ili negdje na haubi izbušeno :/ Ovak bi to bilo relativno sakriveno a i "pokrpal" bi si tu rupu(drugu sam pokrpal sa 12v upaljačem 🤣).Obično se ugrađuje negdje blizu akumulatora, gdje je najkraća veza. Razlog nije pad napona već položaj neštićenog dijela instalacije.
Zakaj bi ti pri instrument ploči?
No sve u svemu nekak razmišljam da bude ta ideja otpala i da budem na kraju kod akumulatora ugradil glavni osigurač za taj dodatni vodič za dodatne potrošače da ak dojde do oštećenja vodiča da on izgori makar se to ne bi smjelo desit jer sam taj vodič ugural u crijevo od goriva koje ima dosta "mesa" pa dok njega proglođe bude makina u dubokoj penziji...
Sve mi je jasno, ali mislim da budem na kraju ugradio glavni osigurač blizu akumulatora za taj vodicu, tak da i ako dođe do kratkog spoja da ipak on izgori. Tako da vrlo vjerojatno opcija sa sklopkom za masu otpada.@Petretic549
Strujni krug možeš prekinuti prekidom bilo kojeg "glavnog kabla" bez obzira da li je to iza + (plus) kleme ili - (minus kleme). Svaki je takav odabir bolji od nikakvog.
I da stavi što bliže na dohvat ruke, ili ako je dalje stavi mogućnost isključenja potezanjem sajle, kao mi na trkačim autima - nekada...
Doduše teško da će doć do toga jer je sam vodič naguran u crijevo od goriva i sve je povezano vezicama da ne mrda...