• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT dorade i prerade.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ivankc utezi na imt 533-539-540-542 nisu tvornicki predvideni ispred haube nego na prednje felge,ako bolje pogledas ima i rupe na felgama za dva polumjeseca od 44kg,tak da rukavci ne trpe nego samo gume:icon_thumright:
Na zadnji kraj isto na felge ili voda u gume,za zimu ide sol u vodu u omjeru 10l vode i 4kg soli.

Za hidrauliku bi se prevaril,dize on pun bunker kukruze i nosi do 800kg tereta na vrhovima(krajevima) poluga,tak da se moze reci mali svestrani traktor koji ne trosi puno goriva i jako okretan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na zadnji kraj isto na felge ili voda u gume,za zimu ide sol u vodu u omjeru 10l vode i 4kg soli.
hmmm, ovi daju upute da gume nakon zime treba dobro oprati od soli i uskladištiti, a ti veliš da sol treba točiti u njih :icon_scratch:
Jesi siguran u to?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da jesam,al ta sol i voda idu u unutrasnjost zracnice,i izgleda da gumama puno vise smeta sunce od soli,neznam kemicari ce reci svoje

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
800 kg??Iz kojeg je to filma da i mi pogledamo hahaha, jbt tanjurača od 20 diskova (koja ima ajmo reč malo manje od 400) ga odiže od zemlje, šprica 340 litri moraš se na leru vozit volana ni nemaš naprijed.. kakvih 800 kg.., zetor koji 3 puta teži osjeti 800 kg a di nebi ta igračka

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
@muha, nije problem s dobrim strojem skinuti par stotinki, al kak velis, veci je problem veliki dobos centrirati u amerikaneru da bi skido tak malo(meke pakne).kad se dobro centrira mogu se i desetinkom poravnati brazde.Vidjao sam majstore kojim dobos u startu baca pola mm u amerikaneru i taj nikad vise nebu kocio kak treba

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Zetorboy tocno je kaj velis,sl ako bolje procitas po specifikacijama imt 539 na krajevima poluga dize 800kg,a sve sto je dalje od traktora moze manje,zakon poluge.
A za teske prikljucke svaki traktor ima mogucnost ugradnje prednjih utega,dase anulira razlika u teretu prednjeg i zadnjeg kraja.

Svaki stroj treba pripremiti i podesiti,prilagoditi za odredeni rad za koji zelimo raditi u tom trenu,a ne sve radove bi mi htjeli radit bez diranja i prilagodbe.
Kudili ste jednog kolegu mislim josixa kad je zmontiral prednje utege na 539,al za neke teze poslove su mu neophodni i uvijek ih moze skinuti,kad mu netrebaju naravno.
Kad nemas vise traktora za razne radove prisiljen si prilagodavat taj jedan koji imas za sve te radove i prikljucke.

Osvrnuo bi se na donju kuku na 539,jako dobra stva za brege i vece terete,al vecina ju nema i misli da je to bezveze,al varaju se...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
na par stranica prije se razvila prepirka oko kocnica. ja samo mogu reci da moj 539 ima solidne kocnice,moglo bi i bolje,ali tu je kriv nemar. ako se dobro nagazi,oba kotaca blokiraju,ali kaj to vrijedi ako ga na asvaltu gura prazna prikolica kikinda,cak i pri maloj brzini.ne daj boze da ima tereta na njoj,ili da je podloga mokra,umjetnost je stati. prelagan mu je zadnji kraj,zato je najbolje 100 metara prije raskrizja skroz smanjiti gas i lagano se koturati... :)

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
E zato trebas imati kocnice na prikolici pa da ona ne gura traktor,ali kod nas je problem sto najmanje 80% prikolica nema nikakve kocnice ili i ako ima nije na traktoru ispravna instalacija i opet dodjes na isto.
Rasprava je otisla u krivo i ispada da ovi traktori nikako ne koce,vec onako na srecu,ako stane,stane (ASS).

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
800 kg??Iz kojeg je to filma da i mi pogledamo hahaha, jbt tanjurača od 20 diskova (koja ima ajmo reč malo manje od 400) ga odiže od zemlje, šprica 340 litri moraš se na leru vozit volana ni nemaš naprijed.. kakvih 800 kg.., zetor koji 3 puta teži osjeti 800 kg a di nebi ta igračka

Ja delam s 20 diskova tanjuračama Leskovackim a probal sam i OLTove i nisam primetil da ga nekam dižu.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Moze on dizati 800 kg kako kaze oficir ali samo na polugama,prilikom.kacenja prikolice itd. sip roto 135 je tezak 325 kg i dize je bez problema,a bgm i ona njega dize uz brdo.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Oficir, neznam bas da izgubi 10 ks na kompresor i tu hidr. pumpu, a i toliko hidraulike ima taj jedan 539, ja mislim da ne postoji mozda ni jedan vise..
Ja najvise kaj zamjeram bas 539-tki je slaba zatvorenost kabine i mjenjac koji krci, sve je drugo, ajmo reci prolazno..

A sto se tice hidraulike dize ona dosta, kad ja uredovno nosim bale sjenaze s 539, nekad i u rikverc, jer na napred ga dize, ali vozim.. E sad koliko je bala tocno teska neznam..

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Svi bi mi htjeli od 533 ili 539 napraviti veliki traktor i da radi sa velikim priključcima, da se snjim obrađuje 50 ha, da vuče pluge pol metra duboko.......ali to nije traktor namjenjen za to, čim se prilagodi svojoj namjeni i mogućnostima sve to radi bez problema......

čemu onda prepucavanje ko mala djeca?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nije on za niš , i svi koji naprave 8000 su služili za obilazak njiva a ne za rad

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Daleke 1974 sam bil na predavanju u Križevcima na tkz Ratarni i drugovi iz IMT-a su nas obučavali o radu sa 533 i 558 i rekli da su to naši kvalitetni traktori i mogu bez problema izdržati i do 3 000 rh i objasnili kako se pale kad su hladni no kak je tog jutra bilo mraza 558 je upalil uz pomoč Zetora 12045 !!

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Jel bi se mogli kakvi utezi staviti na zadnje felge od 539? Da je na svaku felgu po cca 50 kg to bi mu vec dosta pomagalo kod oranja..

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa pisal sam o tome,postoje tvornicki utezi za prednje i zadnje felge,na jednu zadnju je zamisljen uteg od 108kg i preporucuju ih bas za radove sa tezim prikljucnim uredajima,ima jedan covjek kod nas i videl sam jednog u mariji bistrici vlekel je neku jednoosovinku vecu.
Ovaj kod nas stvarno ide svuda i po bregima i u oranju.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Jel ima koja slika toga i kak se to montira na felge?
Nikad u zivo nisam videl utege na 539 na kotacima..

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
nije on za niš , i svi koji naprave 8000 su služili za obilazak njiva a ne za rad
Ako nakon 8 000 sati on ni zaslužil drugoga onda bi se gazda trebal zapitati jel mu matematika slabija strana.....

Najnoviji postovi

Na vrh