• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
16.9 bi trebale ići na traktore iznad 65 ks kod večine traktora je tak a kod IMT-a su na 558/560 stavljali jedne i druge (bitno da nisu felge prazne ).

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I meni je u večini slučajeva žao kaj nisam stavio takve gume na 565...uzeo sam ponovno 14.9.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj ti žao ? Moj kolega sa posla stavil 16,9 i sad mu žao jel u nijedan brijeg nemože sa 3-čom koji je prije mogel čak i ore sa 3-čom sporom .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pa da si stavio bio bi jači brži.
Pošto si radio generalku išao bi lijepo ipak imaš 65 konja po haubom.

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Kolega@mali,u najboljoj namjeri te ispravljam -sa većim kotačima(gumama) nazad ,ni u kom slučaju nemože istodobno biti i brži i jači. Tako kaže neumoljivi zakon fizike..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Normalno da moze s 14.9 u blatu ti traktori su niš a s 16.9 druga priča.
Isto kako naprave i s 577 s 16.9 i s 18. 4 razlika je osjetna

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Blato ,grip ,gazna površina i općeniti vrsta podloge nemaju s tim ikakve veze. Na obodu većeg kotača ,isti motor na podlogu prenosi manje snage ali teoretski može postići veću brzinu. Stavi na bicikl veći zadnji kotač i buš skužio šta hoću reći.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
Kako ce se 558 ponasat kad mu ugradim dm34 motor oce biti jaci

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
krki kaj će ti veči motor pa getriba i hidraulika je od 533 i motor kaj ima mu dosta .

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
Motor DM34 je jači za oko 5 konja a možda je i malo štedljiviji obzirom da je direktno ubrizgavanje i mjenjač i svi ostali dijelovi za prenos snage će to podnositi bez problema.E sad dali mu je potreban jači motor to je subjektivno. Moje mišljenje je: ako ne košta puno zašto ne?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ima pri nama 558 s motorom od 575/577, pa getribi nikaj nije.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
A kostao je 7000kn sa brzim anlaserom ,,, s tim da sam mu dao svoj spori,,, gazda veli da je godina dana od generalke ,,, hladan je upalio na zub bez grijaca dim crni ,, a vidjet cemo kad ga upregnem u malcer

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ima pri nama 558 s motorom od 575/577, pa getribi nikaj nije.

Videl sem i 560 sa motorom od 5106 sve to ide dok ide , 558 bi trebalo prije riješiti volan , kočnice ,hidraulik pa tek onda jači motor . Naravno ako bi išlo za male novce .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Hidraulika mu je sasvim dovoljna za njegove mogućnosti i sa obzirom na godine proizvodnje. Kočnice se da dobro riješiti povećanjem poluga i ljepljenjem debljih diskova. A za volan se svakako slažem da treba servo!

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako ide na jači motor mislim da će i ići na teže radove hidraulik složiti da drži kod ugašenog motora servo naravno bez njega je to robijaški traktor kočnice ??? nabaviti zadnji dio od MF-a kaj ima nožne hidr a ručnu mehanika . Vozil sem samo jednog takvog ali koči .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
To su već teži zahvati, ja mislim da je više do dostupnosti jačeg i boljeg motora tek da se malo povećaju performanse. Ipak to neće znatno povećati njegovu moć. Npr 560 je prilično teži od 558 i ima iste kočnice samo što nisu mehaničke.
Što se tiče hidraulike, ne vjerujem da će imt dugo držati u zraku i sa svim novim original komponentama iako ne bi to bila loša stvar.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Bolje i isplativije kupit drugi traktor dok pol stvari promijenis vise ni traga od 558!!
krki a sta ne radis s casom nego tu se mucis s imtom??

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj nebi držal dođi kod mene 560 drži ako treba i godinu dana može i zadnji kraj diči u zrak . Može ti i 558 samo treba kiper ventil blok ventil i celinder .

Najnoviji postovi

Na vrh