dino kaže:Čuj,znam ljudi koji to imaju več 20 godina,a znam i one koji su to strgali na prvom oranju,sve ti zavisi o tipu tla a i o šoferu,tko kako ore...
Ali slažem se sa tim da su željezni bolji,i mislim da bi trebali biti tvornički ugrađeni !
Bosonoga kaže:Jel možeš pojasniti razliku u oranju sa reflektorima i bez njih? Jel bolje okreće brazdu ili? Ja imam plastična pera za svoj IMT 755, ali nikad nisu bila namontirana. Prošle godine sam ih htio stavit ali pošto nisu htjela da ulugnu u ležišta odusto sam od toga.
Bobo kaže:Kad imas deflektore na daskama, sva zemlja koja prelazi preko vrha daske, dolazi na deflektor koji ju baca na dno brazde i za plugom ne viri nista. kad nemas deflektore i ores, IMT plug naslanja brazde jednu na drugu i pozna se trag trave, strnja cega vec zaoravas cjelom duzinom.
Vise NIKADA ne bih bez deflektora orao, razlika je nebo i zemlja.
na 755 ne dolaze nesto posebno do izrazaja, jer taj plug i ovako i onako okrece malo zemlje na svakoj dasci, bez obzira na dubinu oranja, ali pomognu. jedva cekam da nabavim 756 to ce onda biti oranje...
Ado kaže:Int me da li odgovara ovaj plug za Fergussona 45Ks .-Kod nas su zemlje tvrde u Hercegovini .Pozz Ado_
Bobo kaže:Decki, samo da se pohvalim, kupio sam prije dan-dva Vogel&Noot 756.20... zanimljivo je da nigdje vise na njemu ne pise FOP, dok je na plugovima koji su bili u Gudovcu na plocici ppisalo FOP, a sad samo Vogel&Noot
S plugom sam pre pre pre zadovoljan, lak ose vuce, lijepo ulazi u zemlju, smao nije bilo pluga s deflektorima, pa sam ih sam stavljao. Brazni tocak mi je pre skup u odnosu na cjenu pluga, pa sam stavio s 755 tocak i orem vec dva dana s njim i navikavam se na veci plug...
nemam slika, brat me slikao, ali te slike necu skoro vidjeti, a ja se ne sjetim uslikati od uzbudjenja sto po prvi puta u zivotu imam neki dobar plug...
Sve u svemu, jako jako dobra kupovina i sad se nadam da sam miran nekih 20 godina