• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Hebeš poljoprivrednika koji ima 50 rali zemlje i radi to sa modernijim traktorom od 539.
Stvarno neznam koji q ne vozite yuga,il još bolje konjsku zapregu.
E tad si poljoprivrednik.
Da ne govorim o većim prinosima koji se isključivo ostvaruju traktorom i plugom...
Svasta se tu može pročitati,a najbolje je da se vratimo u kameno doba,u spilju,i obrađujemo kamenom motikom 3 kvadrata kamenjara...

Gazda.Joza

Aktivni član
Tu od
1 Velj 2023
Poruka
157
Zdravko Klc, malo jači švercer.
Kupuje samo za osobne potrebe 😂
Bio jedan iz sela kod njega htio kupit Imt 550 DV on kao vlasnik od 2002 a traktor kupio 2019…Traktor je stajao ali ga je registrirao iz “navike”.Pa tu priču prodavaj nekom drugom.Al svaki kupac je imo svoju cijenu.Taj iz sela je imo 12.800,moj brat 12.000 a ja sam ga iznervirao i nakon 3 dana dosađivanja sam imo 9800.I na kraju ga je prodo u Srbiju za 10.500.Pronašao sam ga u grupi na FaceBook-u…

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
589
Hebeš poljoprivrednika koji ima 50 rali zemlje i radi to sa modernijim traktorom od 539.
Stvarno neznam koji q ne vozite yuga,il još bolje konjsku zapregu.
E tad si poljoprivrednik.
Da ne govorim o većim prinosima koji se isključivo ostvaruju traktorom i plugom...
Svasta se tu može pročitati,a najbolje je da se vratimo u kameno doba,u spilju,i obrađujemo kamenom motikom 3 kvadrata kamenjara...
Prijatelju, svatko vozi ono što može.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Gazda.Joza

Aktivni član
Tu od
1 Velj 2023
Poruka
157
Tako je u pravu ste svako vozi šta ima i može.Ali ja sam samo prije napisao da ljudi ismijavaju i podcjenjivanju Imt,torpedo,ursus…A skupe traktore plugove,tanjuraće ovo ono hvale.A nekada se događa da oni sa svim tim hvaljenim strojevima koji “pospješuju” prinose imaju manje prinose od nas obićnih koji oremo Imt plugom i drljamo starom drljaćom

• Like
Reactions: H&S

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
589
Kak ti grije?
ne grije, crijeva nisu još spojena na v.pumpu

Tako je u pravu ste svako vozi šta ima i može.Ali ja sam samo prije napisao da ljudi ismijavaju i podcjenjivanju Imt,torpedo,ursus…A skupe traktore plugove,tanjuraće ovo ono hvale.A nekada se događa da oni sa svim tim hvaljenim strojevima koji “pospješuju” prinose imaju manje prinose od nas obićnih koji oremo Imt plugom i drljamo starom drljaćom
ne bije boj svjetlo oružje ...........ili ti............svaka je puška ubojita, ona za 200 eura i ona za 25000 eura...:)
Moj traktor je pun pogodak, jer mi jači ne treba za moj opseg posla, i ovak bude stajal u garaži 50% vremena godišnje. Uzeo sam ga zbog:
Mali potrošać
Jeftini djelovi
Mehanika, bez struje
Prvi vlasnik
Radio lakše poslove, nije bio u poljoprivredi, nije radio kardan
1100 rs, original njegove gume iz 2007.g.
prva vuča,
Svi priključci koje imam su mu kompatiblni-pravilno agregatirani
Kupljen za gotovinu.

Ima i par nedostataka koje ću morati srediti i koji su i normalni za radni stroj.....

Nije bilo teoretske šanse da uzmem neki izraubani zapadni traktor sa preko 20000 rs. za 25000 eura, pa kad mi ode mjenjač , za mjenjač dat još 10000 eura.....

