• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT serije s FIAT motorima

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Koliko ja znam, Fiat na kolima od 533 je slabiji, promjer/hod 95/110, i to tako funkcionira bezprijekorno, pojede običnog 533 u svakom poslu.
Za preuređenje motora mislim da bi bila slaba kola od 533, ipak su kola od 540 daleko jača i masivnija pa tako trpe i jači motor.
Uostalom IMT 553 s tim motorom ako ima 42 ks, ma gdje čete bolje, to je mala bomba od traktora, okretno i jako!
Dok 540 s tim motorm je malo jači ali i dosta teži i daleko neokretniji traktor.
Gde su kola jača? Napred na prednjem trapu?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Gde su kola jača? Napred na prednjem trapu?

Ček, ček malo....jer nema 540 jače zadnje trube od 533??
Znam da je prvi most jači i jača je hidrulika:icon_exclaim:

Malo sam se zbunio:icon_scratch::icon_scratch::icon_scratch:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,799
Sve ti je to isto, ustvari skoro isto.
Ono izvana je više manje nebitno :icon_wink:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Sve ti je to isto, ustvari skoro isto.
Ono izvana je više manje nebitno :icon_wink:

Razmem sad, konusno-tanjurasti par i poluosovine mislim da su jače kod 540.
Mehanika mi nije jača strana:(smirk):

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
al nije dovoljno jače, jer onaj 540 što sam gledao, imao je oštečen diferencijal, problem u 1-2 zuba i traktor u vožnji je cukao, sve je bilo lošije osim motora........

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A valjda je taj bio takav....evo moj ima preko 13.000 rh, nikad problema s getribom i diferencijalom, čak ni hidraulik nije bio nikad otvaran od 1978. god, a šta je sve radio i koje sve s njim radio i on dalje samo ide i ide i ide.

S

salel

Guest
Imt 540

Društvo, zanima me slijedeće:

Koliko bi koštala full komplet generalka na imt 540 79.god sa Fiatovim motorim, 42kw po papirima. Naime imam dobru ponudu za taj traktor ali kaže prijašnji vlasnika da bi bilo dobro napraviti generalku i možda srediti mjenjač jer je još kod njega znao pobrkat brzine. Što mislite općenito o tom traktoru, ima li kakvih mana, te naravno isplati li se dati 2000eura za njega i onda napraviti generalku i srediti mjenjač??

Molim brzi odgovor jer dosta je hitno...

Unaprijed hvala :)

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Društvo, zanima me slijedeće:

Koliko bi koštala full komplet generalka na imt 540 79.god sa Fiatovim motorim, 42kw po papirima. Naime imam dobru ponudu za taj traktor ali kaže prijašnji vlasnika da bi bilo dobro napraviti generalku i možda srediti mjenjač jer je još kod njega znao pobrkat brzine. Što mislite općenito o tom traktoru, ima li kakvih mana, te naravno isplati li se dati 2000eura za njega i onda napraviti generalku i srediti mjenjač??

Molim brzi odgovor jer dosta je hitno...

Unaprijed hvala :)

po meni je to puno love za traktor koji treba generalno sredivat motor to ce te izac blize 10tkn ako ce ti neko radit i jos mijenjac neznam po meni puno!

S

salel

Guest
po meni je to puno love za traktor koji treba generalno sredivat motor to ce te izac blize 10tkn ako ce ti neko radit i jos mijenjac neznam po meni puno!

a čuj neam pojma, ugl kaže čovjek on je snjim radio 50j 25 god i onda ga je prodao (bivši vlasnik)...ovaj je tu i tamo malo freza itd, ugl kaže da ga generalka čeka definitivno možda ne odma, al mora se odraditi...a opet više bi volio napravit ju sam, tj financirati sam pa da znam da je sve sređeno, nego kupit nakon generalke i pofarban a pola nije obavljeno pa neznaš na čemu si... ugl isplati li se onda taj traktor na kraju da izađe oko 25 000kn, al da je onda sređen generalka komplet, sređen mjenjač, lik je mjenjao kvačilo prije 2 godine, znači za 25 000 otprilike sređen traktor? i općenito ta mašina kakva je i jel to je 54 il 57 ks po onoj 1kw=1,36ks ?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
daj sliku, ako imaš, jer nekako mi miriši da znam o kojem se traktoru radi.......

