Nekaj si sprčkal. Stvarno se nemrem setiti kak ta vura izgleda odozdo ali to tak nemre biti.
Daj ju poslikaj pa da vidimo.
Ako je to stvarno tak kak ti veliš, ubaci gore grlo sa dva priključka za žice i problem riješen
Aha...
Evo ovak sem probal.
Dovezem + na žaruljicu (žaruljica ima masu preko vure, znač onaj utor u koji se ugura joj je masa) pa sam s žaruljice na istom mjestu gde je i + odvel na indikator, naravno, ne valja, svetli stalno, odnosno ne gasi se kad upalim traktor.
Ovo kak ti veliš znaći, da uopče ne vlečem + od nikud, nego da probam na masu???
Jer napominjem opet, masa žaruljice je utor na vuri u koju ide i ako je ispod na klemici +, čim utaknem žaruljicu u mjesto ona se zapali pa neznam kak dalje na indikator, jer indikator bi trabl tu struju prekinuti dok ga pritisak isključi.
A dok potegnem od indikatora žicu na samu žaruljicu koja je u svom ležištu ne dešava se ništ, ne pali se uopče žaruljica.
Jel bi možda moral + dopeljati negdi na samu vuru blizu žaruljice pa da bude ona pod strujom?? Al kaj onda z masom???
Več sem lud, celu instalaciju postavim novu na traktor do jedne žice i sve super radi, a to me jebe sad i neznam:weedman:
Bok, kaj je to original motor? imt 540 4 cilindra
Kupio sam novi indikator ulja na 540 i sad nisam 100% siguran kako se spaja, pošto od stare instalacije nema ništa...
Znači od kuda struja na lampicu pa na indikator, kako i zašto???
Predpostavljam da bi morao ići plus od kontakta na lampicu pa od lampice na indikator, masa je sam indikator, a kad traktor upali pritisak prekine struju u indikatoru i lampica bi se trebala ugasiti, ali mi to nekak ne drži vodu...
Ta rupa i služi tome da bi voda curjela na njoj i da nebi otišla u ležaje koji onda stradaju, mada stradaju i ovak, ali to je tak zamišljeno.
A čuj, moram skinuti srednju haubu, prednju haubu s svijetlima, pa odspojiti sva crijeva, akumulator van, kiler van....i to ti je cijeli prednji krajnemoras pol traktora rastavit! pa samo haubu i hladnjak skines!
pumpa ti je nekih 250 kn