Mislim da po novom zakonu svi koji su proizvedeni prije 1983. netrebaju ni luk ni kabinu.
Ne znam da li je naknadno netko ovo komentirao. Navedeno je netocno. Podatak nisam azurirao zadnje dvije godine, no ne vidim razloga izmjenama jer takva vozila se i dalje reg.na taj nacin.
Ako netko ima dokaz promjene zakona iz 2010 god.neka nam to navede ovdje. Zakon je opisan u NN 51/2010.
Osobno sam prosao to sve i "rekla,kazala-susjed ovako,onako" ne vjerujem. Kako je netko dosao do rjesenja, osim opisanog u NN je nebitno. Bitno je sto pise pod stavkom "datum prve rege". To ce gledati policajac ako zakon iz 2010.god.nije izmjenjen. Ako je doslo do promjene onda pronadimo NN kao dokaz.
Pausalni pregled nam nece pomoci.
Zakon vrijedi za cijelo podrucje RH...ove opservacije oko zupanija i sto gdje vrijedi nemaju temelja.
Dakle, uvjet je registracija, a ne proizvodnja do odredenog datuma. Provjeru napravite u policijskoj upravi, a ne u stanici za tehnicki pregled. Manje cete se setati.
Svi traktori koji su registrirani prije 01.01.1983.god. ne moraju imati zastitni luk pri registraciji.
Dokaz registracije se treba zatraziti u nadleznoj policijskoj upravi. Postoji arhiva reg.vozila.
Slijedi upis u prometnu i to vrijedi za svaki slijedeci tehnicki.
Ovo pisem dobronamjerno jer je analogno zakonu o regi donesen i zakon o prekrsajima...pa bi se moglo dogoditi da vam policijski djelatnik to uoci i posalje vas na izvanredni...(dalje prepustam vasoj masti sto ce se dogoditi).
Jedan link kao pomoc... (pisem bez kopiranja,pa molim pogledajte opis zakona ili upisite u trazilicu ako ne automatizira)
link :
www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2010/iii-9,-broj-1351-12010/