• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Momci moji, yto od 50 ks nije ni sluga po kvaliteti izrade ytu 89-90-130-130... Sasvim razlicit pristup pravljenju traktora... manje yto traktore usporedjujem s eurowolf traktorima. kvarljivi, nepracizni, za hobiste odlican izbor.

Stari yto traktori su u srbiji radili i rade jos danas, imau po 12000 15000 i vise radnih sati uz normalne servise i odrzavanje, i zamjenu potrosnih djelova. Ljudi koji danas kupuju yto traktor su s njim jako zadovoljni. Osobno poznam vise ljudi koji kad su kupili yta 904, nisu mogli vjerovati sto se dobije za tako malo novca. U srbiji je mjerena snaga na kardanu yto 904 traktora i izmjereno je nesto malo preko 100ks.

Polovan zetor, kao i nov kinez, moze biti macak u vreci i ne mora, mogu biti baceni novci, ali ne mora znaciti... danas ima svega na nasem trzistu, i ne mozes biti pametan sto kupiti.

549 kao takav, sta da mu ja radim. I dalje tvrdim da sahrani bilo koji traktor u svojoj kategoriji i cjenovnom rangu. Kad smo ga kupovali, bio je TOCNO duplo skuplji od eurowolfa454 bez kabine. Dam glavu ako do sad ne bi imo na jednom kinezu duplo vise kvarova, nego na 549, a da ne spominjem dva kineza. 549 ih sahrani oba, pogotovo nacinom voznje kojim se vozi moj 549.

nije da ga nesto posebno hvalim, ali realno gledano, tako je.

Drugi traktor koji je bio u tom cjenovnom rangu ne znam (vjerovatno neki malo veci kinez) ali opet bih povjerenje i glas dao za 549.

čuj znam za eurowolfa 55, čovjek dosta radi i prezadovoljan

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
pogledajte malo moje pojacanje kolijevke pre nego vam pukne pa onda nema kvarova 549 dv extra traktor ja za sada nisam imao ni jedan kvar ili mi se takav potrefio inace 27600 maraka placen ovo 600 je ventilacija i grijanje

B

Bobo

Guest
kazem, ovisi sto i kako radi...

U transportu je 549 vjecito na iber gasu, bila puna ili prazna prikolica, s prikljuckom ili bez, na njivi sjetvospremac ne moze vuci drugacije nego 2 iber gas, a pripremam za sjetvu uvijek oko 10kj od suba sa spremacem 2.2m koji je ipak malo previse za moj traktor.

Proljetos tanjurao jednim tragom i presao sjetvospremacem tablu 10 hektara...

Pricam s ljudima okolo i veliak vecina je kupila 454 (tada kod nas najmanji model) i nisu nesto narocito zadovoljni, bar ovi koji rade poljoprivredu kako treba.

a hobiste je to odlican traktor, jer se na 5 jutara zemlje nece ni oznojiti a opet pravda novac koji je na njega potrosen. za te pare se nije mogao kupiti imt 539, a ovaj makar ima prednji pogon, hidro volan i 10 ks vise. stroj i pol, al ja mu ne bih ukazao povjerenje na vecim povrsinama i da mi eurowolf bude "veliki" traktor, kao sto mi je to sad trenutno 549.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
De ti tako se u Hr ne govori...
Ozbiljan kvar je kad mjenjaš na traktoru od 250 sati lamelu a to se na yto događa koma.
Taj stroj nije za ozbiljno bavljenje poljoprivredom tako da.
Lud biti pa dati novce za to kupiš zapadni traktor i nadživit će tog.

A menjanje karika na 300 rh je provjeravanje stanja motora?

B

Bobo

Guest
Nije 300, nego 250 i to je bio tvornicki nedostatak koji je uklonjen, a daljnju stetu je napravio (nazovimo ga tako) majstor iz Virovitice...

