• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Gazda.Joza

Aktivni član
Tu od
1 Velj 2023
Poruka
157
Moja gnojna prikolica se kaoči na gornju poteznica a kažem imam donju poteznica i automatsku kuku zato bi htio čuti vaša mišljenja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Kroz karike..kroz ventile..kroz pukotinu..treba još?

Nisu samo turbaki predbilježeni za iber turažu nene

Taj kojem ulje prolazi kroz karike i ventile pokaživa drugačije simptome prije iberturaže

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,538
Koja ide bolje pod traktor ta je idealnija za jednoosovinku.
Pod traktor bolje ide automatska. Meni je poteznica pukla pod 2 kubika šodra. I naravno na posuđenom traktoru. Tak da me prevoz koštal 😪

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Ide ti toliko dok ne počne curiti van na kontrolni imbus vijak(manji ako su dva).
Vjerojatno u oba reduktora ide oko 3 - 4 litre.

• Like
Reactions: H&S

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Za nivo to kužim, neznam litražu...

Ok moram uzeti 5 L, pa šta ostane..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Stavi neko ulje manje viskoznosti, tipa INA TH JD50.
Ovo su podatci iz uputa za most, kojeg je IMT kopiral, pa vjerujem da su količine podjednake:
1678488654643.png

iveksk

Član
Tu od
22 Ožu 2015
Poruka
33
Pozdrav,

je li tko imao problem s dizanjem nivo ulja u karteru, kao da ulazi gorivo u ulje?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Za početak ispitati ac pumpu, a ako nije onda semering na boš pumpi.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Imam pitanje.
Primjetil sam da mi na cijevčicu koja odlazi od čepa kilera često curi antifriz kod težih poslova(šrotanje sa Sip Ciklo 100). Čep kilera je novi, termostat je ugrađen, koristim plavi antifriz sa destiliranom vodom ne vidim da igdje pušta vodu, ulje u karteru ima istu boju kakvu i mora imat, kiler opran kao da je nov.
Jel moguće da je možda dihtung glave odfućkal svoje, negdje sam pročital da se to voli dešavat kada se naglo oscilira gasom, a motor je pod naporom i vruć pa da zato voli izbacat van antifriz ?
Ne bi me to smetalo da mi izbaca do određenog dijela i tako stoji iznad ćelija nego se meni dešava da mi izbaca ispod ćelija kilera pa mi nije sve jedno upuštat se u žešće radove...
Da citiram samoga sebe i da dam neku povratnu informaciju na ovu temu.
Desilo mi se da je sada pred dva dana traktor počel bijelo dimiti i kada sam otvoril čep od hladnjaka(motor nije bil vruć uopće) je pljusnul veću količinu antifriza van..
I tako sam se jučer odlučil odvažiti da probam sam raskopati motor(kaj je na svu sreću prošlo savršeno, nisam ništa otkinul usput i dizne su izašle van da je to bilo nešto predivno za posvjedočit 🤣) i večeras sam s ocem ustanovil da je dihtung glave motora svoje oddihtal između prva dva cilindra.
Točno se vidi gdje je "probijala" kompresija između prvog i drugog cilindra..
IMG_20230411_224153.jpg IMG_20230411_224504.jpg
Glavu još moram podrobnije raskopati i ide na strojnu obradu da se očisti. E sad sa dihtungom ne bi trebalo biti problema ako je na motoru vec rađena prva specijala?
IMG_20230411_224705.jpg
Gledam cilindre i oni se sjaje ko masni pladanj nakon kaj se počisti odojak s njega tak da bi trebal voziti još barem 2000 sati bez sekiracije :p

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
To im je mana, često im puca brtva glave motora. evo i meni otišla. trebalo bi stavljat ful metalne.
20230322_151710.jpg 20230322_151821.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh