Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
16.9 bi trebale ići na traktore iznad 65 ks kod večine traktora je tak a kod IMT-a su na 558/560 stavljali jedne i druge (bitno da nisu felge prazne ).
Kolega@mali,u najboljoj namjeri te ispravljam -sa većim kotačima(gumama) nazad ,ni u kom slučaju nemože istodobno biti i brži i jači. Tako kaže neumoljivi zakon fizike..
Blato ,grip ,gazna površina i općeniti vrsta podloge nemaju s tim ikakve veze. Na obodu većeg kotača ,isti motor na podlogu prenosi manje snage ali teoretski može postići veću brzinu. Stavi na bicikl veći zadnji kotač i buš skužio šta hoću reći.
Motor DM34 je jači za oko 5 konja a možda je i malo štedljiviji obzirom da je direktno ubrizgavanje i mjenjač i svi ostali dijelovi za prenos snage će to podnositi bez problema.E sad dali mu je potreban jači motor to je subjektivno. Moje mišljenje je: ako ne košta puno zašto ne?
A kostao je 7000kn sa brzim anlaserom ,,, s tim da sam mu dao svoj spori,,, gazda veli da je godina dana od generalke ,,, hladan je upalio na zub bez grijaca dim crni ,, a vidjet cemo kad ga upregnem u malcer
Videl sem i 560 sa motorom od 5106 sve to ide dok ide , 558 bi trebalo prije riješiti volan , kočnice ,hidraulik pa tek onda jači motor . Naravno ako bi išlo za male novce .
Hidraulika mu je sasvim dovoljna za njegove mogućnosti i sa obzirom na godine proizvodnje. Kočnice se da dobro riješiti povećanjem poluga i ljepljenjem debljih diskova. A za volan se svakako slažem da treba servo!
Ako ide na jači motor mislim da će i ići na teže radove hidraulik složiti da drži kod ugašenog motora servo naravno bez njega je to robijaški traktor kočnice ??? nabaviti zadnji dio od MF-a kaj ima nožne hidr a ručnu mehanika . Vozil sem samo jednog takvog ali koči .
To su već teži zahvati, ja mislim da je više do dostupnosti jačeg i boljeg motora tek da se malo povećaju performanse. Ipak to neće znatno povećati njegovu moć. Npr 560 je prilično teži od 558 i ima iste kočnice samo što nisu mehaničke.
Što se tiče hidraulike, ne vjerujem da će imt dugo držati u zraku i sa svim novim original komponentama iako ne bi to bila loša stvar.
Zakaj nebi držal dođi kod mene 560 drži ako treba i godinu dana može i zadnji kraj diči u zrak . Može ti i 558 samo treba kiper ventil blok ventil i celinder .