• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Naravno, ovaj je NC. Imam doma i slični NO prekidač no ne vidim logičan način za postaviti ga da reagira odmah i da se kočnica smije pritisnuti skroz bez da podrobi prekidač, tako da NC prekidač jedino ima smisla.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Kompresiju naravno nisi mjeril kad su bile dize vani?

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Rješavanje konstantnog problema sa štop prekidačem koji jedva izdrži od doma do tehničkog ugradnjom klasičnog prekidača. View attachment 65195
View attachment 65196 View attachment 65197
Jel se sjećaš možda od kog Opela je taj prekidač kaj smo pričali na PM?

Vrhunsko rješenje kako god umjesto onog smeća od poteznog šaltera koje ili svijetli stalno ili ne svijetli ili zapali cijeli traktor ....

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Prekidač koji je ugrađen na 549:
IMG_4016.png
A kupio sam ih jer sam tražio prekidač za kombajn:
IMG_4017.png
Tužna je razlika u cijeni zbog imena...

maticivan

Novi član
Tu od
24 Srp 2023
Poruka
8
Pozz imam problem pregara mi osigurac od grijaca a prije je radio normalno moze li biti ds je crkao grijac stavljo sam jaci osigurac ali nista

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ako je grijač motora provjeri da se nije negdje proglodala žica od grijača najvjerojatnije...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ako se ne varam grijač motora nejde preko osigurača.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Nejde da, al ide preko kontakt brave tak da bi trebal izgorit veliki 30, (ili 25 u originalu, moja instalacija dok sam ja nastal je već bila prerađena :/ ), osigurač kaj ne?

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Koliko se ja razumijem u motore, na dizelima izmjena karika ne pomaže,osim u slučaju da ga treba udati .

Posljednje uređivanje od moderatora:

maticivan

Novi član
Tu od
24 Srp 2023
Poruka
8
Ne razumijem se puno al je palio ko zvrk dok nisam bospumpu odnio na servis kad se vratila majstor je namistio i sad tesko pali

Posljednje uređivanje od moderatora:

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
To ,bi najbolje objasnio @MUHA , ali ako je pumpa dobro podešena ,naj bitnije je da se vrati kako je bila. Znači oznake na šerafu se trebaju poklopiti. Masa majstora okreče pumpu na ona tri šrafa, zbog tog jer žele da izbjegnu " nepravilni zvuk,( frfljanje) motora na ler gasu.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ekipa imam pitanje.
Procurila mi je nafta na boš pumpi na poklopcu, pa me zanima jel to veliki problem promjeniti, jel ima kakvih caka ili najbolje da se obratim bošisti da on to rješi?
Na ovo mislim:
IMG_20231001_211106.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh