• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT plugovi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Pa ionak oni plastični ne valjaju, strgaju se začas.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
590
A kak i možeš ispravno uštelati plug na tih 10 metri, nemaš ni brzine oranja da lijepo preokrene brazdu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Pa nisam ga niti štelal, niti mogu, jer nije moj (trebalo bi ga na osovini pomaknuti u lijevo).
Problem je da ne okreće brazdu da mu napraviš ne znam kaj, osim ak nije sipka zemlja i čisto…a onda mi pluga ni ne treba.
Da, i brzina je bila mala, oko 4-5km/h.
Trebal sam zeti OLT PTO2; ne bi bilo tak duboko, ali bi bilo zaorano.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
Pa ionak oni plastični ne valjaju, strgaju se začas.
Ima metalnih za kupit, barem je bilo.
Ja sam na našeg jednobraznog stavil metalni i to radi odlično.
Na bivšeg 756 VK sam isto upasao metalne ali sam ih brusio tako da je zadnji dio deflektora bio više dolje prema daski tako ta je odmah okretao i bacao zemlju u brazdu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Rekoh, nije moj plug…a i taj je rezervni, pa na njega nitko ni ne obraća pozornost. Takav je, kakav je.
Zamijenjen je prerađenim OLT Posavcem, 2x13”.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Oni koji su orali sa 755 i 756 vele da je to noć i dan. 755 navodno treba jako veliku brzinu oranja da bi donekle okrenul. Izgleda da je problem u daski.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Ovaj je kao 756, samo je manji razmak brazdi.
Na 756 je sve isto ko i 755, samo produžena i raširena rama.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517
Jesu. Na nekim OLT Posavcima su bili kraći na 10".

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Ovaj je kao 756, samo je manji razmak brazdi.
Na 756 je sve isto ko i 755, samo produžena i raširena rama.
Možda nisam dobro zapamtil oznake. Možda je riječ o usporedbi 756 (2x12ˇ) i 757 2x14"). Navodno se veći ništa teže ne vuće, a okretanje brazde je daleko bolje.

Najnoviji postovi

Na vrh