MatijaKrizanicMF35
Član
- Tu od
- 3 Tra 2010
- Poruka
- 465
Ma ne zelim nicije ime poslati nikome, jer se to mene ne tice ni na koji nacin.. CINJENICA je da IMT ne proizvodi plugove vec neko vrijeme koliko ja znam, da original IMT plugova jednostavno nema u proizvodnji, Koliko su glasine istinite nemam pojma. IMT pogon iz Novog beceja gdje su pravljeni kultivaotri, plugovi visokog klirensa, te svi veliki plugovi inace (polunoseni za zglobase) je prodan Vogel&Noot grupaciji te se sad tamo proizvode plugovi 10" 12" s vogel pluznim tjelima ali IMT ramom, te 14" i mozda 16" plugovi FOP kao i do sad, samo se zovu Vogel&Noot, a na njima nista nije mjenjano, jer se nema sto mjenjati.
Prave se i plugovi kao i standardni vogeli 12-14-16 samo plave rame i bijelih dasaka i ostalih detalja, i na njima pise ime ruske firme koja drzi nesto malo vise od 50% vogelovih dionica...
To je samo sturo sto znam, ali IMT plug kao takav se moze kupiti ili iz neke trgovine koja ga dugo nije prodala ili polovan... Ovo sto sam u gudovcu vidio je sve srednja zalost, cak i gore od toga, samo kaljaju IMT ime, koje jos uvijek donekle pozitivno odzvanja kod manjih poljoprivrednika...
jedino mi je žao kaj nisu preuzeli od IMT-a žitne i kukuruzne sijačice, kultivatore, freze i pogotovo jedan stroj koji je IMT gotovo savršeno napravio, a to je 1-BRAZNI PLUG 610-10....., a sve to se moglo i trebalo napravit u FOP-V&N..., čak i IMT 1-brazni sa nižim klirensom....