Ekipa pozdrav ponovo.
Sve najbolje svima u Novoj 2020. s zakašnjenjem.
Nego, sljedeća situacija se rješava na restauraciji IMT533-FIAT8035.02 motor.
Alternator je neki prastari na njemu s terminalima 67 i 30+.
To su oznake terminala (Ma1, Ma2) za Magneti Marelli alternator.
Alternator u sebi ima Rectifier, tj most s diodama, ali nema regulator napona, nego koristi vanjski regulator tj regler tipa :
Voltage Regulator - OEM ORIGINAL - External .Regler ima isto terminale 67 i 15. Pa bih ja to sve zamjenio s novijom generacijom.
Koliko kužim alternator mi je gotov, izgorile su 3 od 6 dioda, a i prastar je te nominiran za max 33A /14V. Uništeni su i kontakti u ovom regleru, pa trebam sve novo / polovno za IMT 533 FIAT 8035.02 motor.
Napominjem tip motora jer je on zrcalna slika IMT motora, te se i vrti na lijevu stranu pa time i alternator se treba vrtiti na lijevo. Netko je spominjao da nije svejedno alternatoru kud se okreće zbog dizajna četkica i sl.
Da li je važno sljedeće...
Kud vam propeler na alternatoru tjera zrak za hlađenje ?
Prema nazad kao i zrak kroz hladnjak vode il prema napred ?
Pogledajte dizajn propelera na alternatoru, kao da je napravljen da hvata zrak i gura ga u seba, a ne da ga izvlači pa stoga ima neki tvornički smjer okretanja.
Jel mi može netko reći koji alternator kupiti ? Neki srednji/niži cijenovni razred a da ima odmah regler na sebi i da je za 13mm remen. Te da je pomogučnosti više od 33A.
Ili da kažete što vi imate na svom traktoru, pa da napravim slično, ako paše od starih zastava i sl. s njuskala.
Hvala.