• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT serije s FIAT motorima

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ovako sam ćeš teško nešto napravit ako kažeš da alnaser vrti dobro.
Sa 533 motora ništa ne paše na ovaj Fiatov.
Ako imaš kakvog Fiata, Universala ili Štoreta u blizini onda se da probat.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ako tako lako upali na gurku trebalo bi I na alnaser da pali
Al ne pali na alnaser dok je hladan, pa moram na guranac, a kad se zagrije onda preko alnasera hoce upalit. Iako nije onak na zub paljenje nego ga treba zaverglati jedno 4-6sekundi i onda se onako polako probudi i primi.
Dok alnasa ide bijeli dim iz auspuha kad je hladan.
Mislim da je najprije pumpa jer sam ju nasao zakrenutu, pa sam ju vratio na tvornicki zarez koji je na bloku motora, aopl opet nece paliti na alnaser.

Jel zna neTko koji ulošci dizna idu za fiat 8035.02 i na koliko se stelaju dizne i pumpa, pritisak mislim?

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Jos jednom da ti napisem,skines crevo sa usisne grane I dlanom zatvoris duvod vazduha I verglaj posle par sekundi skloni ruku I krese ko mina to mu dodje kao dekompresor

Jel zna neTko koji ulošci dizna idu za fiat 8035.02 i na koliko se stelaju dizne i pumpa, pritisak mislim?
Ne znam sta to tebi znaci na koliko se steluju kad to tu Sam me mozes nista odnesi kod bosiste on zna kako se steluju

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
230+/-5 bara
Obično ih štelaju na manje kad pumpa malo ostari.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Mislim da je na 220 +,- 5 bara pumpa i dizne.
Koliko ja znam na pumpi se ne steluje pritisak ona koliko moze toliko gura I ako ona oslabi dizne se steluju na manji pritisak kao sto kaze zj

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ne znam sta to tebi znaci na koliko se steluju kad to tu Sam me mozes nista odnesi kod bosiste on zna kako se steluju
Laki naišao sam na svakakve "bošiste", prvo pitanje mi je na koliko da mi naštela dizne.
Pa stoga moram imati neke referentne vrijednosti.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ako nekome zatreba , naišao sam na dokumentaciju za FIAT 8035.02 motor s linijskom/klipnom, te roto BOSCH, i CAV DPA pumpama. Super je objašnjeno pa čak i kut paljenja.

Znači gladat samo što se tiče motora , tj mašine, ostalo nije traktor šasija..

Zadnji dio knjige fali jer ne znam raspon stranica s kojim završava, ali počinje s
151 - pa do kraja a tko zna koja je to stranica.

PS:
@ZJ - prebaci ovo u neki Topic s dokumentacijom ako postoji na forumu da ljudi lakše nađu.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ako nekome zatreba , naišao sam na dokumentaciju za FIAT 8035.02 motor s linijskom/klipnom, te roto BOSCH, i CAV DPA pumpama. Super je objašnjeno pa čak i kut paljenja.

Znači gladat samo što se tiče motora , tj mašine, ostalo nije traktor šasija..

Zadnji dio knjige fali jer ne znam raspon stranica s kojim završava, ali počinje s
151 - pa do kraja a tko zna koja je to stranica.

PS:
@ZJ - prebaci ovo u neki Topic s dokumentacijom ako postoji na forumu da ljudi lakše nađu.
4 dio literature

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ajmo dalje.. :)

Problematika spoja i traktormetra tj IMT 533 obrtomjera (nazivno 1500omin-1) s FIANT 8035.02 motorom tj na njegov pinjon.

Pitanje je tipa sajle i veličine i tipa navoja priključnih matica na oba kraja.
Jel zna netko gdje kupiti i koji tip sajle tj s kojim krajevima?

Pinjon je ovakav na motoru:

Znači M20 je na jednom kraju sajla a na IMT obrtomjeru je koji navoj? M14x1 ???

Jel ima takova sajla za kupit? duzine 80cm

Thx

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
E izgleda da na ovom motoru 8035.02 nema pipe za ispust vode iz bloka.
Vidim po slikama da neki .04 imaju tamo kod oduška pipu za dodu al ovaj moj nema ..
Kako je kod vas , Gdje ispuštate vodi kad ispirete blok motora ???

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Trebao bi biti čep, njega otpusti i iscurit će voda.
Mada i kad dolje pustiš vodu izađe skoro sve van.

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Trebao bi biti čep, njega otpusti i iscurit će voda.
Mada i kad dolje pustiš vodu izađe skoro sve van.
Kakav čep? Na bloku motora kažeš il onaj na nosaču vodene pumpe?

Ne mislim poklopce tj čepove dirati na bloku motora.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da, tamo kod oduška bi trebao bit čep sa ključom ga otpustiš.
Barem je tako na jednom mom bilo.

Najnoviji postovi

Na vrh