• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT serije s FIAT motorima

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nije transhidrol, hipenol je unutra.
Eh da bar je, nebi se brigal sad još i s tim ;)

Štelali neki dan kočnice je i moj stari na fiatu.
slika1859.jpg

slika1861.jpg

Ujedno smo i zamjenili puknute šerafe koji drže kotač.

A evo i mjesta gdje se ušerafljuje sajla za obrtomjer, ovaj mali komadič je predpostavljam od stare sajle i baš mi čudno izgleda, ima na sebi prsten koji je i granica koliko smije unutra, a s obadvije strane štrše dva komadića sajlice po 1,5 cm. Sad nisam načisto dal je to ko neki umetak ili jednostavno je sajla pukla i to je tak ostalo unutra:scratch:scratch:scratch
slika1862.jpg

Posljednje uređivanje:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Nije transhidrol, hipenol je unutra.
Eh da bar je, nebi se brigal sad još i s tim ;)

Ma kaj se brigaš,pak je to IMT:rolfer::rolfer:
ide on na sve,al svakak s Transom nečeš pogriješit:D

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma kaj se brigaš,pak je to IMT:rolfer::rolfer:
ide on na sve,al svakak s Transom nečeš pogriješit:D

Ma ne me strah za ništ jedino za pumpu hidraulika, pošto ima getribu i hidrauliku pojačanu, odnosno gore su sve oznake od 560 :D:D:D

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ma ne me strah za ništ jedino za pumpu hidraulika, pošto ima getribu i hidrauliku pojačanu, odnosno gore su sve oznake od 560 :D:D:D

I na mom 540 su oznake od 560:gitarist:

Transhidraol nikak nebre naštetit pumpama..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I na mom 540 su oznake od 560:gitarist:

Transhidraol nikak nebre naštetit pumpama..

Ajd fino...znači te oznake so onda valjda na svima 540.

Nego jel ima ko podatak kad je proizveden prvi 560??

Mislim malo mi je to bedasto da 540 ima oznake na getribi i poklopcu hidraulike od 560, a možda se tamo 1977. 560 još nije ni proizvodio:scratch:scratch:rolleyess::rolleyess:

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Šanana,velim da bi po pravilu TRANSHIDROL trebal iti unutra,to bi bilo pravilno ulje za njega.Mislim da 560 i 542 imaju zajednički poklopac hidraulika,pa te to možda buni?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
Znam ja da po pravilu treba biti transhidrol.

U vrijeme dok je taj traktor napravljen još nije bilo niti T od transhidrola :finga:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
U vrijeme dok je taj traktor napravljen još nije bilo niti T od transhidrola :finga:

hehe...onda nikakvo čudo kaj je hipenol unutra:rolfer:
i Zj kaj ti veliš, jel sme sad transhidrol unutra? nebude se ništ desilo dok dobi pumpa novo ulje?? ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
hehe...onda nikakvo čudo kaj je hipenol unutra:rolfer:
i Zj kaj ti veliš, jel sme sad transhidrol unutra? nebude se ništ desilo dok dobi pumpa novo ulje?? ;)

Ta pumpa ide i na jestivo ulje, da ne velim i na gnojnicu.
Sam nek bude čisto i bez špene.
Nalij ulje kakvo ti ima deda na SAME-u, da moreš kipati prikolicu. Isto napravi i na 565 ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ta pumpa ide i na jestivo ulje, da ne velim i na gnojnicu.
Sam nek bude čisto i bez špene.
Nalij ulje kakvo ti ima deda na SAME-u, da moreš kipati prikolicu. Isto napravi i na 565 ;)

Ma upravo zbog toga bi i mjenjal. Same i 565 imaju TRANSHIDROL, pa bi stavil i u 540 baš zbog kipera, a 539 ne kipa, pa nije ni bitno. :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
Ak već misliš zamijeniti ulje u 540: ispusti ovo koje imaš, nalij staro iz Samea (ako ga još imaš i čisto je) te njime isperi getribu od hipenola. Nakon toga ga iscjedi i nalij novo ulje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,804
A evo i mjesta gdje se ušerafljuje sajla za obrtomjer, ovaj mali komadič je predpostavljam od stare sajle i baš mi čudno izgleda, ima na sebi prsten koji je i granica koliko smije unutra, a s obadvije strane štrše dva komadića sajlice po 1,5 cm. Sad nisam načisto dal je to ko neki umetak ili jednostavno je sajla pukla i to je tak ostalo unutra:scratch:scratch:scratch
slika1862.jpg
Obadva čepa dole i transhidraol nutra, nemaš brige, netreba ništ ispirati jer ionak nemreš naslage isprati. Filter (ako ga ima) bi bilo dobro očistiti.

