• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
@Gajtan ni meni nije nikako jasna ta filozofija i ispustanje vode 100 puta godisnje. Do prije 4 godine sam imao 539, kupljen nov i ni jedne minute u njemu nije bila cista voda, uvijek premant. Kad hod ti treba sjedi i pali. Ovo daj vodu, zavrsi posao ispustaj vodu, pa ostane vode u bloku i onda cvrc, pukao blok.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Da li je bolje palit traktor sa jednim akumulatorom od 110 ah, ili povezati dva manja.

Traktor super pali sa punim akumulatorom ali nakon nekog vremena jednostavno ne moze vise palit.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Bolje paliti sa jednim, imaš puno manje problema. Stavi bolji anlaser, kad kupuješ akumulator gledaj da ima što više A za istu veličinu akumulatora.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako paralelno bolje jedan ako u seriju bolje dva . Anlaser od 558 može izdržati serijski spoj . Na rusu sem imel anlaser od 558 spojen u seriju i radil .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
@Gajtan ni meni nije nikako jasna ta filozofija i ispustanje vode 100 puta godisnje. Do prije 4 godine sam imao 539, kupljen nov i ni jedne minute u njemu nije bila cista voda, uvijek premant. Kad hod ti treba sjedi i pali. Ovo daj vodu, zavrsi posao ispustaj vodu, pa ostane vode u bloku i onda cvrc, pukao blok.

Pa tocno tak. Zato i je na svakom drugom IMTu pucan blok. Ispustiš vodu, dođe smece na pipu ili kamenac, zatvori rupu i voda ostane unutra, i onda blok pa pa... Ili zaboraviš ispustiti pa opet isto. Da ne govorimo da su zbog toga sistemi puni kamenca hrđe i svega ostalog...

Kad sam kupil 533 bila je unutra voda, valjda nikad nije ni bil antifriz, pa su mi svi pametovali kak sad nesmem natociti antifriz jer "nije naucen" na to pa mi sigurno bude otišla pumpa, procuril kiler i ostale bedastoce... Normalno da nisam nikoga slušal i da sam natocil odmah antifriz složen na -40 stupnjeva. Nikaj nije procurilo sve do ove godine kad mi je pocel kiler malo sliniti, al tonije kriv antifriz nego starost.. Nalijal sam unutra onaj diht kiler i za sad niš ne curi, a antifriz je unutra..

Kaj ti za taj trektor treba, 6 litara koncentrat? Kolko je to 120 - 150 kuna? Pa kaj se isplati ta zajebancije radi tih novaca?

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
Ako paralelno bolje jedan ako u seriju bolje dva . Anlaser od 558 može izdržati serijski spoj . Na rusu sem imel anlaser od 558 spojen u seriju i radil .

Jel na rusu sva instalacija na 24 V

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ne instalacija je bila 12 V Samo anlaser na 24 spojeno preko Bap sklopke od starog kamiona .

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
Ja sam greškom bio spojio na 24 pa su mi svaki put kad upalim svjetla crkavale sijalice i na kraju izgorela dinama,al je palio ko mina,a znaš kako teško 558 pali kad je hladno.Znači trebao bi naći negdje ti Bap sklopku.Od kakvog kamiona to paše?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Moja je skinjena sa Dajca bilo ih za kupiti samo se ne sječam gdje ta sklopka je slična automatu anlasera na 558 (potpuno ista zavojnica) kod paljenja su samo rotor i stator na 24 V . Istu sklopku imaju i neki autobusi .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mada , smateram da paralerno punjenje akumulatora nije neka sreča .
Kad bi išao na takav sistem ugradio bi 24 V alternator ( možda je dovoljno samo zamjeniti regler ), tako da se akumulatori pune u seriju .

Samo anlaser bi radio na 24V a sve ostalo na 12 V

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nije, ali je manje zlo od instalacije na 12V, gdje dva akumulatora čine dijelilo napona (kad se pune s 24V, serijski spojeni).

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ja sam greškom bio spojio na 24 pa su mi svaki put kad upalim svjetla crkavale sijalice i na kraju izgorela dinama,al je palio ko mina,a znaš kako teško 558 pali kad je hladno.Znači trebao bi naći negdje ti Bap sklopku.Od kakvog kamiona to paše?
Vojni Tam kamioni 4500 i 5000 serija,kombajni df,traktor torpedo rx ali najlakše od tam kamiona.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111

Ne pali uopce teško ako je ispravan.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Slabija kompresija, bosch pumpa ili dizne a možda i sve pomalo.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Naš 559 je super palio i hladan i topal i onda lagano sve teže i teže počeo palit...

Skinuli akumulator od 110 ah i stavili ga punit i sad opet pali dobro...Hladan dobro pali a topal na zub praktički...

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
558 od mojih je ubijen ko macka, curi ulje na sve strane, pod velikim gasom toliko puše kompresija u kareter da riga ulje mlazom na sve rupe. Al svejedno pali i po minusu.

Osim toga, ako traktor teže pali nije problem malo spreja špricnuti, niš ne smeta a po meni je puno bolje nego silovati anlasewr i akumulator nepotrebno... Meni 533 nikad ne bi upalil bez spreja na -10, ovak sasvim pristojno upali..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Svašta se ovdje piše al taj sprej je zlo.
Bolje je ugradit grijač za vodu i riješen problem.

Na vrh