• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT plugovi

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Čuj,znam ljudi koji to imaju več 20 godina,a znam i one koji su to strgali na prvom oranju,sve ti zavisi o tipu tla a i o šoferu,tko kako ore...
Ali slažem se sa tim da su željezni bolji,i mislim da bi trebali biti tvornički ugrađeni !

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
dino kaže:
Čuj,znam ljudi koji to imaju več 20 godina,a znam i one koji su to strgali na prvom oranju,sve ti zavisi o tipu tla a i o šoferu,tko kako ore...
Ali slažem se sa tim da su željezni bolji,i mislim da bi trebali biti tvornički ugrađeni !

neki tip iz virovitice ih radi, super su, ide s njima po sajmovima, i u gudovcu bude, mislim da je črešnjevica, tak nekaj....

B

Bobo

Guest
Imam i ja metalne i od kad sam ih stavio, preporodio sam se.

jedini problem koji sam imao s njima je taj da sam ih montirao sarafima kako je i zamlsljeno, pa su se od vibracija deflaktora sarafi otezali. Nazad kuci i skinuo sam "plasticne" matice i stavio na svaki vijak po dvije obicne i zakontrao ih, ali opet isti problem. Sad su mi deflektori zavareni na nosac i nema vise problema...

Oranje s njima i bez njih je OGROMNA razlika.

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Jel možeš pojasniti razliku u oranju sa reflektorima i bez njih? Jel bolje okreće brazdu ili? Ja imam plastična pera za svoj IMT 755, ali nikad nisu bila namontirana. Prošle godine sam ih htio stavit ali pošto nisu htjela da ulegnu u ležišta odusto sam od toga.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Bosonoga kaže:
Jel možeš pojasniti razliku u oranju sa reflektorima i bez njih? Jel bolje okreće brazdu ili? Ja imam plastična pera za svoj IMT 755, ali nikad nisu bila namontirana. Prošle godine sam ih htio stavit ali pošto nisu htjela da ulugnu u ležišta odusto sam od toga.

moraju ići na ležišta ako su original....ili ako nije povijano ležište....bolje zatrpava ako se ore s time....

Bosonoga

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
469
Orginal su, kupljena uz plug prije 20 godina. Ubacim ih u ležišta samo mi iskoče kad pođem da stežem šarafe. Tako da sam odusto od stavljanja.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Bosonoga kaže:
Orginal su, kupljena uz plug prije 20 godina. Ubacim ih u ležišta samo mi iskoče kad pođem da stežem šarafe. Tako da sam odusto od stavljanja.

da nisi uvinuo ležište negdi.....

B

Bobo

Guest
Kad imas deflektore na daskama, sva zemlja koja prelazi preko vrha daske, dolazi na deflektor koji ju baca na dno brazde i za plugom ne viri nista. kad nemas deflektore i ores, IMT plug naslanja brazde jednu na drugu i pozna se trag trave, strnja cega vec zaoravas cjelom duzinom.

Vise NIKADA ne bih bez deflektora orao, razlika je nebo i zemlja.

na 755 ne dolaze nesto posebno do izrazaja, jer taj plug i ovako i onako okrece malo zemlje na svakoj dasci, bez obzira na dubinu oranja, ali pomognu. jedva cekam da nabavim 756 to ce onda biti oranje...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Bobo kaže:
Kad imas deflektore na daskama, sva zemlja koja prelazi preko vrha daske, dolazi na deflektor koji ju baca na dno brazde i za plugom ne viri nista. kad nemas deflektore i ores, IMT plug naslanja brazde jednu na drugu i pozna se trag trave, strnja cega vec zaoravas cjelom duzinom.

Vise NIKADA ne bih bez deflektora orao, razlika je nebo i zemlja.

na 755 ne dolaze nesto posebno do izrazaja, jer taj plug i ovako i onako okrece malo zemlje na svakoj dasci, bez obzira na dubinu oranja, ali pomognu. jedva cekam da nabavim 756 to ce onda biti oranje...

to sigurno kupuješ VN 756???

B

Bobo

Guest
DA, odluka ja pala da ga kupujemo cim bude trebalo strnjake prasiti. Cjena im je pala tako da ono, a u ponudi sad imaju i deflektore, sto nisu imali. Odmah cu uzeti i brazni tocak novi uz njega i onda imam plug ko covjek.

Gledam polovne 756.20 pa svi ne znaju koliko bi trazili za njih, a svaki je il poderan, il iskrivljen.

Nije tesko napraviti od 756 plug vrlo slican ovom s VN daskama, samo treba naci neki za jeftine pare pa ga preuredjivati.

Nosaci pluznih tjela se jos dodatno smotaju na taj nacin da se dobije malo polegnutije pluzno tjelo, cela daske se preprave u promjenjiva, tako da se ostatak daske moze "otvoriti" ili "zatvoriti" po zelji. nije problem uopce napraviti ove prepravke...

novi plug kupujem, pa dobijem povrat PDV-a ide nam u troskove ma pun pogodak... Ako jednog dana i kupim neki 558 pa ga sredim, onda ce mu taj plug biti ko kec na 11...

