Petretic549
Iskusan lik
- Tu od
- 19 Lis 2011
- Poruka
- 1,525
Da citiram samoga sebe i da dam neku povratnu informaciju na ovu temu.Imam pitanje.
Primjetil sam da mi na cijevčicu koja odlazi od čepa kilera često curi antifriz kod težih poslova(šrotanje sa Sip Ciklo 100). Čep kilera je novi, termostat je ugrađen, koristim plavi antifriz sa destiliranom vodom ne vidim da igdje pušta vodu, ulje u karteru ima istu boju kakvu i mora imat, kiler opran kao da je nov.
Jel moguće da je možda dihtung glave odfućkal svoje, negdje sam pročital da se to voli dešavat kada se naglo oscilira gasom, a motor je pod naporom i vruć pa da zato voli izbacat van antifriz ?
Ne bi me to smetalo da mi izbaca do određenog dijela i tako stoji iznad ćelija nego se meni dešava da mi izbaca ispod ćelija kilera pa mi nije sve jedno upuštat se u žešće radove...
Desilo mi se da je sada pred dva dana traktor počel bijelo dimiti i kada sam otvoril čep od hladnjaka(motor nije bil vruć uopće) je pljusnul veću količinu antifriza van..
I tako sam se jučer odlučil odvažiti da probam sam raskopati motor(kaj je na svu sreću prošlo savršeno, nisam ništa otkinul usput i dizne su izašle van da je to bilo nešto predivno za posvjedočit 🤣) i večeras sam s ocem ustanovil da je dihtung glave motora svoje oddihtal između prva dva cilindra.
Točno se vidi gdje je "probijala" kompresija između prvog i drugog cilindra..
Glavu još moram podrobnije raskopati i ide na strojnu obradu da se očisti. E sad sa dihtungom ne bi trebalo biti problema ako je na motoru vec rađena prva specijala?
Gledam cilindre i oni se sjaje ko masni pladanj nakon kaj se počisti odojak s njega tak da bi trebal voziti još barem 2000 sati bez sekiracije