• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
6,5 litri sa filterom i na maximumu je moguče kod mene manji karter jer je to nekakav čudan model 560 444 a te četvorke su oznaka za grijanje koje je bilo ispred nogu (nije baš funkcioniralo pa sem ga izbacil) .

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Malo sam se raspitivao , nešto malo tražio po katalozima za motor DM 34 , i vidi čuda. Našao sam tri različita kartera.Ali samo po zapremini ulja, izvana su gotovo identični , no razlika je u debljini same stijenke kartera. Jedan od njih ima pojačan prednji kraj, gdje se spaja sa prednjim mostom i u tome su razlike. Dakle svi smo u pravu što se tiče litraže ulja.:(clap): Ipak moj je najveći karter:icon_lol:

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Dali je moguće da šprija ulje na slivnike iznad bregaste ako je na ležajevima bregaste veći luft -zazor. pošto se i ona podmazuje preko uljne pumpe isto kao i radilica i klavijatura. Mislim da bi mogao tu biti problem prskanja ulja na kadice koje imaju funkciju da se ulje vraća u karter, a kod mene je obrnuto , prska ulje prema gore.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma traktor je ajmo reći prodan, samo ja ga nemogu dati iz dvorišta van sve dok si ne nađem zamjenu za njega. Inače 45.000 kn je cjena, to budem i dobio.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
meni će možda trebati još tako nešto za oranje, al to će tek doći na red u 9mj ove godine, sada bi samo stajao bezveze......

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Gle kolega, tu pratiš situaciju, ali kako mi se sad čini traktor ostaje kod mene do daljnjega, možda najesen budemo i tržili, još ču skupit nešto novaca do jeseni pa planiram i ja uzeti nešto malo mlađe i bolje.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Mlađe i bolje za sada netrebam, to je odlican traktor za sve poslove, a plug za njega imam, jos cu do proljeca morati rjesiti veci sjetvospremac.....neznam koji bi bio najveci za 560/565.....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ti si u ravnici tak da mislim da bi 2,5m bez problema u 2. trebao vući

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
2.5m širine u drugoj direkt? Kakva to zemlja mora biti?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa da, 2. prohod, prvi puta nemože jer treba ići malo dublje da poravna, pa mora 1. direkt, a pogotovo u friško oranje, teško mu je i drugi prohod.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Skidam vodenu pumpu na 565, jučer mi se skoro razletila, propišala je i luft je nenormalan, čudim se kaj nije iskočilo sve van i kilera probilo.

Sutra v jutro moram po novu, ako se ne varam ide potpuno ista pumpa ko i na 539?

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Molim vas pomoć. 320 rh. nakon generalke baca ulje na iber - odušak. Pisao sam o problemu u predhodnim postovima , no sad je već za popizdit. Radi se o motoru imr DM34 . Dosta dugo je razrađivan da se ulaufa tj. da sve sjedne na svoje mjesto, međutim od toga ništa . Sad kad sam ga malo opteretio izdigao mi je mjerač , sreća što sam odmah primjetio , pa lagano kući. Temperatura na 65 , ugasim ga a ispod oduška ulje oko 0,5 dcl. Dal je moguće da je na bregastoj ili na klavijaturi veći luft, pa da gore tjera više ulja i kompresiju.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ti imaš simptom kao kad motor ne valja pa izbaci mjerač.
Kao da kompresija ne štima

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
320 sati je puno, trebalo je sjesti

Bojim se lose strojne obrade i da je ostavljen veci luft izmedu klipa i cilindra, i sada ispada da imas losiji motor nego prije generalke, a kakav je pritisak ulja??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ja bi rado osluhnul rad toga motora s nekog video uradka kad je traktor opterečen.

Najnoviji postovi

Na vrh