• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT plugovi

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Ma ne zelim nicije ime poslati nikome, jer se to mene ne tice ni na koji nacin.. CINJENICA je da IMT ne proizvodi plugove vec neko vrijeme koliko ja znam, da original IMT plugova jednostavno nema u proizvodnji, Koliko su glasine istinite nemam pojma. IMT pogon iz Novog beceja gdje su pravljeni kultivaotri, plugovi visokog klirensa, te svi veliki plugovi inace (polunoseni za zglobase) je prodan Vogel&Noot grupaciji te se sad tamo proizvode plugovi 10" 12" s vogel pluznim tjelima ali IMT ramom, te 14" i mozda 16" plugovi FOP kao i do sad, samo se zovu Vogel&Noot, a na njima nista nije mjenjano, jer se nema sto mjenjati.

Prave se i plugovi kao i standardni vogeli 12-14-16 samo plave rame i bijelih dasaka i ostalih detalja, i na njima pise ime ruske firme koja drzi nesto malo vise od 50% vogelovih dionica...

To je samo sturo sto znam, ali IMT plug kao takav se moze kupiti ili iz neke trgovine koja ga dugo nije prodala ili polovan... Ovo sto sam u gudovcu vidio je sve srednja zalost, cak i gore od toga, samo kaljaju IMT ime, koje jos uvijek donekle pozitivno odzvanja kod manjih poljoprivrednika...

jedino mi je žao kaj nisu preuzeli od IMT-a žitne i kukuruzne sijačice, kultivatore, freze i pogotovo jedan stroj koji je IMT gotovo savršeno napravio, a to je 1-BRAZNI PLUG 610-10....., a sve to se moglo i trebalo napravit u FOP-V&N..., čak i IMT 1-brazni sa nižim klirensom....

B

Bobo

Guest
Da, 610.10 je super plug... Posudjivao sam ga od susjeda dok nisam imao svoj jednobraznjak i to je nesto savrseno za manje traktore i zaoravanje kukuruzovine.

Cemu nizi klirens jednobraznjaku, kad ga 539 nosi bez brige, nigdje ne zapada...

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
E ovako bio sam sad u trgovini kojoj više ni ime ne želim spominjati i potuno se uvjerio u neke stvari što su prethodno navedene! Sada dođem i lik mi kaže da je cijena za IMT 757.20 13.700 a ne onih 9000 sto mi je neki dan rekao! Ali.... potpuno sam siguran da je to lažnjak plug jer na dvorištu mu stoji isto tako "IMT" 755 koji samo liči na plug, to su takvi varovi da te glava zaboli, a plastične naljepnice nema nigdje, samo je zakovicama pričvršćena jako hrđava natpisna pločica.... to bi i malo djete prepoznalo da nije IMT plug, sve u svemu jako žalosno, imaš pare i hoćeš nešto pošteno kupit i nemožeš.... I sad pitam lika za FOP - Vogel plug kao što si Ti Bobo uzeo i kaže mi 7200 kn.... sad baš nisam siguran dali želim uopće poslovat s takvom firmom... Dal ima kod Tebe Bobo još koji takav kao plug kao što si uzeo? Kada si Ti uzimao, vidim da na plugu piše 2009.g.?

B

Bobo

Guest
Gle, MOTORRAD je jedna lopovska firma s kojom vise ne zelim imati nista, jer su mi napravili toliko stete, da je to strasno nesto...

Uglavnom, ja sam plug kupio u jednoj pozeskoj trgovini poslije zetve. Stajao je tamo neko vrijeme, i ja sam treci ili cetvrti kupac koji je kupio takav plug. Cjena pluga kao mog, dakle 2x12" s vogel daskama je 7500Kn.

Plug kao moj mozes kupiti u SE-KRI ima ih na lageru uvijek, a zeznuo si se sto nisi u Gudovcu odmah zakapario takav plug i to bi bilo TO, dobio bi jos nesto malo sajamskog popusta i da vidis. Na sajmu je proljetos plug kao moj kostao 6800Kn, pa ti vidi.