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
ma tako ga potrefilo neko u trecoj smjeni pa mozda i popit to radio pa et ja govorim pa nek vjeruje ko hoce evo imam oko 700 sati sve tesko berac maksimalno u sezoni oranje tanjiranje sve nigdje kvar nigdje lufta nigdje ni kapi ulja da balavi da kucnem u drvo kolijevka na svom mjestu al nakon sto su me isprepadali ja jos napravim i ojacanje vidi se pre u prilozenom e a fergi 539 1600 sato 2005 god jedino ona oprugica u ac pumpi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zašto forsiraš konstataciju da voziš na punom gasu , pa svaki motor je napravljen da se vrti a ne da stoji .
Isto je s transmisijim , snaga je umnožak momenta i kutne brzine ..a moment je taj koji uništi lamelu , tanjurasti , ležajeve itd.

M

Miško 007

Guest

U transportu je 549 vjecito na iber gasu, bila puna ili prazna prikolica, s prikljuckom ili bez, na njivi sjetvospremac ne moze vuci drugacije nego 2 iber gas, a pripremam za sjetvu uvijek oko 10kj od suba sa spremacem 2.2m koji je ipak malo previse za moj traktor.

Pricam s ljudima okolo i veliak vecina je kupila 454 (tada kod nas najmanji model) i nisu nesto narocito zadovoljni, bar ovi koji rade poljoprivredu kako treba.

a hobiste je to odlican traktor, jer se na 5 jutara zemlje nece ni oznojiti a opet pravda novac koji je na njega potrosen. za te pare se nije mogao kupiti imt 539, a ovaj makar ima prednji pogon, hidro volan i 10 ks vise. stroj i pol, al ja mu ne bih ukazao povjerenje na vecim povrsinama i da mi eurowolf bude "veliki" traktor, kao sto mi je to sad trenutno 549.

Taj 454 vele da nemože ni sa dvobrazdnim da ore .
Gledaj malo po svim forumima na tim yto kvarovi ima i moj znalac onog većog sad jel 130 konja a veli da nije bas nesto bas ga pitam kako se ponaša.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
A menjanje karika na 300 rh je provjeravanje stanja motora?

ne to je redovni servis:weedman:
na torpedu mjenjaš filter zraka (fini)na 300rh, a na 549 karike:finga:

kako 454 ima 10ks više???
jel on nije 45 ks i kad mu odbiješ snage na težinu, hidropumpu i prednju vuču tu su negdje po snagi,
539 okretniji a 454 jači na vuči, ali tu negdje su koji konj razlike

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

Bobo

Guest
Zašto forsiraš konstataciju da voziš na punom gasu , pa svaki motor je napravljen da se vrti a ne da stoji .
Isto je s transmisijim , snaga je umnožak momenta i kutne brzine ..a moment je taj koji uništi lamelu , tanjurasti , ležajeve itd.

Zato sto ne moze cijeli dan raditi ni jedan stroj u punom gasu bez opterecenja... do Terezinog polja sam vozio 549 PUNIM puncatim gasom i uz brdo i niz brdo i po Virovitici malo isao polakse i iza Virovitice opet pun gas... Pred samim terezinim poljem je na odusak bacio politru ulja...

Sad uzmi sjetvospremac 2.20 (vodi se kao 2.40, ali moj nema dvije vanjske motike) koji ga drzi na vagi kad je podignut. u 2. na optimalnim okretajima traktor posustaje, a na iberu ide tak-tak.. I cjeli dan na cjedjenju zadnjeg atoma snage iz traktora... Transport isto tako. Brda imamo kao i vi. uz brdo kad brat ide s praznom prikolicom drzi ga u 5. do same tocke crkavanja, jer mu se ne da presaltavat u nizi stupanj. taman naidje na vrh brda i teraj dalje. to sto ovaj jadnik jedva ide, brata ne dira ni malo u zivac. ja tu idem 5 donekle, pa 4. i pred vrh brda 3. i polako, al brat ne...

