• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako čemo iskreno, sve dok on meni ne potroši ulja kak god da ga ja forsiram, a forsiram ga pošteno kak ga večina od vas nebi ni približno forsirala, uopče me ne zanima niti se sekiram kaj slini ispod mjerača.
Ja čak velim da mu za 3 godine opet generalku napravim ako ga ne prodam, ko ga je** :)

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
na 20 kj sam nadolio pola litre ulja

Kak znaš da nije ništa potrošio ako fali ulja ?
Zanima me jer i ja nadolijevam ulje i isto svima pričam da ne troši.
Valjda zato jer ga fali samo dok radi pod opterečenjem ?

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
ta potrošnja ulja od min. pa do max iznosi oko 1 l. i to je zanemarivo sobzirom koji posao obavlja, a isto tako da to ulje izgubi tzv. viskozitet jer ga jednostavno razbije.I to od izmjene do izmjene. Totalno zanemarivo.

Nisu 16,9 samo šire gume , nego i višlje tako da nemogu na traktor sa dv. tad nije isti korak pa bi došlo do lomova.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Ima li netko stari blok motora od 565 - rakovice da mogu točno utvrdit dali postoje rupice ispod bregaste za povrat ulja u karter.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Je li taj motor izašao tek iz tvornice i koliko sati je imao prije otvaranja?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Traktor je 86. god. i do sad nije niša dirano na motoru.Jako malo radio 6230 rs. sve do generalke.Ja sam drugi vlasnik a prvi vlasnik mi je dobar prijatelj, tako da traktor poznajem od rođenja.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ako nije prije baco ulje na mijerac nek tek poslje generalne nesto nije dobro slozeno odvezi ga nazad kod majstora nek ponovo obradi blok s novim piksama!!

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Tko može garantirati da nije i prije bacao ulje na mjerač?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
ta potrošnja ulja od min. pa do max iznosi oko 1 l. i to je zanemarivo sobzirom koji posao obavlja, a isto tako da to ulje izgubi tzv. viskozitet jer ga jednostavno razbije.I to od izmjene do izmjene. Totalno zanemarivo.

Nisu 16,9 samo šire gume , nego i višlje tako da nemogu na traktor sa dv. tad nije isti korak pa bi došlo do lomova.

Mogu ici ali radijalne s 70 posto profila visine .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja sam stekao neki dojam da je sve ok i bez gremlina, možda se i varam. Jeste li mjerili kompresiju?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

E s ovim se slažem, na takav posao ta potrošnja ulja je za mene nikakva, zato i kažem da ne troši ulja, to je zanemarivo.

Taj je motor prije generalke mi u jesenskoj sezoni potrošio 10 litara ulja, svaki dan sam mu barem litru morao nadolijeti prije kretanja u polje, kad se udarno bralo kukuruz. Znači trošio je dosta ulja, ali je i curjelo ispod njega, no opet je palio i imao dosta snage do samog kraja.
Na oko 7000 rh su popucale karike i izgorjeli klipovi te su karike izgurali gore pod glavu, tad sam radio generalku, to je bio glavni razlog.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nisam mjerio kompresiju.Majstor mi je jako bolestan , drugi majstor otišao u njemačku tražit posao , sad moram naći nekog novog i povjerljivog.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jel 565 ima šipku za ulje na desnoj strani tj suprotno od 560 ? Po tomi bi radilica špricala ulje u šipku ako nema neku cijev oko šipke . Lim na karteru koji spominje Oficir nisem videl na IMT-ima .

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
Misliš da između bloka i stublina nešto nije u redu. Ja garantiram da prije nije bacao ulje na mjerač.[/QUOT

Zanimljivo,copy-paste dijela posta od @zoranbircic sa 141str.ove teme :Generalka rađena iz istog razloga jer je bacao ulje i na iber i čak mi je izdizao šipku mjerača, loše karike i stubline- cilindri.:icon_scratch:

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Zato je i rađena generalka , kad je počeo bacat ulje na iber i mjerač na 170 obrtaja, odlučio sam osvježiti motor, no kad sam ga rastavio i vidio da su stubline - cilindri toliko loši da nove karike nemaju svrhu odlučio sam se na ful generalku.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,804
A par postova prije pišeš da "garantiraš da prije nije bacao ulje na mjerač??:mur::mur:

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Zato je i rađena generalka , kad je počeo bacat ulje na iber i mjerač na 170 obrtaja, odlučio sam osvježiti motor, no kad sam ga rastavio i vidio da su stubline - cilindri toliko loši da nove karike nemaju svrhu odlučio sam se na ful generalku.

Probaj zamijeniti mjerač pa vidi jel ce onda bacat ulje tak je meni moj 549 bacao ulje pa sam zamijenio mjerač i sve pet sada.

Najnoviji postovi

Na vrh