Niti najmanje ne zalim sto smo dali i 7500, jer je plug ODLICAN. samo mu gore povisenaj fale, pa sam ih dokupio i stavio, i sad zaorava ssavrseno, a super se lako vuce i na vecim dubinama.

Tebi za 577 savjetujem jos uvijek da nadjes izraubani 757.20 i da ga sredis. Evo, sekra takodjer ima i PLAMEN daske i plazove i sve moguce djelove za te plugove i na sajmu je to dosta jeftinije nego u redovnoj prodaji. s izderanim plugom radi ovu jesen, te ga po potrebi izvari i pokrpaj, samo nek izdura, a na proljetnom sajmu uzmi daske, plazove, lemese, povisenja i imat ces za male pare odlican plug koji ce te sluziti godinama i godinama...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Da, 610.10 je super plug... Posudjivao sam ga od susjeda dok nisam imao svoj jednobraznjak i to je nesto savrseno za manje traktore i zaoravanje kukuruzovine.

Cemu nizi klirens jednobraznjaku, kad ga 539 nosi bez brige, nigdje ne zapada...

niži klirens za povrćare, plastenike, manje traktore....landini mistral, deutz agrokid i sl.....

B

Bobo

Guest
Vis, imam kolegu povrcara koji s 539 i 610.10 ore sve u plastenicima, tak da se za to ne brinem, nego ovo si mi dobro skrenuo paznju za manje traktore koji ne mogu visoko podici poluge, no mislim da ih vecina moze poluge podoci i vislje nego 539, ali ne mogu biti siguran...

Sve u svemu, jako dobar plug za manje traktore...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Vis, imam kolegu povrcara koji s 539 i 610.10 ore sve u plastenicima, tak da se za to ne brinem, nego ovo si mi dobro skrenuo paznju za manje traktore koji ne mogu visoko podici poluge, no mislim da ih vecina moze poluge podoci i vislje nego 539, ali ne mogu biti siguran...

Sve u svemu, jako dobar plug za manje traktore...

i to sa daskom 10'' ili eventualno 12'', VOGEL-NOOT, da odma naglasim, i da se ovaj postojeći da sredit i za 14'', jer bi bio idealan za mali 533, pogotovo oko VELIKE GORICE, ima dosta teških tala....

B

Bobo

Guest
Ddalibor, postavi mi slike (ovaj puta kako treba) pa cu ti reci jel original ili nije... A za te pare ako si izvukao originala, svaka ti cast!

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Bobo, pokazao sam ti web site od onog proizvođača MINAV, pa i oni ih proizvode, a ima ih i koji stare preuređuju, prefarbaju, pa prodaju pod nove...

B

Bobo

Guest
Gledaj ovako, LEMIND iz leskovca je takodjer pravio plugove koji su izgledali jednako kao i IMT, ali koliko mi je poznato da su u Leskovcu pravili daske za IMT plugove, pa su dio i sebi ostavljali i samo prekopirali ramu...

Puno proizvodjaca je kopiralo IMT plugove, ali pod original se podrazumijevaju samo IMT i FOP drugo NISTA. Postoje cek i OLT plugovi 10" i 12" koji imaju istu ramu kao IMT , samo je drugacija osovina za kopcanje, isto kao sto je drugacija osovina i na LEMINDU, za razliku od IMT-a koji ima opet svoju...

Samo da napomenem da je na IMT plugu jednaka daska i na 10" i 12", samo je na 10" glavna greda kraca, te su brazde blize jedna drugoj i po sirini i duljini pa se taj plug vrlo lako da zastopati, jer nema prostora, dok je 12" puno prostraniji, pogotovo FOP jer su oni pravili samo plugove visokog klirensa i nemas brige. Ta daska je zamisljena za 12" ali 539 je tesko radio s takvim plugom, pa su napravili i 10" koji bas i ne okrece zemlju bas najbolje, iako u kombinaciji s metalim povisenjima iznad daski radi sasvim OK, dok 12" lijepo okrece, to je razliak nebo i zemlja, rekao bih cak da je u dobokom oranju (preko 25cm) lakse vuci 12" nego 10", u najgorem slucaju jednako ih je tesko vuci, ali s 12" budes puno brze gotov i njiva bude kvalitetnije uradjena.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Gledaj ovako, LEMIND iz leskovca je takodjer pravio plugove koji su izgledali jednako kao i IMT, ali koliko mi je poznato da su u Leskovcu pravili daske za IMT plugove, pa su dio i sebi ostavljali i samo prekopirali ramu...

