diabola1210
Član
- Tu od
- 25 Tra 2011
- Poruka
- 589
IMT 5106 i 5136 to su traktori nemoze se ni jedan stari zetor mjerit sa njima!
Daj naj...IMT 5106 i 5136 to su traktori nemoze se ni jedan stari zetor mjerit sa njima!
Daj naj...
Si kad čul za Zetora Crystala 100-45, 120-45, 160-45? Ili braću im, Ursusa 1004, 1224, 1624?
Svi su ti oni konstrukcijski stariji od tih IMT-a i imaju 16/8 mjenjač s HI/LO powershiftom, ak znaš kaj je to. I ne drobe diferencijale ko IMT-i.
Radije si nađi nekog takvog Crystala za male nofce, pa ga složi. Imal buš traktor, a ne IMT. Samo ti želim otvoriti oči.
Uostalom, delaj kaj hoćeš, boli me cipela.
Kec, IMT je 58ks i lakši je od Zetora (56ks).
Neznam baš po čemu je bolji, jer ima manje brzina. E, kad bi bar imal 10+2 getribu...Istina, ima brži rikverc i kardan, no manje snage na kardanu od Zetora. Mislim da znam o čemu govoriš: IMT-om možeš tanjurati ili vuči sjetvospremač u 2-goj, a Zetorom to nemreš u 4-toj brzini.
Zato pri vučenju tereta uz breg Zetor dela krugove oko IMT-ja. Istina, pri vas u Gotalovu nema bregova, pa ne vidiš prednosti. Zetor se puno lakše šalta i odziv motora na gas je bolji.
A glede udobnosti u kabini - pa to vrijedi više od svega. Ergonomija i buka su daleko na njegovoj strani.
Je li realna cijena 5000 € za IMT 560,81' godište,bez kabine,slobodna procjena na nekih 7-8000 radnih sati,bez generalke??
Je li realna cijena 5000 € za IMT 560,81' godište,bez kabine,slobodna procjena na nekih 7-8000 radnih sati,bez generalke??
Nimalo realna.Njihova cijena u Bosni je od 3500-4000eura.I mora biti u dobrom stanju za ove pare.Prije par dana covjek iz mog kraja prodo novi tip za 3600eura.
moj IMT 560 :heart:
A hidraulik ????????????? Dok zorem ral zemlje s zetorom boli me ruka od one njegove ručke kaj po cijeli kabini ide . Kaj se tiće odziva na gas - otom potom . Zetor bez gasa ni ne krene ( kak benzinac ) a imt kreće iz lera sa plugom u zemlji.