S

salel

Guest
daj sliku, ako imaš, jer nekako mi miriši da znam o kojem se traktoru radi.......

imam samo ovu sada ako ti pomaže...traktor je u starim mikanovcima, kod nekog antuna, ima lik pekaru u kući, tj lokal...prvi vlasnik je iz semeljaca, pa je traktor zajedno sa čovjekom završio u piškorevcima i onda je prodan u stare mikanovce prije 4 godine

Prilozi

• 540.jpg
    540.jpg
    30.4 KB · Pregleda: 179

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Nisam mislio da kupis traktor s navodnom generalkom nego dal sam radis ili odvezes traktor kod majstora da ti sve sredi po meni malo puno trazi al kad bi sve sredio onda bi mogo jedno vrijeme radit s njim bez ikakvog problema a kakve su mu gume i volan?

S

salel

Guest
Nisam mislio da kupis traktor s navodnom generalkom nego dal sam radis ili odvezes traktor kod majstora da ti sve sredi po meni malo puno trazi al kad bi sve sredio onda bi mogo jedno vrijeme radit s njim bez ikakvog problema a kakve su mu gume i volan?

hmm....volan mi se čini ok, gume bi se morale mjenjati, možda izdrže sezonu, to bi uzeo polovne od frenda to mi je dosta jeftino u odnosu za 2 000 kolko li više za nove...neam pojma, nekontam se ja baš u to, neznam jel bolje tako sređivat za 25 iljada imat 540 ili kupit 539 za te pare par godina mlađi itd... znam samo da pare imam i moram potrošiti :)

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
hmm....volan mi se čini ok, gume bi se morale mjenjati, možda izdrže sezonu, to bi uzeo polovne od frenda to mi je dosta jeftino u odnosu za 2 000 kolko li više za nove...neam pojma, nekontam se ja baš u to, neznam jel bolje tako sređivat za 25 iljada imat 540 ili kupit 539 za te pare par godina mlađi itd... znam samo da pare imam i moram potrošiti :)

Posla ima na njemu i to bez daljnjeg kaj se tice mijenjaca ako se dobro salta i ako nista ne drobi u getribi i ne ruka reko si da mu se pomijesaju brzine meni na 542 se to nije nikad dogodilo jedino ti ostane u brzini npr 2 i nemozes saltat dok mu ne otsarafis saraf s lijeve strane mijenjaca i pomaknes zupcanik ako je to netreba dirat mijenjac to je normalna pojava kaj se tice motora ako pali donekle i donekle vuce nema potrebe odmah ni za generalkom ovisi sta bi radio s njim po meni ja bi ga malo s cimo s cijenom da spusti koju tisucu kn i uzeo ga i pomalo sredivo!

S

salel

Guest
Posla ima na njemu i to bez daljnjeg kaj se tice mijenjaca ako se dobro salta i ako nista ne drobi u getribi i ne ruka reko si da mu se pomijesaju brzine meni na 542 se to nije nikad dogodilo jedino ti ostane u brzini npr 2 i nemozes saltat dok mu ne otsarafis saraf s lijeve strane mijenjaca i pomaknes zupcanik ako je to netreba dirat mijenjac to je normalna pojava kaj se tice motora ako pali donekle i donekle vuce nema potrebe odmah ni za generalkom ovisi sta bi radio s njim po meni ja bi ga malo s cimo s cijenom da spusti koju tisucu kn i uzeo ga i pomalo sredivo!

e a kakvi su ovi 549, 85 godina ?? jel ima tko takav pa da nešto kaže o njemu, čija je mašina, snaga, okretnost, pouzdanost.men to izgleda ko redizajn ove 540 al pretpostavljam da nije fiatova mašina?!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
e a kakvi su ovi 549, 85 godina ?? jel ima tko takav pa da nešto kaže o njemu, čija je mašina, snaga, okretnost, pouzdanost.men to izgleda ko redizajn ove 540 al pretpostavljam da nije fiatova mašina?!

