• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT serije s FIAT motorima

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
zaboravio sam napomenuti, sat poakzuje oko 1500rh .... sad jbg ako je ovaj snjim radio 50j 25 god to mi zvuči nemoguće? il se varam? jel postoji kakva fora da se otkrije pravi broj sati? znam da se uzalud nadam al jbg srbo je to, možda se neki lola sjetio nešta skemijat :p

Radne sate zaboravi nemoj ni gledat mozda mu je sat stao ili ako radi ide ispocetka jedan krug je vec okrenuo a ako je tolko zemlje radio s njim znas da ima sati ko u prici pogledaj malo po papucicama kvacila i kocnica jesu jako izlizane to ti je jedan znak kolko ima sati jel malo ili puno

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nije to taj, mislio sam da je,jer sam htio uzeti takav traktor i nisam, poslije je otišao negdje u okolicu tvog.......napisao sam sve što nije štimalo, stavio sve na papir, i tu nema isplativosti, barem kod mene nije bilo, s tim da čak ni trektor bez popravka nije odmah bio spreman za rad........a motor i limarija su bili dobri, sve ostalo klimavo.........pa kupio imt 533, koji odlično pali i bez grijača, sa novim akumulatorom, dobrim gumama, samo pali toči i vozi, i što je najvažnije nema uloga, pa je to ta cjena i koju sam dao za njega, a kada kreneš jednom ulagati, tu ode novca i nakraju vidiš da si za te nove mogao uzeti ipak bolji traktor........jedino što kod mene nije valjalo, to su španeri od poluga, fileri od goriva bili zaprljani, a od 11mj do sada je napravio 45 sati.......to je samo moje mišljenje, al ti kupuješ......

također gledao sam i jednog 533 sa fiatom, trebalo je i na njemu odrediti pumpu i dizne, od prvog vlasnika, koji je vjerojatno podigao cjelo njihovo gospodarstvo, pa sada ima 5 traktora, i ovaj mu je bio višak.......i što onda pomisliti, u kakvom je stanju takav traktor......

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Izdržljivost tog motora do generalke je oko 14-15.000 rh ako je bio redovno i dobro održavan. To su mi potvrdili mnogi majstori.
Ruke svakog majstora koji radi generalnu su minimalno 3000 kn, može biti samo i više + svi djelovi i strojna obrada.
Lako se utvrdi dali troši ulje, ako ne troši onda nije za generalku, samo se mora srediti pumpa i dizne i ide on još bez frke.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Srušit cijenu ako se da za recimo cijenu ruka od majstora i mislim da se isplati napravit motor. Možda bi bila i dovoljna polugeneralka, kad se raskopa treba vidjet u kakvom je stanju motor iznutra. Probaj izmjerit kompresiju ako se može, možda motor i nije tako loš, možda treba uredit PVP i dizne i tjeraj dalje.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
kada sam bio u šumi, vidio sam jedan UTB sa prednjom vučom i takvim motorom, samo šapuće.......kada sam tražio traktor, baš sam htio uzeti sa tim motorom, svejedno mi je bilo dali je 533 ili 540, al na svakom je trebalo raditi.......540 je imao oštećen diferencijal, puknuta 2-3 zuba, i traktor je cukao, mjenjač je lijepo ulazio u brzine, prednji most jako jako loš, sve je trebalo na njemu raditi, sjedalo koje je bilo neupotrebljivo, zadnje gume 30%, stare 20-25 godina.......al motor je palio na minusu bez grijača.......

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Razlika je u motorima koji su ugrađivani na 533 i 540. Na 533 je motor od UTB-a445 95/110, a na 540 je motor 100/110. Bilo je već pisanja o tome u ovoj temi, barem mislim.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma univerzal ima rumunjske motore po licenci fiata, a ovi imt-i 540 imaju original talijana gore! Mislim da je tako!!

S

salel

Guest
vidim da ste se raspisali, svaka čast :D ugl neznam ni sam, traktor lijepo radi kad se upali, negdje je neko napisao kao mercdes, e sad kad sam sklonio mjerač ulja malo pljuje van, neznam jel to šta znači, nekontam se ja u to, a ovaj seoski majstor jedan viče da je mašina loša, a drugi da je normala...mjenjač lijepo sjeda, al navodno voli pomiješati brzine štogod to značilo...paljenje malo duže traje jer kaže da mu je kontakt loš pa mora malo podići ključ pridržat gore da upali grijač itd...što se tiče papučica gripa imaju, nije da su skroz izlizane...neznam malo me pati što mi je nekako prejeftin, jeftiniji od svakog 533 iz '71 u okolici, bez špere itd....to me malo pati tu, nekako mi predobro da bi bilo istinito, iako znam da se mora ulagat u njega...a kaže prijašanji vlasnik da ga je on prodao za 2000e, a toliko sad traži i ovaj 4 godine poslije....nasretniji bi bio sa nekim 539 da na nešta liči, al il je farban komplet il je 40 000 kn jbt ..... pa onda njega ako treba malo srediti polako nije problem, jer on bi mi ustvari najbolje zadovoljavao potrebe, samo što ga nemoš naći neš normalno da se ubiješ...da idem na kupovinu novog još gora opcija, samo čujem kako su sranj...e svi iza 88 otprilike :(

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
vidim da ste se raspisali, svaka čast :D ugl neznam ni sam, traktor lijepo radi kad se upali, negdje je neko napisao kao mercdes, e sad kad sam sklonio mjerač ulja malo pljuje van, neznam jel to šta znači, nekontam se ja u to, a ovaj seoski majstor jedan viče da je mašina loša, a drugi da je normala...mjenjač lijepo sjeda, al navodno voli pomiješati brzine štogod to značilo...paljenje malo duže traje jer kaže da mu je kontakt loš pa mora malo podići ključ pridržat gore da upali grijač itd...što se tiče papučica gripa imaju, nije da su skroz izlizane...neznam malo me pati što mi je nekako prejeftin, jeftiniji od svakog 533 iz '71 u okolici, bez špere itd....to me malo pati tu, nekako mi predobro da bi bilo istinito, iako znam da se mora ulagat u njega...a kaže prijašanji vlasnik da ga je on prodao za 2000e, a toliko sad traži i ovaj 4 godine poslije....nasretniji bi bio sa nekim 539 da na nešta liči, al il je farban komplet il je 40 000 kn jbt ..... pa onda njega ako treba malo srediti polako nije problem, jer on bi mi ustvari najbolje zadovoljavao potrebe, samo što ga nemoš naći neš normalno da se ubiješ...da idem na kupovinu novog još gora opcija, samo čujem kako su sranj...e svi iza 88 otprilike :(

Nađi nekog svog majstora kojem vjeruješ i probaj spustit cijenu. Po meni 539 je tom motoru u neku ruku sluga.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ruke svakog majstora koji radi generalnu su minimalno 3000 kn, može biti samo i više + svi djelovi i strojna obrada.
Tak se pripoveda :icon_pidu::icon_pidu:
Ma univerzal ima rumunjske motore po licenci fiata, a ovi imt-i 540 imaju original talijana gore! Mislim da je tako!!
Tak bi trebalo biti, samo kaj bu poslje generalke više na Rumunja vlekel :icon_confused:

S

salel

Guest

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Čuj sve ovisi za kaj točno tebi treba traktor! Pa prema tome izaberi.
Ovaj s Fiat motorom je nešto sasvim drugo u odnosu na ostale IMT-ove, ako si spreman uložiti u njega i srediti si ga, potrajat če ti vječno.
Ovaj 549, da to možda nije 542?? Ne vidim detaljno slike motora pa nemogu ocjeniti.
Izbor je samo tvoj.

Tak se pripoveda :icon_pidu::icon_pidu:
Jel sem možda kaj krivo napisal??? :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Kaj bi krivo napisal.
Taj post bum si pospremil i dal ga uramiti :icon_pray:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja dok sem se raspitival oko generalke, kolege mehaničari s kojima sem si dobro i koji su radili mojim kolegama generalke na sličnim traktorima, svi su rekli za ruke 3000 kn pa se tak toga i držim! :)

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
znači 3000kn, samo za sastavljanje i rastavljanje motora????

S

salel

Guest
hvala svima na trudu
na kraju sa uzeo 533 '78, debelo kvačilo, špera, kabina itd... dosta jeftino prošao sad slijedi sređivanje traktora, trab neke sitnice samo poštelat i on je spreman bar za ovu sezonu, pa onda radit generalku itd... zanima me jel zna netko gdje ima za kupiti uske gume stražnje za 533/539, sad trenutno u prometnoj piše 12-28, traktor je kod električara radi struju za regu...pa ako je netko upoznat sa takvim gumama užimino , budu valjda oko 7 cm uže od ovih, jedino neam pojma jel imaju takve felge kod nas za kupit?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
daj sliku......

original gume su ti 11.2-28.......koliko si platio?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Na te felge ti ide i ta uža guma, šteta kaj nisi uzel 540. Ak budeš delal kvalitetnu generalku na 533 bude te izašla skoro isto ko i za taj Fiatov motor a razlika u snazi i svemu ostalom je velika.

S

salel

Guest
ma otkrio za taj 540 da ga tero i bog i vrag...a lola nije htio spustit cijenu ni malo,da je dao 1000 dole već bi uzeo...a za 533 imam ponudu za generalku 500e sve srediti, jako dobar majstor tu u blizini...ma znam da idu uže felge, vidio sam kod frenda jednog u brodu, ali on je rezao felge sam jer nije mogao pronaći nigdje za kupiti....a men se ne da baš zajeb.... s tim, on j
e ipak radio u đđ 30 godina pa mu nije bed to odraditi....

Najnoviji postovi

Na vrh