• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 565

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Sumnjam da je problem u kanalu na bregastoj, ali pošto vidim da imaš volju probaj na jednoj od brtvi izrezati ovaj dio i onda nemaš brige s povratom ulja garantirano, ako sam dobro shvatil gdje tebi ulje "ostaje".
Mada mi nije jasno jer ako se ne varam bregasta vozi u 4 ležaja.....

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Dobro si shvatio , kad budem rastavljao ići ću korak po korak , svaki dio prilikom demontaže provjeravati vizuelno i mikrometrom . Možda su stvarno loši dijelovi ugrađeni . Kak slepci kažu bumo vidli.

Rakovici motoru ništa ne fali samo da nije na mom traktoru bio bi odličan.:eek::

Posljednje uređivanje od moderatora:

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Muha meni kroz te slivnike koji su dobro vidljivi na tvojoj slici prska ulje prema gore a kad stavim ruku iznad osjeti se pritisak , komresija .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Muha meni kroz te slivnike koji su dobro vidljivi na tvojoj slici prska ulje prema gore a kad stavim ruku iznad osjeti se pritisak , komresija .
Znači da je kanal prohodan kad zrak može prema gore. Čak i one dvije rupe na konzoli prvog ležaja.
Tvoj problem je negdje drugdje, a ne u kanalima, ali kad to 12 majstora plus majstor metla nisu riješili..... :icon_eyes::icon_eyes: onda nebu ni forum

Kaj je to dihtunga namazana sa bakrenoj mastjo ?

Da, zakaj pitaš?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Čudan nekakav motor malo puše malo ne puše malo dimi malo nedimi kompresija odlična a dva klipa dobro ne rade a odlično pali i vuče a ulje ne guče ??

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Muha bjelkasta para malo se pojavila nakon 70 sati razrade , kad sam ga stavio pod plug , nakon toga nije više pokazivao nikakav oblik pare, a sad ima oko 500 rh nakon generalke .Od tih silnih majstora samo jedan je radio a sa ostalima se savjetovao . Majstor metla je već u godinama pa ne može raditi , i postavio je samo dijagnozu da prvi i četvrti ne rade dobro .Sad koliko je vjerovati toj dijagnozi .Traktor ima snagu , ali nema onaj reski zvuk kao nekad , npr. 560

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Nisam primjetio promjenu zvuka , ali šprica ulje van , to ulje bi trebalo biti sa razvodnih zubčanika koliko ja znam , jer su kapljice vrlo sitne u odnosu na kapljice kad izvadim šipku mjerača .

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
Poštovani forumaši , dali mi netko od vas može reći koliki bi broj obrtaja kardana bio na 700 obrtaja motora na imt 560 . :icon_pidu:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Na 560 sa reduktorom ima nekih 540 okretaja kardana na 2000 okretaja motora. Mislim da je negdje ispod 200 na 700 okretaja motora.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zoranbircic

Član
Tu od
3 Sij 2017
Poruka
178
koliko si siguran u to . susjed mi veli da na 1650 obrtaja motora ima 540 o. kardana . Pitam jer ne znam a trebao bi točan podatak , jer radim neki stroj koji mi zahtjeva točan izračun jer moram koristiti dvije remenice za određeni broj obrtaja.:(y):

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
A zakaj računaš s tak niskom brzinom vrtnje motora?
Tu nit se dobro grije, nit se dobro hladi, a niti dobro podmazuje.

Najnoviji postovi

Na vrh