F

farmerLuka

Guest
Bobo staceti tocak za plug nemas ti torpeda i rakovicu sto nemaju dobru finu regulaciju

B

Bobo

Guest
Dok sam s 539 orao, nije bilo problema, al 549 ima dulje poluge, i na nakosim njivama mi njegov hidraulik pravi probleme. jos ako na njivi imam vise tipova zemlje, uzas. S tockom mogu staviti vece lemese, dubina oranja je konstantna i kvalitetniji posao odradim. Mogu orati i bez tocka vecinu svojih njiva, ali ako idem po tragu gdje je kombajn gazio, hidraulika ga podize, a ako ga oslonim na tocak orem i ne okrecem se.

Jako sam tockom zadovoljan i kad budemo kupovali novi plug, uzet cu odmah i tocak za njega.

F

farmerLuka

Guest
Dobro ako imas njive na velikom nagibu onda treba tocak ali ako su njive imalo ravnije nema potrebe za tockom samo pravi probleme štopa se ako je vlaznije ljepi se zanjeg zemlja moras pazit na krajevima njiva na medju da ga ne savijes ili odkines

B

Bobo

Guest
Nista se na njega ne stopa, a sve zetvene ostatke zaoravam, nista ne palim... Na medju ga otkinuti ne mogu nikad, nit se zemlja lijepi za njega. Ako se i lijepi, ima cistac koji ju skida, tako da uopce nije problem, a preoravao sam vlazno oranje i nikakvih problema nije bilo s njim...

Ja sam super zadovoljan od kako imam tocak na plugu, jer imam puno "sarene" njive, pa nije uvijek dubine oranja bila jednolicna.

A

Ado

Guest
Re: moj novi plug imt 756 visoki kliners

Int me da li odgovara ovaj plug za Fergussona 45Ks .-Kod nas su zemlje tvrde u Hercegovini .Pozz Ado_

S

stjepan1988

Guest
Re: moj novi plug imt 756 visoki kliners

Ado kaže:
Int me da li odgovara ovaj plug za Fergussona 45Ks .-Kod nas su zemlje tvrde u Hercegovini .Pozz Ado_

Po meni da odgovara, to je mala colaža...samo se ja pitam kako taj plug zaorava kukuruzovinu bez predplužnjaka kao prvo, i kao drugo mora se štopat ako ga zarineš u pravilnu dubinu, problem je što je plug nizak,tako da nebi baš reko da je to plug za zaoravanje kukuruzovine, a nedaj bože da ima drača uz to..bog pomagaj :cry:

B

Bobo

Guest
Decki, samo da se pohvalim, kupio sam prije dan-dva Vogel&Noot 756.20... zanimljivo je da nigdje vise na njemu ne pise FOP, dok je na plugovima koji su bili u Gudovcu na plocici ppisalo FOP, a sad samo Vogel&Noot ;)

S plugom sam pre pre pre zadovoljan, lak ose vuce, lijepo ulazi u zemlju, smao nije bilo pluga s deflektorima, pa sam ih sam stavljao. Brazni tocak mi je pre skup u odnosu na cjenu pluga, pa sam stavio s 755 tocak i orem vec dva dana s njim i navikavam se na veci plug...

nemam slika, brat me slikao, ali te slike necu skoro vidjeti, a ja se ne sjetim uslikati od uzbudjenja sto po prvi puta u zivotu imam neki dobar plug...

Sve u svemu, jako jako dobra kupovina i sad se nadam da sam miran nekih 20 godina ;)

H

Hurlimann86

Guest
Čestitam bobo na kupnji nek samo on služi i puno puno ore.
Kad bude slika narano dobro su došel ;)

B

Bobo

Guest
Ma, bit ce slika, kako ne, smao dok se ja sjetim izaci iz traktora i poslikati ;)

Oranjem sam prezadovoljan, uopce se brazde ne poznaju, ma milina jedna...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Bobo kaže:
Decki, samo da se pohvalim, kupio sam prije dan-dva Vogel&Noot 756.20... zanimljivo je da nigdje vise na njemu ne pise FOP, dok je na plugovima koji su bili u Gudovcu na plocici ppisalo FOP, a sad samo Vogel&Noot ;)

S plugom sam pre pre pre zadovoljan, lak ose vuce, lijepo ulazi u zemlju, smao nije bilo pluga s deflektorima, pa sam ih sam stavljao. Brazni tocak mi je pre skup u odnosu na cjenu pluga, pa sam stavio s 755 tocak i orem vec dva dana s njim i navikavam se na veci plug...

nemam slika, brat me slikao, ali te slike necu skoro vidjeti, a ja se ne sjetim uslikati od uzbudjenja sto po prvi puta u zivotu imam neki dobar plug...

Sve u svemu, jako jako dobra kupovina i sad se nadam da sam miran nekih 20 godina ;)

da, skinuli su naljepnicu, vjerojatno će za koju godinu i imt-ove priključne strojeve pod svoje stavit, austrijanci su jednostavno takvi, kad vide da je nekaj dobro, toga se drže....

Najnoviji postovi

Na vrh