• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT plugovi

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
pa za kopčanje toplinka :D: nije svaki traktor jednako visok, nije svaka zemlja ista, nije ni svako oranje isto ;)

Patika

Novi član
Tu od
2 Pro 2013
Poruka
24
Imam pitanje,od čega bi bilo dobro napravil željezne deflektore na plug da zamjenim one plastične ?
Plug je IMT 755 :)

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
ma kupis gotove metalne, komad nekih 70ak kn. Meni su se super pokazali. jedino sto sam pojačao nosace jer su ovi deflektori puno čvršći od plastičnih pa su mi počeli savijati nosače.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
danas sam na otpadu vidio isti takav bačen plug, imt 755, otkinuta zadnja glava, ručka, crtalo, sve gore. Ko je u blizini sk nek zaleti ak mu što treba, čak i daske mogu proći još koju godinu.

jopo mtk

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
67
moze li se produzit malo osovina imt pluga tj.gdje se kace ruke hidraulike malo mi je kratka za moj traktor

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Sve je moguće samo je malo tko to radio.
Gdje si ti u Metkoviću? Ja sam Dubrovačko primorje.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Meni su popucali bolceni na rigoleru pa sam pravio novu rudu. Tako bi se mogla napraviti šira ali ti ne vrijedi za drugi traktor.

Posljednje uređivanje:

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
taj trakor će mu isavijati i uništiti taj plug. isto kao što mu je savio leoparda. to je plug za cca 60 ks i zato i je niža kategorija od njegovog traktora. sve se može napravit, ali je pitanje koliko je isplativo i ima li smisla. pogotovo jer je ta osovina iz jednog komada i savijena na oračkoj strani. kako bi to napravio? može npr. tokariti komplet drugu osovinu i onda je savijati. nikad neće dobiti pravilan kut i uvijek će imati problema sa štelovanje. a kad je bude savijao, morat će je i grijat. a onda je mora kompletno popušta pa kalit. nije to plug od freze da se prerađuje malom brusilicom i dječijim aparatom za varenje. za taj plug može dobit 3000-4000 kn, ovisno o stanju i da proda leoparda, može si kupit solidan okretač...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
ma kupis gotove metalne, komad nekih 70ak kn. Meni su se super pokazali. jedino sto sam pojačao nosace jer su ovi deflektori puno čvršći od plastičnih pa su mi počeli savijati nosač

Gdje si kupio deflektore, ovdje kod nas samo plastični!?

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Poslao sam ti na pp, ako slučajno ne štima broj telefona kad budem isao na autopiju u Osijek uzet ću vizitku ili broj moba pa ti pošaljem

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
pogotovo jer je ta osovina iz jednog komada i savijena na oračkoj strani. kako bi to napravio? može npr. tokariti komplet drugu osovinu i onda je savijati. nikad neće dobiti pravilan kut i uvijek će imati problema sa štelovanje. .

Naravno da nema smisla i da to nitko ne radi, to sam mu i ja u nekom ranijem postu odgovorio.
Ali samo, kad već govoriš da bi trebalo savijati osovinu da napomenem. Ne bi trebalo savijati osovinu. Mogao bi napraviti na oračkoj strani, spušteni dio stegnut s šarafom, što tokar napravi bez problema kao na OLT plugu.
Sve ostalo potpisujem.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
eeee, ima i tu problem. znam ja na šta ti misliš. inače, oltovi su plugovi imali isto takve osovine, svi jednobrazni npr. ali kod takve osovine na koju ti misliš ne bi mogao napravit tako mali pad od središta osovine.

(opet se nakupilo smeća po dvorištu :D: )

kako god okrene, nema smisla. osim da uzme manji traktor.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Ne bi ja ali tokar bi. Ovaj napravi što ja i ne tražim i to preko maila.

Imaš li na ovom plugu ručicu za štelanje. Meni to nedostaje.

Na vrh