Malo sam se krivo u predhodnom postu odrazil ..................
Nemoraju na nosaču biti dvije žice, ali u blizini mora biti još jedno mjesto gdje se spaja druga žica.
Nego daj ti probaj na taj izvod koji imaš spojiti komadič žice, a drugu stranu dodirnuti na masu pa pogledaj dal svjetli. Ako svijetli samo ju prespojiš na indikator
Aha...
Evo ovak sem probal.
Dovezem + na žaruljicu (žaruljica ima masu preko vure, znač onaj utor u koji se ugura joj je masa) pa sam s žaruljice na istom mjestu gde je i + odvel na indikator, naravno, ne valja, svetli stalno, odnosno ne gasi se kad upalim traktor.
Ovo kak ti veliš znaći, da uopče ne vlečem + od nikud, nego da probam na masu???
Jer napominjem opet, masa žaruljice je utor na vuri u koju ide i ako je ispod na klemici +, čim utaknem žaruljicu u mjesto ona se zapali pa neznam kak dalje na indikator, jer indikator bi trabl tu struju prekinuti dok ga pritisak isključi.
A dok potegnem od indikatora žicu na samu žaruljicu koja je u svom ležištu ne dešava se ništ, ne pali se uopče žaruljica.
Jel bi možda moral + dopeljati negdi na samu vuru blizu žaruljice pa da bude ona pod strujom?? Al kaj onda z masom???
Več sem lud, celu instalaciju postavim novu na traktor do jedne žice i sve super radi, a to me jebe sad i neznam:weedman: