Problem je to sito, istina, ali i to se može riješiti ugradnjom dvije brtve, a između u sendviču sito.
Jedino kaj ga u večini slučajeva nema više gore
hmmm,ja bih ipak zadrzao sito,,mislim da da kod ovih modela postiji tri sita kao najjdnostavijeg oblika prociscavanja goriva od mehanickih necistoca do ac pumpe,,a toga bogami ima posebno na ini kako disel i disel class su lose kvalitete pa je najbolje to izbjegavati,,znaci jedno sito je na ulazu u rezervoar jedno na dnu rezervoarana na u sisnoj cijevi,i jedno u casici,,zasto su ona bitna ,zbog necistoca koja bi se mogla zaglaviti ispod ventila i tako onemoguciti pravilan rad i potreban dotok goriva,,taloznik treba biti staklen radi uvida u stanje nakupljenog smeca ,kondezata vode da ne predje dvije trecine casice jer iako je teza od nafte dosla bi do pumpe,,a takodje kontrola rada ispravnost ventila i menbrane koja se ocituje stvaranjem vrtloga,mjehurica,,,samim pogledom na izged masine vjest mehanicar stekne brzo uvid u stanje masine i dijagnozu pa tako vlazan blok motora i kapljice svijetle boje su znak da problem sa sistemom za napajanje goriva ,ne brtvi jednostavno,,pristup za otklanjanje ovih problema treba biti malo detaljniji ,,zasto treba imati na umu da je sistem pod nekakvim opterecenjem termickim,vibracije,i pritisak koji su faktori brtvljenja i takodje sam a nafta pod djelovanjem ovih faktora vrlo brzo pokaze stanje,,,na slici ac pumpe ,evo vidi se pa je pumpa nova a slavina stara jer je olakirana trebalo je promjeniti i slavinu ,zasto,uvjern sam da ispod navoja slavine 12mm koji se uvrce u pumpu pusta gorivo,to jest oblizuje se pa tako nastanu kapljice na slavini,casici a kako je to visi nivo od menbrane oblizuje se i po menbrani pa se stvori utisak da gorivo propusta izmedju tlacne komore i poklopca menbrane,,naime najbolje je promjeniti novu slavinu jer ona u sebi ima novu g,brtvicu i nipl koji se uvrce u ac pumpu je nov neostecen iako je konican prilikom montaze mora se dobro segnuti jer je to jedini sistem brtvljenja i kontrola propusnosti u radu,,naravno prije montaze ga odrezati do dosjeda navoja ,,,,,dalje sistem povezivanja cjevovoda treba voditi racuna da prilikom svake montaze treba uzeti ne koristene brtvice odgovarajuceg unutarnjeg ,vanjskog ,promjera i debljine ,bilo da su Cu,Al,ili gumene ,,prilikom monaze naravno dvije nove brtvice na okastom holenderu i nova gumica na dolje priteznoj matici kljuc 17,,malo se otpusti od holedera ,potom se seze suplji vijak na okastom holenderu na dosjed gdje se vec postavlja ,a potom se priteze donja pritezna matica za holender i cijev,,ovo je vrlo bitno kako bi se okasti holender prislonio sto bolje na naslon punom povrsinom u protivnom nema brtvljenja nafta ce brzo procuriti,,,i eto to je vec put od ac pumpe ka filterima a puta jos ima ..........i naravno nema vise propustanja ,kaplica i vlazenja ,nema,,,