• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Kompresija 25 . Pritisak ulja 4 bara , i ne pokazuje nikakav dim na odušak ali izbacuje ulje u kapljicama na odušak. Nije mi jasno zašto podiže ulje kroz kadice koje služe za povrat ulja u karter sa klavijature. Kad skinem poklopac ventila kroz te slivnike - kadice tjera kompresiju i šprica ulje prema gore, i to je vjerovatno razlog da baca na odušak jer se ne vraća u karter i stvara se višak koji mora negdje odlazit :fiery:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda ti je šipka od ulja pre kratka? Bi li to bilo moguće?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nema se tu što slušati traktor radi kao raštimani orkestar. Nema onaj reski zvuk kao 560 nego kao da klokoće voda , brć , brć ,flop flop brć:(punch):

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Koliko ulja izbaci van kad se to počne dešavati? Ako loše radi možda negdje dobiva zrak u gorivo, možda je pumpa klipna pa je previše ulja u njoj, loša kvaliteta dizni...

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Skini glavu motora mozda budes znao sta je problem.Ako se nevidi onda vadi klipove.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Neznam točno koliko bi ulja izbacio , ali vjerujem kad bi šipka mjerača ispala da bi u oranju ili težim poslovima pod većem broju obrtaja izbacio sve ulje za kojih 10 min.Pumpa je rotaciona a dizne nove. Traktor ima snagu , a ja više nemam živaca, dođe mi ida ga zapalim.:mur:

Klipovi su već bili vani , majstor strojne obrade je radio sve 2 x tragom i navodno nije našao nikakvu grešku , a on meni u leru baca ulje van kad izvadim šipku mjerača.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Da nisu možda na brtvi glave tijesni kanali? Dobro ti kaže lisnik.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nema teoretske šanse da su tijesni kanali , ipak misli da je na bregastoj veći luft na tzv. ležajevima. Odnosno da se blok motora istrošio na mjestima gdje leži bregasta pa mi zato stvara višak ulja na klavijaturi , jer ulje šprija prema gore iz slivnika - kadica koje služe za povratak ulja u karter sa klavijature.Tako vjerovatno taj višak mora baciti na iber , jer se ne stigne vratiti u karter.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Malo ne kužim dali puše ulje ili kao da ga zašpricava i dali je isto kad je na velikoj nizbrdici i uzbrdici .:icon_scratch:

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nagib traktora ne igra ulogu . Jednostavno stvori višak ulja unutar poklopca ventila i lagano baca na iber , pod većim br. obrtaja to je sve više.Šipku mjerača ulja ako izvadim, a ne volim vadit, onda me ulje poprska po stomaku , ako je na 1600 obrtaja onda dobijem i po prsima.Već je bilo 12 majstora da pogledaju jer su čuli jedan od drugog kakva je situvacija, onako informativno jer se još niko nije susreo sa takvim problemom.Tako koji god majstor mehanike prolazi kroz moje mjesto svrati na kavu i sa vrata JESI LI RIJEŠIO PROBLEM.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni je tak radil 560 kad je propustila membrana na ac bilo oko 15 litara ulja i nafte a da probaš staviti samo 4 litre ulja i vidjeti kak bu tad .

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
I ac pumpami je vrisnula, vjerovatno od pritiska koji se stvara oko bregaste , no sad je nova gore. Sa 4 litre ulja pokrije se samo dno kartera, ne dohvati ni mjerač, pa što bi podmazivalo sklopove.:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Da ti gubi tako ulje na bregastoj ne bi imao uopće pritiska ulja. Ovdje nešto duboko ne štima, kompresija i sve ok a ulje baca van. Snimi ga u radu kad se to događa.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Bio mi je jedan stariji majstor da posluša rad traktora . Pregled je izvršio super alatom DRŽALICOM OD METLE , dakle drvenom letvicom. Dijagnoza , drugi i četvrti ne rade dobro .Lud jesam al nisam glup . Moram priznati da ovu metodu pregleda nisam nikad vidio , ako netko je neka me prosvijetli.:icon_scratch:

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
To je stara metoda sa drzalom i zna biti dobra tj ovisi o onom ko slusa, jer se osjete vibracije i cuje rad motora iz nutra :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
drvo je matrijal koji fantastično prenosi zvuk , zato se violine , gitare , klavir kao i gotovo svi žičani istrumenti rade s rezonantnom "drvenom" daskom

e sad , treba znati kaj slučati od sve tog zujanja u 2metli"

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
@Zoranbircic, dali ste reparirali kompresor?, jer on, ako je u problemu, na IMT zna stvarati pritisak u karteru.

Najnoviji postovi

Na vrh