Mogli ste ipak neki trček deti pod traktor, a ne igrati se na dizalici.

Kaj je čudno na toj sajli? Onaj prsten je graničnik, a taj komadič su ostaci od stare sajle. To probaš sa kombinirkama izvuči van. Nego jel nebi ta sajla možda pasala od Univerzala? Pošto veliš da imaš božir (znači matice koje su na njemu ti nisu bitne, a daju se i one za silu promjeniti) tebi je bitno da je sajla iste dužine kao i ona koja tebi treba. Ako slučajno takve dužine nema uzmi od Ursusa ili Zetora (ta bude sigurno dosta dugačka) i skrati ju.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Obadva čepa dole i transhidraol nutra, nemaš brige, netreba ništ ispirati jer ionak nemreš naslage isprati. Filter (ako ga ima) bi bilo dobro očistiti.

Mogli ste ipak neki trček deti pod traktor, a ne igrati se na dizalici.

Kaj je čudno na toj sajli? Onaj prsten je graničnik, a taj komadič su ostaci od stare sajle. To probaš sa kombinirkama izvuči van. Nego jel nebi ta sajla možda pasala od Univerzala? Pošto veliš da imaš božir (znači matice koje su na njemu ti nisu bitne, a daju se i one za silu promjeniti) tebi je bitno da je sajla iste dužine kao i ona koja tebi treba. Ako slučajno takve dužine nema uzmi od Ursusa ili Zetora (ta bude sigurno dosta dugačka) i skrati ju.

Ok, za ulje mi je jasno, a kaj ako nema filtera, da bezveze ne skidam deklin??

Ma verujem ja mojoj dizalici:weedman:

kaj se tiče sajle, ovaj komadić se prstima lako izvadi van, nije to problem, samo treba nači sajlu odgovarajuče dužine i to je kraj.
Zval sam Agroservis, kolega mi tam radi, rekel je da ima sajli raznih duljina, samo nek probam nekak s špagom izmjerit približnu duljinu i nek dojdem kod njege, ima i sat i sve kaj mi treba kod njega.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,802
Ak već misliš zamijeniti ulje u 540: ispusti ovo koje imaš, nalij staro iz Samea (ako ga još imaš i čisto je) te njime isperi getribu od hipenola. Nakon toga ga iscjedi i nalij novo ulje.

jel bi se kaj dogodilo ak bi se ulja pomiješala? Recimo u Univerzalu imam u getribi super 3 ulje a za 533 nisam siguran jer bivši gazda nezna kaj je točio unutra, a do sada sam jedino sa univerzalom kipao a sad bi stavio i na 533 priključak za kipanje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
jel bi se kaj dogodilo ak bi se ulja pomiješala? Recimo u Univerzalu imam u getribi super 3 ulje a za 533 nisam siguran jer bivši gazda nezna kaj je točio unutra, a do sada sam jedino sa univerzalom kipao a sad bi stavio i na 533 priključak za kipanje.
Vjerojatno nebi na ovim starim traktorima, tj vjerojatno 533 nebi. Prije bi hipenol naškodil hidralici u Universalu. Radije onda nalij motorno i u 533.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,802
Vjerojatno nebi na ovim starim traktorima, tj vjerojatno 533 nebi. Prije bi hipenol naškodil hidralici u Universalu. Radije onda nalij motorno i u 533.

tak i tak mi je ulje na 533 jedva vidljivo na šipki mjerača, njega ćemo onda van i motorno ulje unutra. Jel dosta 25 lit. ulja za 533:scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,804
tak i tak mi je ulje na 533 jedva vidljivo na šipki mjerača, njega ćemo onda van i motorno ulje unutra. Jel dosta 25 lit. ulja za 533:scratch
Motorno u 533 nikako.

Ide ga nekakvih 27-28L

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Rijetko, je, ko yna u kakvom je stanju hidraulika, hoce li to raditi, a i ybog mjenjaca treba gusce

Najnoviji postovi

Na vrh