• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Molim kolege koje posjeduju imt 549 da mi kazu koji lezaj(Broj) ide na rukavac prednjeg kotaca,,,sad sam rastavio ali nemogu vidjeti jer je sve pojedeno nema ni kosuljice lezaja.Sve se raspalo.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Evo ti tabela pa imas sve lezajeve od tog traktora.Te sto trazis oznaceni su strelicom.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zračni uložak to je večinom oko 130 kn kako gdje, mislim da ide isti kao i meni u 565. Ja ga mjenjam 2 puta godišnje pa znam koliko košta u mojoj okolici. Uzimam Frad.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Šanana, 2x godišnje?? postoje dva filtera, unutarnji i vanjski, unutarnjeg mjenjam svake 2 godine kao i vanjskog, ali njega par puta godišnje ispušem kompresorom.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Oko 250 su oba, grubi i fini.
Ako ispuhuješ obavezno iznutra prema van. Složiti (ili kupiti) alatku za takvo ispuhavanje.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Evo ti tabela pa imas sve lezajeve od tog traktora.Te sto trazis oznaceni su strelicom.
"Ekipa" to je pravi posao, tako se to radi u životu (vidiš ležaj - zapišeš ležaj, poslije znaš ležaj); to je to...
Svako malo se pitam: kako to danas "utuviti" u glave novo školovanim majstorima, ne smiješ ih nikako pritisnuti u školi, ne daj Bože na praksi, pa čak ni roditelji doma, pitam se i pjevam (ja sam svoje nekak ipak sprešal, onak između svega toga);
kud plovi ovaj brod, kojim smo krenuliiiiii?

Ovo mi je uljepšalo jutro (jednu od rijetkih subota - doma) :)

lp

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
@Šanana, 2x godišnje?? postoje dva filtera, unutarnji i vanjski, unutarnjeg mjenjam svake 2 godine kao i vanjskog, ali njega par puta godišnje ispušem kompresorom.

Nema kod mene finog uloška, sam oje grubi, čak ni nemože fini unutra, nema mjesta za to, morao bi mjenjati cjelo kučište.
To je tek na novijima predpostavljam da imaju fini uložak unutra.
Na 539P ima fini uložak i malo je manji grubi filter nego na 565, krači je, dok na 565 je samo grubi filter zraka.

Naravno da se ispuhuju više puta godišnje, u sezoni u proljeće tjedno po 2-3 puta ovisi o količini prašine :)

A mjenjm ga češče baš iz razloga zato kaj nema finog, ne košta to puno, a puno znači za motor.

Susjed mi je vulkanizer i ima ogromni kompresor pa odem kod njega s dugačkim pištoljem i samo iznutra prema van izađe oblak prašine i to je to :):icon_mrgreen:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
U kakvoj vi to prašini radite? Pa kod mene uopće ne bude strašno, skroz malo, a fini uložak je kao i prvoga dana.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa kad dnevno posijem 10 kj kukuruza sa 565 u laganoj pjeskovitoj zemlji gde se u prolječe praši da se ne vidiš u traktoru, nakupi se tada na filter prašine koliko hočeš.

Na Sameu je to baš izraženo, nema nikakva pred filter sa posudom, nego sve direktrno ide na filter, isto ko i na 539, tu se obavezno filter mora ispuhati barem 3 puta tjedno

U težim zemljama sa manjim udjelima pjeska nema tih problema.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Imam i ja zemlje gdje se praši, al nema na filteru puno prašine. Vjerojatno sam brži od nje.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa nema ni kod mene puno, neznam kak ko tumači pod tim "puno prašine" :)
Al ono recimo nakon 2-3 dana sjetve, dobro ga je ispuhati, izađe dosta prašine iz njega. A u onoj gore posudi na predfilteru zna biti do pola razine prašine :)
Da mi je nabaviti negde predfilter u kojeg ide okruli uložak (slično kak je nekad bilo na Yugiću filter zraka) samo manji pa da se ubaci unutra, to bi jako puno značilo.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ŠANANA pa digni usis više kak je na DF-u na vrhu kabine i biti će manje prašine .

Najnoviji postovi

Na vrh