Oranje je na normalnim okretajima, kao i tanjuranje, ajde, to priznajem, al inace, traktor nije napravljen za ganjanje i izivljavanje, a moj to ponekad mora trpjeti...

sad radim 27 jutara zemlje, a od iduce godine uzimam jos 11. sve to ce raditi 549 od oranja, do tanjuranja i spremanja. Da ja tog kineza vidim sto ce takvu torturu izdrzati. Jos ako tetku pukne film, pa mi kaze da njegovih 10ha preorem i presijem, tek ce to biti zanimljivo...

traktor trenutno ima godisnej oko 500 takvih radnih sati i ja mislim da do kraja nije iskoristen i da ce s ovih 11 jutara ekstra biti taman.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Taj 454 vele da nemože ni sa dvobrazdnim da ore .
Gledaj malo po svim forumima na tim yto kvarovi ima i moj znalac onog većog sad jel 130 konja a veli da nije bas nesto bas ga pitam kako se ponaša.
joj miško
pa tomo od 30ks i 1000kg ore sa dvobraznim plugom
a da traktor sa duplom vučom i 45ks i 2200kg nemože povuči dvije brazde:madmana::madmana::madmana:

idi čovječe pusti vodu:mrgreen:

M

Miško 007

Guest
joj miško
pa tomo od 30ks i 1000kg ore sa dvobraznim plugom
a da traktor sa duplom vučom i 45ks i 2200kg nemože povuči dvije brazde:madmana::madmana::madmana:

idi čovječe pusti vodu:mrgreen:

Otiđi na Srbijanski forum pa ćeš vidit jednog kako plače nemože da ore s dve glave.
Žao mu što nije 549 uzeo ...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Otiđi na Srbijanski forum pa ćeš vidit jednog kako plače nemože da ore s dve glave.
Žao mu što nije 549 uzeo ...

samo je pitanje zašto nemože???
nemoj baš svaćemu vjerovati što piše:weedman:

M

Miško 007

Guest
Proklizava jako kako je napisao da je prelagan...
Ipak novi 549 ima 2500 kg..
A i nisu neke kvalitete mislim da to bolje ne kupovat..

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Proklizava jako kako je napisao da je prelagan...
Ipak novi 549 ima 2500 kg..
.

znači TV, imt 533,539,540, torpedo 40-48ks, ursus35, mali zetori i svi drugi ostali traktori manji od 2500kg nemogu vuči dvije brazde:weedman:
a uostalom koliko sam vidio imt 549 ima samo 2200kg

jel ti ikad koristiš onu tipku "pregled poruke" kada odgovaraš na temu???
odmah ti je pored "pošalji odgovor" i jako je korisna

Posljednje uređivanje:
M

Miško 007

Guest
znači TV, imt 533,539,540, torpedo 40-48ks, ursus35, mali zetori i svi drugi ostali traktori manji od 2500kg nemogu vuči dvije brazde:weedman:
a uostalom koliko sam vidio imt 549 ima samo 2200kg

jel ti ikad koristiš onu tipku "pregled poruke" kada odgovaraš na temu???
odmah ti je pored "pošalji odgovor" i jako je korisna

549 dv ima 2500 kg .
Aj mu stavi u brdski predjel dvobrazdni ovdje kod mene Ursus 355 ore s jednom brazdom samo nema šanse dve.
Pa ti vidi.
Prva vuča zlata vrijedi.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
549 dv ima 2500 kg .
Aj mu stavi u brdski predjel dvobrazdni ovdje kod mene Ursus 355 ore s jednom brazdom samo nema šanse dve.
Pa ti vidi.
Prva vuča zlata vrijedi.

pa neznam, jednobrazni su mislim 16 cola plugovi, a iz iskustva znam da je lakše vući 2x10cola nego 1x 16 ,
sad kako se kod vas ore neznam
a što se tiće 549 i njegove težine u tvornici kažu 2200:mrgreen:
http://www.imt.co.rs/Prospekti_traktori-PDF/IMT-549.pdf

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
mislis da je tacno to za tezinu pogledaj na toj slici 2WD 2020 kg a 4WD 2200 kg to apsolutno nije tacno tako mala razlika u tezini ej samo 180 kg znas samo kakve su prednje felge u obicnog a kakve su u dv pa teze su od zadnjih sigurno a gdje je tu jos i diferencijal

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
mislis da je tacno to za tezinu pogledaj na toj slici 2WD 2020 kg a 4WD 2200 kg to apsolutno nije tacno tako mala razlika u tezini ej samo 180 kg znas samo kakve su prednje felge u obicnog a kakve su u dv pa teze su od zadnjih sigurno a gdje je tu jos i diferencijal

ali 549 ima zračne šupljine u kolijevci pa je zato lakši:rolfer::rolfer::rolfer:

Najnoviji postovi

Na vrh