• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT serije s FIAT motorima

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
PItam se kakvi su to mjenjači koji se podmazuju ATF uljem?
Pogrešno je vjerovanje da gusto bolje podmazuje , kaj je to uopče gusto ..-toga nema u specifikacijskim tablicama ulja .

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,802
prije ću ja riknut nego taj traktor prodat. Ja mislim da će 533 ić na panj kroz koji mjesec i onda se bacam u potragu za još jednim Univerzalom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,803
prije ću ja riknut nego taj traktor prodat. Ja mislim da će 533 ić na panj kroz koji mjesec i onda se bacam u potragu za još jednim Univerzalom
Onda neznam u čemu je problem. Natoči mu motorno i za to malo mu nebu ništ. Ali barem upozori budučeg vlasnika kad ti ga isplati, razlog tog natakanja izmisli sam.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Joooooj mene, popizdim na takve stvari dok čujem da se motorno ulje stavlja u mjenjače i hidrauliku, pa jebemu mater kaj moram biti tak prost, ak je motorno ulje onda služi za podmazivanje motora, a za getribe i hudrauliku postoji ulje koje je određeno za tu vrstu podmazivanja, u ovom slučaju transhidrol ili hidraol...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,803
Joooooj mene, popizdim na takve stvari dok čujem da se motorno ulje stavlja u mjenjače i hidrauliku, pa jebemu mater kaj moram biti tak prost, ak je motorno ulje onda služi za podmazivanje motora, a za getribe i hudrauliku postoji ulje koje je određeno za tu vrstu podmazivanja, u ovom slučaju transhidrol ili hidraol...
U ovom slušaju transhidraol ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
Nikaj ne brini. Svi stariji Universali i Štorei serije 400 imaju motorno ulje u mjenjaču i - traju. Zakaj misliš da ulje u motoru radi u lakšim uvjetima?
Na DF kombajnima i Torpedu u hidrauliku ide motorno ulje...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nikaj ne brini. Svi stariji Universali i Štorei serije 400 imaju motorno ulje u mjenjaču i - traju. Zakaj misliš da ulje u motoru radi u lakšim uvjetima?
Na DF kombajnima i Torpedu u hidrauliku ide motorno ulje...

Neču ni pitati zbog čega je to tak, al valjda tak mora biti :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Neču ni pitati zbog čega je to tak, al valjda tak mora biti :)
Ulje je ulje ..shvati , lagano ..sve ostalo je marketing .
isto ti je i s trapericama ...mustang , replej , lejvis ..glavno da se jajca ne vide

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Nije baš tako..
I moje razmišljanje je bilo takvo,kad sam jednom prilikom naletio da se u MF traktor 3 serije stavlja isto ulje u mjenjač i motor naglo sam se zapitao PA KAK??

Al eto ispostavilo se da tu nema ničeg lošeg...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,803
Kad je več riječ o kojekakvim kombinacijama ubacivanja neodgovarajučih ulja kojekam, meni onda stvarno nije jasno zakej neko od vas ne proba natočiti recimo hidraol ili neku drugu kombinaciju u motor :scratch Garantiram da bu išlo samo je pitanje kak dugo.

Nego jel ste probali kad terati te vaše makine na mješavinu sintetičkog i mineralnog ulja?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,802
u orginal uputstvima za Univerzala piše da isto ulje ide i u motor i u kućište transmisije SAE 20, tako da ne vidim problem stavljanja motornog ulja u getribu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Danas kupljena sajla za obrtomjer za moj 540, uspjeli smo ja i kolega koji prodaje djelove za traktor pripasati sajlu od Ursusa 355, je da je malo predugačka, 170 cm, a meni je trebala dužine oko 75 cm, al ne smeta, lijepo sam joj složio put i fino se vrti, sad još moram kupit sat od 533 i upasat ga gore i to bi trebalo biti to.
Jedino sajla od ursusa ima jednake priključnice na obadvije strane kakva mi je i trebala, a opet priključak paše na sat od 533 i meni na fiat motor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,803
Danas kupljena sajla za obrtomjer za moj 540, uspjeli smo ja i kolega koji prodaje djelove za traktor pripasati sajlu od Ursusa 355, je da je malo predugačka, 170 cm, a meni je trebala dužine oko 75 cm, al ne smeta, lijepo sam joj složio put i fino se vrti, sad još moram kupit sat od 533 i upasat ga gore i to bi trebalo biti to.
Jedino sajla od ursusa ima jednake priključnice na obadvije strane kakva mi je i trebala, a opet priključak paše na sat od 533 i meni na fiat motor.
Vura od 533 se kontra vrti. Kaj je tak i na 540?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,802
Fiat se vrti u smjeru kazaljke na satu kaj ne:scratch barem takav smjer ima kazaljka, dok kazaljka od 533 ide u kontra smjeru

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Fiat se vrti u smjeru kazaljke na satu kaj ne:scratch barem takav smjer ima kazaljka, dok kazaljka od 533 ide u kontra smjeru

Pa sad sem napisal da se fiat vrti ko 533, znači suprotno od kazaljke na satu!!!

Najnoviji postovi

Na vrh