• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Nisam probal s limunskom, čul sam za to ali nisam probal.
Meni se ocat pokazal kao najbolji za skidanje hrđe doma. Istina da treba stajati potopljeno nekoliko dana ali zadovoljan sam učinkom.

U sam motor me to nekak strah točiti, neznam kaj bi na to rekla brtva glave, pakung vodene pumpe....

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
46
Ako na stražnju hidrauliku stavim vilice za dizanje paleta i dižem teret na paleti od 1t - 1,5t kolko bi morao stavit napred utega?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,265
1. Optereti vilice dok se prednji kotači ne dignu.
2. Probaj opteretiti prednji nosač sa nekim provizornim/priručnim utegom da vidiš što ti odgovara
3. Ili računaj:
D1 -dužina od sredine prednjeg nosača do zadnje osovine X T1 težina utega
=
D2 -dužina od sredine gdje je zadnji teret X T2 -težina onog što voziš.
D1xT1 mora biti veće recimo 100 kg

Marko355

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,608
Možeš isprobavati, ali ja mislim da 549 nema šanse sa teretom od tone, plus viličar.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,996
Kad na 549 staviš napred dovoljno velik uteg da on digne 1 - 1.5t postoji velika šansa da nekaj pukne ili kak je @Marko355 napisao

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,892
Ako na stražnju hidrauliku stavim vilice za dizanje paleta i dižem teret na paleti od 1t - 1,5t kolko bi morao stavit napred utega?
Cijelog IMT-a 577, jer ni on nemre nositi tonu i pol...

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Mogu 560 i 577 podignuti i 2.5 tone na zadnjoj hidraulici samo treba traktor biti opremljen vanjskim podiznim cilindrima 🤭 🤭 ;)
Sve piše u ovoj tablici ko misli da su IMTejci slabići na hidraulici :p

20221028_201819.png

Ja sam mišljenja da 549 ima kaj nositi pošteni traktorski viljuškar, a kamo li još jednu tonu tereta na njima..

Posljednje uređivanje:
  • Like
Reactions: ZJ
O

ObrisanŽ28

Guest
To nemore nijedan 50 konja dignit iza tonu i nositi.
Imaju veći traktori što nositi i dignit dva metra u zrak čiste bedastoće.

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
46
računao bi momente oko stražnje osovine ali ne znam di je centar mase prednjeg dijela i koja je masa.
A ovo pitanje oko dizanja jedne tone sam temeljio na literaturi di piše da hidraulika diže 1400kg.
1667080493471.png
Ja bi rekao da je to sila na kraju poluga hidraulike. Samo nemam puno praktičnog iskustva s traktorom pa ne znam jel to točno.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,892
Pitanje jel na kraju poluga ili na gornjim ramenima.
Recimo da toliko može podići kad čupaš panj iz zemlje.

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
46
Ako mogu izvaditi panj tom silom. Pa onda nije ni daleko dizanje palete ovakvim viličarem?

Screenshot_20221030_091048.jpg

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,737
Ja sam sa u445 nosio tonu crijepa na paletama i išlo je bez problema ali skroz nisko , to je dobro za koji put al za često korištenje vjerojatno ne bi dugo trajalo. Traktor ima 2300 kg plus nekih 150 kg utega i nije bilo nikakvog podizanja, ako što pomaže podatak.

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
46
Ja sam sa u445 nosio tonu crijepa na paletama i išlo je bez problema ali skroz nisko , to je dobro za koji put al za često korištenje vjerojatno ne bi dugo trajalo. Traktor ima 2300 kg plus nekih 150 kg utega i nije bilo nikakvog podizanja, ako što pomaže podatak.
E pa to me zanima. Praktična iskustva. Ja planiram premještati palete s ciglom po dvorištu. Samo nebi htio potrgat traktor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Samo nebi htio potrgat traktor.
549 sa prednjom vučom su na prednjoj koljevci slabi pa vodi računa da dodavanjem utega prijeti opasnost od pucanja iste.

Najnoviji postovi

Na vrh