Koliko plugova u ovom trenutku ima, da svaku njivu s drugim orem, ni ne stignu se trošit. Trenutno stanje u dvorištu: dva jednobrazna, dva dvobrazna ravnjaka, jedan dvobrazni mali okretač, jedan trobrazni na popravku - od susjeda, a zabezecirao sam i onog eberharta 3x14", samo ga treba dovest, to će bit još jedan projekt, mislim mu ugradit valjak, ako ne otputuje prerano... Osim toga, skupljam starinsku mehanizaciju, pa još tih zaprežnih plugova ima ko u priči. E da, još pokušavam izvući od jednog lika i jedan starinski rigoler, to mi je velika želja.
Troši se sve, naravno da se troši. Ne kužim zašto pitaš. Samo sam odgovorio kako se najjednostavnije može prepoznati dali su mjenjani djelovi.
A što se tiče habanja dijelova, mišljenja sam ako plug ima potrošenu dasku nakon 20-30 godina (a većina polovnih iz uvoza ima toliko godina) to je uglavnom znak da je plug bio u intenzivnoj uporabi, a to u konačnici znači i da je dobar. Ali ako mu se potroše daske u par godina, e onda je problem u materijalu. Tim više što su ti kojma se potroše daske u par godina uglavnom mali plugovi, pa uglavnom i rade male površine.