• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma za IMT-jce mi je svejedno, ali za Same bi se moral malo poigrati da mu ugradim neki predfilter.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Stavi mu "surlu" za offroad na kabinu i bit će puno bolje.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Izvinite ako upadam u temu, suhi papirni filteri se mogu i prati, jednom ili dvaput se može prati i onda se baca, radio sam to .
Ako koga zanima mogu objasniti postupak pranja.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ma za IMT-jce mi je svejedno, ali za Same bi se moral malo poigrati da mu ugradim neki predfilter.

Ja sam na fendta u gradio predfilter tipa od imt 539 na principu ulja i metalne mrezice, sad neznam koliko ce pomoci,

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

Posto je original? Njega samo utaknes posto imas vec rupu.
Radio sam s doradom koji ima takav pa ne bude nista posebno u njemu, mada ni inace nema u traktorima, makar meni naspram kombajna.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Neznam za original, gdje god pitam samo klimaju s ramenima, nitko neznam gde ga nabaviti, a i jedva skuže kaj ja zapravo tražim. Tražim komad cjevi s redukcijom pošto je dolje na kučištu jako velika rupa i gore mora biti posuda sa filterom i poklopcom.

Kad bi barem negdi to polovno mogao nabaviti.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
I ovaj je naknadno ugradjen ako se dobro sjecam. A ugradio ga je najvjerovatnije clan Virtus pa njega pitaj.
U originalu cijev je ravna samo je dolje prosirena da nasjedne na kuciste filtera.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajde, to bi bilo nešto, s tom slikom bi možda nešto i nabavio.
Znači poslikaj dolje kak nasjeda na kučište filtera i naravno gore kak izgleda predfilter. :)

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Zračni papirni filter ,(uvjet je da nesmije biti mastan od ulja ili nečeg drugog) se pere tako da se potopi u neku posudu sa toplom vodom u koju dodamo jedno dvije šake praška za rublje.
Normalno posuda mora biti tek toliko velika da filter bude cijeli pokriven sa vodom, znači neki lavor ili lonac ovisi kakavog je oblika filter.
I tako se ostavi da prašak djeluje 24 sata, ako voda poslje bude jako prljava, isprati filter lagano pod vodom iz slavine i opet ponoviti postupak još 24 sata.

Nakon toga izvaditi filter iz vode i oprati ga i isprati lagano sa toplom vodom iz slavine pod slabijim mlazom da ne oštetimo filter.
Poslje toga ga ostaviti na neko mjesto da se dobro ocjedi isto jedno 24 sata.

I na kraju filter ostaviti na neko mjesto na sobnu temperaturu da se lagano suši, na neki ormar najbolje, i tako da se suši barem 15 dana a može i što dulje nesmeta.. Bitno je da se nesmije sušiti prisilno i nesmije se sušiti na sunco jer bi onda papir popucao.
Poslje toga filter bude kao novi.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Baš ću probati kad dođe toplije vrijeme, imam ih nekoliko od Samea i od IMT-jaca.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
po ovome za oprati jedan filter mi treba mjesec dana...

Poslano sa mog MediaPad T1 8.0 koristeći Tapatalk

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Pa taman da sada pripremis dva tri i kako koji vadis na pranje i tako u krug.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
856e8a42adf23a406f28edd017ee1e50.jpg

6f6554e6bce9ee8058df96e8ba73ec1a.jpg

76409b38701d1dab1c40da467d34de9b.jpg

eca68a66a47c94b84d9a7a77ee34f09f.jpg

a750387564e0c8cf90238acdcb37e98b.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zahvaljujem, no na exploreru je drugačiji filter i kučište, gore na filteru je čini m ise još i veči otvor, no siguran sam da postoji takav predfilter i za njega.

Na vrh