Puno proizvodjaca je kopiralo IMT plugove, ali pod original se podrazumijevaju samo IMT i FOP drugo NISTA. Postoje cek i OLT plugovi 10" i 12" koji imaju istu ramu kao IMT , samo je drugacija osovina za kopcanje, isto kao sto je drugacija osovina i na LEMINDU, za razliku od IMT-a koji ima opet svoju...

Samo da napomenem da je na IMT plugu jednaka daska i na 10" i 12", samo je na 10" glavna greda kraca, te su brazde blize jedna drugoj i po sirini i duljini pa se taj plug vrlo lako da zastopati, jer nema prostora, dok je 12" puno prostraniji, pogotovo FOP jer su oni pravili samo plugove visokog klirensa i nemas brige. Ta daska je zamisljena za 12" ali 539 je tesko radio s takvim plugom, pa su napravili i 10" koji bas i ne okrece zemlju bas najbolje, iako u kombinaciji s metalim povisenjima iznad daski radi sasvim OK, dok 12" lijepo okrece, to je razliak nebo i zemlja, rekao bih cak da je u dobokom oranju (preko 25cm) lakse vuci 12" nego 10", u najgorem slucaju jednako ih je tesko vuci, ali s 12" budes puno brze gotov i njiva bude kvalitetnije uradjena.

LEMIND-a je odavno već prestalo postojati....a tanjurače radi neki AGROBAR iz Vinica

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
Ddalibor, postavi mi slike (ovaj puta kako treba) pa cu ti reci jel original ili nije... A za te pare ako si izvukao originala, svaka ti cast!

evo dok sam skužio ovo sa slikama, prođe voz...

da što se tiče mog pluga, kupljen je u Virju-panex pred 4 god.,i to je bio neki primjerak koji se vukao po skladištu jer rjetko kome takav plug treba, danas kad svi imaju snažne traktore..evo slike "normalnih" dimenzija, stavio sam samo ono limeno pero, plastično sam strgao nakon 2 brazde :(, vučem ga sa 539
pb060896.jpg

pb200904.jpg

p8060041.jpg

pb216220.jpg

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest
ddalibor, imas SUPER plug... Daj mi samo reci jel me oci varaju ili je to na njemu zbilaj dvodjelna daska (celo daske odvojeno od ostatka) ili se to meni sam ocini s jedne slike?

Sve u svemu, s takvim plugom sam orao 50cm duboko za orahe, i to je jedan od boljih IMT plugova, pogotovo kad se radi o malim traktorima, kratak je, ne zavlaci traktor, vrlo ga je lako sastelati, a super zaorava masu. nije tezak ni za vuci, a dubina rada ovisi samo o traktoru koji ga vuce.

Kad sam orao, vadio sam 12" na 50cm dubine, jer svih 16" ne bi mogao ipak okrenuti, a traktor ne bi mogao mrdnuti s mijesta...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
ddalibor, imas SUPER plug... Daj mi samo reci jel me oci varaju ili je to na njemu zbilaj dvodjelna daska (celo daske odvojeno od ostatka) ili se to meni sam ocini s jedne slike?

Sve u svemu, s takvim plugom sam orao 50cm duboko za orahe, i to je jedan od boljih IMT plugova, pogotovo kad se radi o malim traktorima, kratak je, ne zavlaci traktor, vrlo ga je lako sastelati, a super zaorava masu. nije tezak ni za vuci, a dubina rada ovisi samo o traktoru koji ga vuce.

Kad sam orao, vadio sam 12" na 50cm dubine, jer svih 16" ne bi mogao ipak okrenuti, a traktor ne bi mogao mrdnuti s mijesta...

Bobo, ja ih imam 2 komada i prezadovoljan sam s njima IMT 610-10
al velim, bilo bi šteta da ih VN ne nastavi proizvodit, i to i za manje traktore npr DEUTZ-FAHR AGROKID, LANDINI MISTRAL.....itd...samo se klirens stavi od 755 i poštela na visinu 56 cm, a daske se ugrade 10-12'' i za cvjećare, povrćare je zakon....još laganiji od ovog...

