• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nema to veze s povjerenjem , to ima veze s pristupom rješavanju problema ..dijagnostike , itd

Hvala Puknuti na povjerenju, no po IMT-u nebi kopal. Ili, nedaj Bože, dijelove mu pral.
To na moj dvor nejde. A i susjedovi se smiju kratko zadržati, da ne moram čistiti uljne fleke :D:

a kaj se toga tiče , oprezno sizjavi (reko bi šoić) ..možda jednog dobiš u miraz , pa buš okrenul ploču , a znaš da mirazna krava nikad ne krepa

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Hvala Puknuti na povjerenju, no po IMT-u nebi kopal. Ili, nedaj Bože, dijelove mu pral.
To na moj dvor nejde. A i susjedovi se smiju kratko zadržati, da ne moram čistiti uljne fleke :D:

Nasipaj ulje INA Super 5 15W 40 i neće biti fleka.
Nasipaj neko "fino" ulje 15W 40, bude curio ko kroz rešeto.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
hrva jedan je na izdisaju vozil do generalke na 2 litre hipenola i 2 tube grafitne masti naravno sa super 5 koji se dolijal do maximuma i tak je izoral i potanjural 15 hektara gazda jedva pristal na generalku jer skoro i nije trošil uljnu mješavinu .

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Pregledaj poklopac ventila u dijelu gdje izlazi odusak iznutra.Rastavi i pregledaj osovinu klackalica...Ako nepomogne ugradi jos jedan odusak.Taj drugi ide na limeni poklopac zupcanika PVP.Original pase od tamica al se moze lako i napraviti.

Posljednje uređivanje:

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Misliš na alu. poklopac zubčanika razvođa - paljenja . Dali misliš da je osovinka na klackalicama potrošena ili nešto drugo.

Pjevaj golube ako imaš kakav prijedlog za riješenje ovog problema , sve uvažavam a dijelove mogu sam oprati.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Muha ako ne može 12 majstora to riješiti , možda ti imaš koji dobar savjet za moj 565 .
Naravno da imam, ali nebi baš ja htel biti 13-to prase.

To kaj ti pišeš i gdje kvar tražiš (po mom, koliko sam popratil tvoje probleme) je nemoguča misija.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nebi bio13 prase, bio je još jedan ( majstor metla ).Zaključak :prvi i četvrti ne rade dobro .Neznam zašto bi se i nazivao 13 - tim prasetom.Zašto bi bilo nemoguća misija ,nisam imao plan ići na mjesec .

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Imas kakvih slika od rastavljenog motora, drugi puta, poslije generalke, zanima me izgled klipova ako ste ustanovili da 1 i 4 nerade dobro.....i jesi kontrolirao visinu klipova do koje dode u gmt

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nemam slike , a nisam ništa mjerio jer motor sa strojne obrade dolazi sklopljen , sve osim razvođa paljenja . Kad ga je drugi put rastavljao kod mene sve je provjeravao mikrometrom i kaže da je sve ok. odvozi kompletan motor sve sklopove rastavlja i sastavlja pali motor i tad mene zove da dođem po njega.Tvrdi da je samo izbušio rupicu kroz blok motora , tako da se ulje može vraćati u karter između trećeg i četvrtog , navodno nije ni bila izbušena .

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
To se i ja pitam , 2013 god. sam radio sa njim u šumi , grana mi je izvukla šipku mjerača tko zna koliko prije nego što sam primjetio no na traktoru ni traga od ulja , nigdje niti jedne kapljice.Sigurno zbog navedene rupice koja nije ni postojala. Mislim da tražim problem na pogrešnom mjestu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Na slici se vidi tvornička rupica za povrat ulja (tam, oko slova U), a ja sam negde prije par stranica napisal da ima propust ko Đerdap.

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Muha to je slivnik sa prvog i drugog koji ide na razvođe peljenja , mene interesira rupica između trećeg i četvrtog , drugi slivnik ili se ulje vraća kroz srednji ležaj bregaste prema naprijed pa kroz taj slivnik .Ali bi na brtvi glave bila zatvorena druga rupa jer se klavijatura i bregasta podmazuju preko pumpe koja tiska ulje na njih .:icon_scratch:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Dok ne skineš zupčanik bregaste ta rupa je nevidljiva, ja bih ju pogledao. Znam da je jako puno posla ali taj kanal bi vrijedilo pogledati.
Rekao si da na odušak ne izlazi ništa osim ulja a da na šipku izlazi maksimalno i jedini razlog tomu bi bio da pare ne mogu gore a ulje ne može dolje a jedini kanal je taj iza zupčanika bregaste ako sam dobro razumio.

Posljednje uređivanje:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
kako stoji pritisak ulja kada se traktor ugrije, nakon možda 2-3 sata rada????

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
To je dobro, onda negubi nigdje pritisak.....sto sam prvo pomislio

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Znam za tu rupetinu , vidljivo je na slici gore prvi slivnik i u njemu nikad nije bilo ulja tu smo sipali benzin prolazi debljine cigarete , Mislio sam na drugi slivnik - kadicu ona je puna ulja , ravno sa blokom motora , ulje ne odlazi iz nje nikuda . Kad smo drugi put rastavljali uočili smo da je ulje u drugoj kadici nakon samo par sati rada , crno u odnosu na ostatak ulja , samo ga bregasta miješa , konstantno isto ulje. Izvukli smo ga injekciom , sipali benzin , on bi trebao pokazati protok , no nigdje ni kapi , naravno prije toga smo skinuli karter

Najnoviji postovi

Na vrh