Kak je rekao Šalamon iz Prosjaci i sinovi; mali kredit, mala zarada, mali rizik.....

Bit će sad drugi moj solac 549 na prodaju , tak da ako želite dobar uriktan traktor, evo prilike...

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
Prilikom malčiranja nizbrdo broj okretaj mi je odjednom otišao u turažu. Vračanjem ručice gasa motor se normalizira. nakon nekog vremena rada s traktorom to se pogoršalo do toga da ode u turažu ja vratim ručicu i onda se traktor ugasi bez obzira na dodavanje gasa. Nakon toga treba dugo verglati da se upali, na kraju sam čak kod paljenja morao malo na AC pumpi napumpati dizela da bi upalio. pretpostavljam da je gumica na AC pumpi otišla ili mislite da je nešto drugo posrijedi. E sad ako je to problem i ode mi motor u turažu i više se neda smanjit gas, kako mogu ugasit motor? jel ću moć ugasit motor na stop ručici kao i inače ili moram neke kerefeke izvodit?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
Ako neće ići na ručici za gašenje, onda ga zadušit na usisu...
Inače to je jako opasno, problem riješi čim prije.
Ja bi rekao da je do boš pumpe

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
Da, ide na popravak, al imam nekih 15km do majstora. planiram se odvest traktorom pa da znam kaj moram napravit ako mi ode u turažu negdje na putu i neda se ugasit.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
To nizbrdo, uzbrdo me vodi prema špric fertajleru da bi on mogel biti problem. Uglavnom, dio na boš pumpi.
Kak veli Matija, i ja mislim da je kvar u boš pumpi.

Kaj se gašenja tiče problem, da je riječ o bilo kojem drugom traktoru savjet bi bil zaustaviti ga sa kočnicama.
I opet se slažem sa Matijom, ako neče na ručicu gašenja zaduši ga na usisu ili otpusti lajtunge na boš pumpi ili dizama (ponesi sa sobom ključ 17)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A kaj ako je radi ulja na iber turaži?

Ako je malo juhe u rezervaru normano da niz brijeg ostane bez goriva..ako je to brijeg po mjerilu zagorja a ne slavonije

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Kud bi došlo ulje u usis? Filter zraka suhi, odušak je uzemljen.

Valjda je gorivo gledal, a i na tim "novijim" raketama su unapredil dovod goriva. Ugradili su centralni usis .....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kroz karike..kroz ventile..kroz pukotinu..treba još?

Nisu samo turbaki predbilježeni za iber turažu nene

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
Brijegovi su zagorskog tipa :) a goriva je bilo 1/3 recimo. Zakaj bi išao u turažu kad fali goriva a i to se događa samo kad sam bio niz brijeg?

jel ima neki službeni naziv za "špric fertajler"? :)

posumnjao sam na AC pumpu jer izgleda da pušta gorivo negdje.

Screenshot 2023-02-20 110746.jpg

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
AC pumpu možeš sam doma promjenit. Pa nju eliminiraš. Onda ti ostaje boš pumpa.
A zbog ulja ode u iberturažu mislim da ga ne bi bilo tak lako ugasit..

Kaj to imaš prednju hidrauliku ili servo?

IMT549DV

Član
Tu od
27 Sij 2022
Poruka
45
Zadnje kaj sam prčkal je to da sam na bosch pumpi smanjio ler gas sa 1000 na 600 okretaja. sa onim graničnim vijkom.

Gazda.Joza

Aktivni član
Tu od
1 Velj 2023
Poruka
157
Evo mene nakon kratke pauze.Dobio je nove prednje gume 6.00-16 Mitas,zanima me dali je bolje vući prikolicu sa donjom poveznicom ili automatskom kukom pošto imam obje a mišljenja su podijeljena pa da čujem vaša…
I čitajući po forumu vidio sam da se Član BOBO jako dobro razumije u IMT a u skorijim postovima ga nema gdje je nestao?

Najnoviji postovi

Na vrh