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189

e prijatelju, nije daska dvodjelna, iz jednog je komada...
kod mene (oko bjelovara) puno ih ljudi ima još i sad, jer su svi imali 533-39 traktore, tako da sam ja uvjek posuđivao samo takav plug, dok nisam odlučio za novi. Ono što je drugačije na ovom je to da je pod drugim kutom zavarena ručka za podešavanje, na starijima sam uvjek morao paziti zadnje staklo da mi ne probije (dok to nisu učinile tanjurače).
jedini mi se čini da je crtalo velikog promjera, pa mi ulazi u zemlju više od polovice, a ne mogu ga više podići..ili ja duboko orem, nisam nikad mjerio dubinu, čekam jesen...:)

B

Bobo

Guest
E, tako je i na mom novom plugu rucka pod kutem. I to mi se jako svidja, no 549 ima duze poluge nego 539, pa nema sanse da se dirne jedno s drugim nikako, al ajde, napokon su se sjetili ;)

E, vidis, ja sam na svoj jednobraznjak stavio isto IMT crtalo, ali sam ga preuredio, tj podigao sam ga...

Na zalost nemam sliku, ali sad je to prava stvar... To crtalo je neiskoristivo na dvobraznjaku, ali na jednobraznom, super stvar...

Nasao sam mali tanjur, moze se komotno reci potrosen, nosac crtala je dignut u najgornji polozaj, tj. do koljena. a onu cahuru sam odrezao, namjestio crtalo u najvislji moguci polozaj i tako ga zavario. S tim vise nemam problema...

Sto se tice stavljanja manje daske na jednobraznjaka, to postoji, ali u LEMIND ponudi. ne znam tocno koja je oznaka pluga, mislim da je 752 dakle 10"-12" jednobraznjak, dok je 610.10 14"-16" Iako sam ja u dubokom oranju morao i 610.10 stelati na 12", jer daska nema kapaciteta izbaciti i okrenuti toliko puno zemlje...

Posljednje uređivanje od moderatora:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
Gle, MOTORRAD je jedna lopovska firma s kojom vise ne zelim imati nista, jer su mi napravili toliko stete, da je to strasno nesto...

Uglavnom, ja sam plug kupio u jednoj pozeskoj trgovini poslije zetve. Stajao je tamo neko vrijeme, i ja sam treci ili cetvrti kupac koji je kupio takav plug. Cjena pluga kao mog, dakle 2x12" s vogel daskama je 7500Kn.

Plug kao moj mozes kupiti u SE-KRI ima ih na lageru uvijek, a zeznuo si se sto nisi u Gudovcu odmah zakapario takav plug i to bi bilo TO, dobio bi jos nesto malo sajamskog popusta i da vidis. Na sajmu je proljetos plug kao moj kostao 6800Kn, pa ti vidi.

Niti najmanje ne zalim sto smo dali i 7500, jer je plug ODLICAN. samo mu gore povisenaj fale, pa sam ih dokupio i stavio, i sad zaorava ssavrseno, a super se lako vuce i na vecim dubinama.

Tebi za 577 savjetujem jos uvijek da nadjes izraubani 757.20 i da ga sredis. Evo, sekra takodjer ima i PLAMEN daske i plazove i sve moguce djelove za te plugove i na sajmu je to dosta jeftinije nego u redovnoj prodaji. s izderanim plugom radi ovu jesen, te ga po potrebi izvari i pokrpaj, samo nek izdura, a na proljetnom sajmu uzmi daske, plazove, lemese, povisenja i imat ces za male pare odlican plug koji ce te sluziti godinama i godinama...

Upravo tako, strai plug IMT 757 mozes naci za 500 EURA, a novi dijelovi (daske, raonici,plazovi, povisenja) dođu jos nekih 300 EUR, tako da za 800 EURA imas pravi plug, koji je sigurno bolji i jaci od tog novog, znam iz iskustva.

Najnoviji postovi

Na vrh