• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
Kojih 600 eura čovječe???????pa u gračanici čovjek pravi kočnice za 558 sve novo i to sistem hidraulike,koče ko na autu a koliko čujem koštaju 800 km pa ti sad vidi.:madmana:

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
Kojih 600 eura čovječe???????pa u gračanici čovjek pravi kočnice za 558 sve novo i to sistem hidraulike,koče ko na autu a koliko čujem koštaju 800 km pa ti sad vidi.:madmana:

meni je cilj jeftino nabaviti djelove a onda ih namontirati sam.samo neznam koji dijelovi odgovaraju...

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Kod nas tuču otraga gde se kopča vuča ili među nogama na kučište diferencijala, a sad kak je kod vas neznam.

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
Za sve one koji muku muče sa teškim volanom,evo kako sam ja riješio ili bolje reći olakšao upravljanje na mojem 558:

....

Ndam se da sam pomogao,za sve nejasnoće slobodno pitajte odgovorit ću kako sam ja to uradio.

Proslo je nesto vremena..nadam se da si jos na ovom forumu ponekad.Zanima me kako sada radi ovaj sistem servo volana(nakon duzeg vremena probe u praksi)? Ne mislim ove godine istezati zglobove,pa bi te zamolio iskustva.
thx

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
meni je cilj jeftino nabaviti djelove a onda ih namontirati sam.samo neznam koji dijelovi odgovaraju...

ja sada radim kočnice na 560 djelovi 1700 kuna kod vas bi vjerovatno trebali biti jeftiniji djelovi

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
Proslo je nesto vremena..nadam se da si jos na ovom forumu ponekad.Zanima me kako sada radi ovaj sistem servo volana(nakon duzeg vremena probe u praksi)? Ne mislim ove godine istezati zglobove,pa bi te zamolio iskustva.
thx

Apsolutno pozitivna,nemogu okretati volan jednim prstom kao kod hidrostatskog volana ali mogu jednim rukom i ti lako.
Kada sam to radio bilo je skeptika i svakakvih komentara ali kada je to počelo funkcionirati onda :cry: ,uglavnom ja sam prezadovoljan,rješio sam svoj problem teškog volana na 558.Čak i u oranju i kretanju po tegu i neravninama razlika je ogromna.

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
Usporedba s malo vecim 539 je po pitanju rada s traktorom i njegove jednostavnosti koristenja. U mom kraju je 558 pre slab da bi radio s 2x14" plugom, a pre jak da vuce 2x12" tako da se s 12" doslovce igra, kao i s tanjuracama 20 diskova. Ljudi koji u mom kraju obicno kupuju 558 su oni kojima je 539 dojadio a ne zele kupovati vece prikljucke za jaci traktor, tako da eventualno nabave samo 2x12" plug a sve ostalo ostaje isto.

Price da 558 puno trosi prodavajte nekom drugom, reci cu samo da je u oranju manji potrosac od 539, MJERENO. 558 2x12" i 539 2x10" jedan kraj drugog, svaki orao svoju polovicu iste njive u isto vrijeme.

ja svojim imt558 orem sa 2x14" i tto uzbrdo na pola gasa!
istina zna proklizivati posebno ako orem poslije kise,ali da stane,ma kakvi!nema strane ni ledine koja ga moze zaustaviti.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ja svojim imt558 orem sa 2x14" i tto uzbrdo na pola gasa!
istina zna proklizivati posebno ako orem poslije kise,ali da stane,ma kakvi!nema strane ni ledine koja ga moze zaustaviti.

Imaš laganu zemlju ja sa 560 nt nekad nemogu sa 2x12 nove gume i špera kliže i neide krene tek kad podignem plugove poslije odem po 6945 i ide .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Imaš laganu zemlju ja sa 560 nt nekad nemogu sa 2x12 nove gume i špera kliže i neide krene tek kad podignem plugove poslije odem po 6945 i ide .

Nejde ti jer ti fina hidraulika ne radi ili ti nije podesena kak treba.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Na IMT-u hidraulika ne radi kak treba?
O čemu ti pripovedaš.

Željac, a ti lepo prodaj IMT. Ionak kvari prosjek u tvojem naselku :(giggle)::(giggle)::(giggle):

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
Na IMT-u hidraulika ne radi kak treba?
O čemu ti pripovedaš.

Željac, a ti lepo prodaj IMT. Ionak kvari prosjek u tvojem naselku :(giggle)::(giggle)::(giggle):

pa dobro zbori,nesto nije uredu stom 60-kom kad se muci sa 2x12 plugovima....
mozda nije hidraulika vec motor?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Mislim da nije motor nego su ipak plugovi krivi,i malo fina hidraul.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
560 nije 558.

E moj kolega pa 558 je traktor za robiju a sad kod mene se rješavaju imt prošlo je njihovo vrijeme no ipak je 560 sa hidr volanom boljim kočnicama itd daleko bolji od 558 a kolega Muhaničar morao bi se rješit imt ea ali tko to još hoće kupit ?????:icon_mrgreen:

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
E moj kolega pa 558 je traktor za robiju a sad kod mene se rješavaju imt prošlo je njihovo vrijeme no ipak je 560 sa hidr volanom boljim kočnicama itd daleko bolji od 558 a kolega Muhaničar morao bi se rješit imt ea ali tko to još hoće kupit ?????:icon_mrgreen:

jel ti se desilo da se zaglavis traktorom.
meni nije nit ce.
samo kupi zetora pa ces pocet cijeniti imt traktore.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Ne muči se nego je brijeg i teška zemlja motor ima snage ne dimi ne troši ulje sa njim baliram sa Welgericom na valjke no ipak imt je razvikani orać imao sam ih više no uvijek je Zetor bio klasa za njih jedino zekan više troši ali neda se ostalo usporedit naravno poštivam ostala mišljenja čak ih i cjenim .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
jel ti se desilo da se zaglavis traktorom.
meni nije nit ce.
samo kupi zetora pa ces pocet cijeniti imt traktore.

Od 74 godine radim sa imt zetor mtz df jd stejer itd zaglavio sam sa puno njih ponekad je gusjeničar došao u pomoč a nekad i konji .

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne muči se nego je brijeg i teška zemlja motor ima snage ne dimi ne troši ulje sa njim baliram sa Welgericom na valjke no ipak imt je razvikani orać imao sam ih više no uvijek je Zetor bio klasa za njih jedino zekan više troši ali neda se ostalo usporedit naravno poštivam ostala mišljenja čak ih i cjenim .

Mislim da je ipak zetor bolji orac i brzi od imt-a.
Ovisi koji zetor moj 5211 ne trosi u oranju ni upola ko 560 a brze ore i bez puno muke vec 25god sa imt plugom 756visoki.

Na vrh