On ti ima imr masinu isti ti je kao i 540 po okretnosti motor snage 49ks mijenjac 5 brzina to ti je ono ukratko 540, 542 i 549 su ti isti razlike imaju samo u snagi motora i 540 ima mijenjac 3 brzine

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
a čuj neam pojma, ugl kaže čovjek on je snjim radio 50j 25 god i onda ga je prodao (bivši vlasnik)...ovaj je tu i tamo malo freza itd, ugl kaže da ga generalka čeka definitivno možda ne odma, al mora se odraditi...a opet više bi volio napravit ju sam, tj financirati sam pa da znam da je sve sređeno, nego kupit nakon generalke i pofarban a pola nije obavljeno pa neznaš na čemu si... ugl isplati li se onda taj traktor na kraju da izađe oko 25 000kn, al da je onda sređen generalka komplet, sređen mjenjač, lik je mjenjao kvačilo prije 2 godine, znači za 25 000 otprilike sređen traktor? i općenito ta mašina kakva je i jel to je 54 il 57 ks po onoj 1kw=1,36ks ?

Ja imam doma takav traktor, isto godište. I ima 13-14.000 radnih sati, nikad još nije motor otvaran. Istina je da troši ulje, ali ja još uvijek sve lakše poslove s njim odrađujem bez problema, snage još ima na pretek. Po papirima bi taj motor ugrađivan u FIAT 540 trebao imati 54 ks, ali sve ovisi koliko je na pumpi otvoren, no siguran sam da oko 50 ks ima definitivno!
Po meni je to odličan potez, kupnja takvog traktora i sređivanje, jer ti motori su stvarno nepoderivi i mjako izdržljivi, odziv na gas je daleko bolji nego na imt 549 i puca od snage.
Prvo se malo raspitaj oko nabavke djelova potrebnih za generalku, čisto da vidiš koliko te bude izašlo, pa zatim pregovaraj o kupnji. Odluka je samo tvoja.
Ja znam da je moj poderao 3 para zadnjih guma, orao 10 godina s 2x12" plugom, tad je bio jedini traktor na imanju od nekih 30 jutara. Tjerao je silokombajn i radio ama baš sve poslove od oranja do berbe. Još dan danas ide i ne posustaje. Bilo je dosta problema s teškim paljenjem, ali sređena je PVP i dizne i sad pali ko mina! Treba samo majstora koji zna s takvim motorima:icon_mrgreen:
Kad se malo situacija popravi dobit će i potrebnu generalku i izmjenu svega kaj bude trebalo, nove gume (4. par zadnjih guma :)), ma sredit ću ga više iz počasti jer je stvorio sve ovo kaj sad imamo:icon_pray:

S

salel

Guest
pa men se čini da on ima snage, ono na turiranju puca od snage, fino on i povlači, lik kaže 40kmh bez *******.. e sad navodno je kod bivšeg vlasnika otpo šaraf neki pa dio ostao u samoj glavi ili bloku ustvari nisam skužio kad mrmlja sa duvanom u ustima a vjetar dere ko lud... znaš li nekog da radi generalke tu po slavoniji? pa da znam okvirnu cijenu kolko bi me izašlo još sređivanje..jer mislim da mi on ima puno bolju iskoristivost od 539... još bi ga ja sredio limariju, ono da imam stroj i da znam da je spreman za posao :) ... a men bi ti on većinom vuko kultivator, balirku, bacanje gnojiva, nešto prijevoza raznog tereta, povrća i tak to....ništa pretjerano oranje, eventualno tanjurača i neka freza i to je to.....

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Daj malo bolje ga ispitaj di je osto saraf i probaj mu srusit jos cijenu i kupuj pa imas vremena sredit po malo!

S

salel

Guest
zaboravio sam napomenuti, sat poakzuje oko 1500rh .... sad jbg ako je ovaj snjim radio 50j 25 god to mi zvuči nemoguće? il se varam? jel postoji kakva fora da se otkrije pravi broj sati? znam da se uzalud nadam al jbg srbo je to, možda se neki lola sjetio nešta skemijat :p

Najnoviji postovi

Na vrh