Izmjerio sam sve digitalnim šublerom, razlika je neznatna 0.1 mm.
Traktor je 71. godina, ali zadnjih 20 god. jako malo korišten, skoro na svakom dijelu piše CAV, smiths, i england.
Vjerujem da se u to vrijeme radilo kvalitetnije, a diskovi mi se čine sasvim ok. Traktor je kočio ali slabo, nije zaglavljivao, a kočio je loše jer su semerinzi propustili ulje.
Na većini ostalih nisam uspio vidjeti, tako nešto, većina djelova je funkcionalna.
Brojač radnih sati SMITHS koji je razbijen ( ne teleoptik) kakav je bio na njemu od 75 do 110 funti :S....
Puž volana nema uopće lufta, ali je luft dobila kajla i ona ruka što ide na kućište volana a spaja sponu, luf je na utoru za kajlu... Matica nije bila dotegnuta kak treba....
Kak to najlakše riješiti ? Navariti kajlu pa je obraditi ili navariti ruku ( gus ? ) pa ponovno izglodati rupu... ?
Danas sam tražio gumice za poklopce kočnica, našao sam jednu originalnu
(... Kupio sam i gumice za ručice mjenjača i te odgovaraju
samo su malo višlje.
Mjerač pritiska ulja originalni još rudi čajevac, termometar je naknadni elektronski VDO, prednji farovi i žmigavci originalni saturnus, zadnji kockasti saturnus (nisu originalni) ...
Jel zna netko kad je počela proizvodnja imt 558, koliko sam našao podatak da je prestala 1983 ???