• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Onda kupis zeleni....i rijesis sve probleme

Na nekoliko primjeraka 565 sam vidio da ljudi mjenjaju motore sa s44 i da nisu zadovoljni postojecim dm34 motorom

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Je al kad pogledaš traktor u slavoniji kao da su u ratu bili .
Jako loše održavaju čuvaju strojeve.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Da ako trebaš 1 sat povjesti , slobodno se obrati.Traktor je 86 godište , a rat na ovim prostorima je počeo 1991. god. Tako da je vidljivo iz ovih godišta da je traktor bio u ratu.

Ne patim za zelenim, a i neradim puno zemlje, al volim imati ispravan traktor.:icon_kidra:

Neda mi žena mijenjat mjerač.Veli da je ovaj orginal po mjeri.:icon_kidra:

Posljednje uređivanje od moderatora:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Izgleda da je komoraš trajniji a direktaš jači .

jedan tu kod mene ima problema s glavom, kaže progori između cilindara brtva glave.....i nekoliko puta je bila glava dolje, ima i DV na tom traktoru, dobro izgleda traktor, al kaže nije baš zadovoljan.....nisam probao voziti....i još se žalio da bez prednje vuče nemože skoro ništa, jer traktor proklizuje u proljetnoj pripremi.....i sa slabijim plugom od moga slavonca, nije vjerovao da moj dosta lagano vuče taj plug.....mislim da samo nema utege na zadnjim točkovima, nekako su drugačije felge, a mislim da ga nije baš ni malo platio, oko 55 000kn.....u pripremi ima motor s44 sa oko 20 000 i nešto tisuća kilometara, i to planira staviti gore

Neda mi žena mijenjat mjerač.Veli da je ovaj orginal po mjeri.:icon_kidra:

neka ti šprica onda, što se žališ

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Ja sa svojim 565 kad je u normalnom stanju brijem sa imt 614 visoki , i to prvom brzom .A na težim zemljama 3 spora i dobro složi brazdu na 25 cm. dubine. Možda mu plug nije dobro uštiman pa se traktor pati.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Ja bi htio u skoroj budućnosti nabavit i postavit prednju vuču na svog jetrožderca, Samo ne znam koliko bi me došao taj podhvat.

Baš bih volio vidjet taj traktor, kako se ponaša, jer ako nema snage,onda pvp i dize nisu u redu .Akažeš da je traktor u super stanju.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zorane, nisi tako daleko od mene dođi kad malo zatopli pa probaj mog 565, izvuci šipku, pogledaj odušak pa zaključi hočeš li se i dalje zamarati s time ili ne.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Može, nema problema, samo se najavi da budem doma.

Kad zatopli budem ga detaljno oprao i imam nekih sitnica za zamjeniti tak da bude potpuno spreman za novu sezonu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ŠANANA gdje se skriva 565 ne vidi se sa ceste (kad se ide prema HŽ Kloštar).

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Upravo sam zamijenio ulje i filter, zagrio traktor i skinuo poklopac ventila.Ulje dobro podmazuje klavijaturu, ali kroz odvod ulja na bregastu šprica ulje prema gore, i mislim da ga baca više nego što dolazi na klavijaturu.Tad se djelomično smanji prskanje na mjerač, al me čudi da to ulje ne baca na iber.

U m 34 t se vrti remenica suprotno od kazaljke na satu i težina mu je 290 kg. kod mene se vrti u smjeru kazaljke na satu, a težina mu je ista naravno bez zamašnjaka. Drugi motor MD 34 I vrti se u smjeru kazaljke na satu , ali ima 400 kg. Pa sad budi pametan tko tu koga:(smirk):

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Koliko ja znam i na M 34 i na DM 34 se motor vrti u istu stranu, isti blok, isti karter, razlika je u glavi i klipovima. Tako da neznam odkuda tebi te informacije.
Jedino se motor na 533 vrti suprotno od kazaljke na satu.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Gledao sam u priručniku IMR motori i tamo tako navode,jest da sam laik ,ali na slikama se vidi da se oba motora vrte u smjeru kazaljke na satu. Sad više neznam ni ono malo što sam znao.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Dečki, s koje strane gledate motor: u ventilator (sprijeda) ili u zamašnjak?
Svi se motori vrte na desno/u smjeru kazaljke na satu (kad se gleda u ventilator).
Kak bi se onda preselil motor s 539 na 533 da se vrte kontra?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kud se vrti motor gleda se sa prednje strane motora po tome se motor vrti u desno tj u smjeru kazaljke na satu .

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
A jbg nije ti niko kriv što si dobio loše majstore .
Bilo je to jednom i meni.

Najnoviji postovi

Na vrh