• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
To je dobro, onda negubi nigdje pritisak.....sto sam prvo pomislio

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Znam za tu rupetinu , vidljivo je na slici gore prvi slivnik i u njemu nikad nije bilo ulja tu smo sipali benzin prolazi debljine cigarete , Mislio sam na drugi slivnik - kadicu ona je puna ulja , ravno sa blokom motora , ulje ne odlazi iz nje nikuda . Kad smo drugi put rastavljali uočili smo da je ulje u drugoj kadici nakon samo par sati rada , crno u odnosu na ostatak ulja , samo ga bregasta miješa , konstantno isto ulje. Izvukli smo ga injekciom , sipali benzin , on bi trebao pokazati protok , no nigdje ni kapi , naravno prije toga smo skinuli karter

dejan.d

Dobro znana faca
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
1,029
Ak bi imal original stari dihtung glave i novi dihtung da bi videl ak su iste.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,628
Sumnjam da je problem u kanalu na bregastoj, ali pošto vidim da imaš volju probaj na jednoj od brtvi izrezati ovaj dio i onda nemaš brige s povratom ulja garantirano, ako sam dobro shvatil gdje tebi ulje "ostaje".
Mada mi nije jasno jer ako se ne varam bregasta vozi u 4 ležaja.....

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Dobro si shvatio , kad budem rastavljao ići ću korak po korak , svaki dio prilikom demontaže provjeravati vizuelno i mikrometrom . Možda su stvarno loši dijelovi ugrađeni . Kak slepci kažu bumo vidli.

Rakovici motoru ništa ne fali samo da nije na mom traktoru bio bi odličan.:eek::

Posljednje uređivanje od moderatora:

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Muha meni kroz te slivnike koji su dobro vidljivi na tvojoj slici prska ulje prema gore a kad stavim ruku iznad osjeti se pritisak , komresija .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,628
Muha meni kroz te slivnike koji su dobro vidljivi na tvojoj slici prska ulje prema gore a kad stavim ruku iznad osjeti se pritisak , komresija .
Znači da je kanal prohodan kad zrak može prema gore. Čak i one dvije rupe na konzoli prvog ležaja.
Tvoj problem je negdje drugdje, a ne u kanalima, ali kad to 12 majstora plus majstor metla nisu riješili..... :icon_eyes::icon_eyes: onda nebu ni forum

Kaj je to dihtunga namazana sa bakrenoj mastjo ?

Da, zakaj pitaš?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,954
Čudan nekakav motor malo puše malo ne puše malo dimi malo nedimi kompresija odlična a dva klipa dobro ne rade a odlično pali i vuče a ulje ne guče ??

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Muha bjelkasta para malo se pojavila nakon 70 sati razrade , kad sam ga stavio pod plug , nakon toga nije više pokazivao nikakav oblik pare, a sad ima oko 500 rh nakon generalke .Od tih silnih majstora samo jedan je radio a sa ostalima se savjetovao . Majstor metla je već u godinama pa ne može raditi , i postavio je samo dijagnozu da prvi i četvrti ne rade dobro .Sad koliko je vjerovati toj dijagnozi .Traktor ima snagu , ali nema onaj reski zvuk kao nekad , npr. 560

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nisam primjetio promjenu zvuka , ali šprica ulje van , to ulje bi trebalo biti sa razvodnih zubčanika koliko ja znam , jer su kapljice vrlo sitne u odnosu na kapljice kad izvadim šipku mjerača .

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Poštovani forumaši , dali mi netko od vas može reći koliki bi broj obrtaja kardana bio na 700 obrtaja motora na imt 560 . :icon_pidu:

Najnoviji postovi

Na vrh