• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Na što misliš , kad kažeš da nešto duboko ne štima , klipovi karike , radilica. Majstor strojne obrade kaže ovako.Ako želim radit će novu generalku ili vratiti novac, jer nezna više što da radi , jer nikad do sad nije imao takav problem .:mad::

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
To su najgore moguce situacije kad sve izgleda dobro i radi kak treba a opet nije kak treba i nemreš otkriti u cemu je problem... Tak je nama s prešom, radi ko singerica 100 bala i onda pocne zajebavati i više nece vezati da si isus, pa opet malo radi pa nakon nekog vremena opet ne, ili dođeš na polje kreneš balirati nece uopce vezati, pa nekaj pocackaš i veže ko metak i opet nakon nekog vrmena niš... Majstor više ne zna kaj bi delal na njoj, veli da nije imal takav slucaj, sve izgleda 100% kak treba a ona malo veže malo ne...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Onda moja balirka nije jedina takva. Svake godine mi napravi neko iznenađenje. Npr pretprošlu sezonu je recimo dobro radila, lani ju upalim pa sam ju skoro zapalil a ove godine skoro nikad bolje.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
To su najgore moguce situacije kad sve izgleda dobro i radi kak treba a opet nije kak treba i nemreš otkriti u cemu je problem... Tak je nama s prešom, radi ko singerica 100 bala i onda pocne zajebavati i više nece vezati da si isus, pa opet malo radi pa nakon nekog vremena opet ne, ili dođeš na polje kreneš balirati nece uopce vezati, pa nekaj pocackaš i veže ko metak i opet nakon nekog vrmena niš... Majstor više ne zna kaj bi delal na njoj, veli da nije imal takav slucaj, sve izgleda 100% kak treba a ona malo veže malo ne...

Kolega Gajtan najčešće je u takvim situacijama kad je sve kako treba i ako majstor zna znanje i kaže da je dobro problem dolazi kod spage. Najbolja špaga za kockaste balirke je TEWE i to tip 350-400 jeste malo skuplja ali zato i vrijedi i otkad nju koristimo sa nasom DFovkom problema nema samo je bitno da je podmazana i nauljena te koji put očišćena.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ma ne vredi, sve smo živo probali, promijenili špagu, petljace, igle, podmazana je stalno, cisti se redovito, apsolutno niš ne pomaže, ko da je prokleta...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E moj Zorane, pa kakve ti probleme imaš s tim 565, moj motor je od generalke i dalje suh, ne pušta ni napred na radili, ni iza na spoju zvona, jedino masti ispod šipke mjerača i malo na odušak gore na poklopcu. Možda je sličan problem gore na klavijaturama i bregastoj ko i kod tebe, ali motor je zmaj i odlično radi, sad ima negde između 1500 i 2000 rh od generalne i potroši tek oko pola litre ulja na 200 rh. Ja prezadovoljan.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Blago tebi,ja ću vjerovatno tražiti drugu generalku ili povrat novca , treća solucija mu je upaljač.Odneo mi živaca iživaca , trebao je odradit sve poslove na 15Ha. nakon razrade motora , a on i dalje zaje.nakon već 450 rh.Neznam ni sam što točno da uradim jer mu je garancija na generalku do 10 mj.:mad:: AKO TRAKTOR ONDA NOVI AKO ŽENA ONDA PUNOLJETNA

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Imas kompresiju u donjem djelu...samo moras nac objasnjenje za
Pa ne moze to bit toliki problem...blok se skines tog traktora za pola dana posla u slabo opremljenin uvijetima

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Nigdje ne piše da nisu falš djelovi u pitanju, danas ni cijena ni marka ne garantira da nekaj valja... Lako moguce da su kakve falš karike i da propuštaju kompresiju u karter pa zato šprica. Rastavi to ponovo i sve budeš znal, ovak i sam znaš da nemre ostati..

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
ako sam dobro razumio, mjerio si kompresiju...vjerovatno na hladno, jer to montaza manometra zahtjeva...koliko sam skuzio,dobra je?
Jesu ti simptomi tlacenja u karter isti i navruc i na hladan motor?
Ja pretpostavljam da je strojna obrada dobro napravljena, meni to smrdi na nesto s klipnim sklopom.
Ja bi to digao glavu i karter, izvadio klipove...premjerio kosuljice, da nisu slucajno dole sire...ubacio nove sklopove i gas...to ti je 1500kn troska

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kolega Zoran probaj malo otpustit za zub cep za uljevanje ulja pa ces vidit dal ce onda mijerac ulja bit miran ako ni to ne pomogne onda trazi povrat novca i kod drugog majstora da odradi ponovo sve iznova!!

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Koliko je vrijednost kompresije na generalki? Teško je tu definirati koji je problem jer kaže da nema pare na odušku a kad propuštaju karike obavezno ima pare. Otvori poklopac ventila i sipaj novo ulje i gledaj kako će propadati. Meni to djeluje kao da brtva nema dobre rupe za povrat ulja u karter i kad se slije ulje na njih niti izlaze pare prema vrhu niti silazi ulje prema dolje kako treba, tako bi se objasnilo izbijanje ulja na šipci i ulje na odušku a bez uljnih para.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
jućer sam pričao s majstorom , kaže nova karika mora imati luft oko 0.2 , on stavi tu današnju koju uspije nabaviti ima luft 0.55 ...pa ti radi generalku

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Ako nema dobre rupe na brtvi glave , kako ulje šprica prema gore kroz slivnike kojima bi se ulje trebalo vraćati u karter. Moguće je da je koja karika okrenuta pa bi mogao propuštati kompresiju u karter.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
skidao sam poklopac ventila i nakon par sec. baca ulje kroz slivnike za povrat ulja u karter , a i osjeti se pritisak kompresije kad stavim ruku na slivnik . Po tvojoj teoriji , drugi klipovi , karike i stubline- cilindri , to bi bila gotovo nova generalka , naravno ako cilindri nisu dobro obrađeni. I to više nije 1500 kn.A nemam ni mikrometar da sam to provjerim .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
U tom slučaju ima i pare na odušku. Koliko kompresije ima novi IMT motor?

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
ovako,
neboj se, na tom motoru najveci je problem radilica i stajaci lezaji...to je najskuplji dio strojne obrade, a to neces dirat!
Znaci, dignut glavu i karter i izvadit klipove.
Onda izmjeri kosuljice, to ne mozes (ocito) sam, to plati nekoga 100kn.
Ako vec sumnjate na kvalitetu novih djelova i ako si mjerio kompresiju i dobra ti je, moglo bi bit da su kosuljice konicne dole i da pri ekspanziji (puno veci tlakovi od kompresije) propusti u karter...iako je ovo malo znanstvena fantastika i gotovo da nema razloga na ovakav nacin sumnjat u kosuljice...izmjeri ih.
Ako su ti one dobre...kupi nove klipove PD ce te kostat cca 300kn/kom sa prstenovima, na to dodaj brtve cca 300kn i to bi trebali biti tvoji troskovi materijala.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Sada sam pitao jednog majstora i kaže da je kompresija 24 bar vrh. Tako da ne bi kompresija trebala biti problem ako je izmjereno 24 bar.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Izmjereno je 25 kompresija na svim klipovima na hladno. Znači klipovi i novie karike, Odrapiš Petar i to bi bilo to.:icon_fU:

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh