Re: Kombinirka IMT SKIP
Decki, kud ste navalili? Dobro Vedran kaze... putovanje je bilo jako "zanimljivo" (u nedostatki rijeci koja bolje opisuje cjelu pricu).
Putovanje je trajalo dva dana i prvi dan sam vozio stroj od Koprivnice do bjelovara, gdje sam kod Alena prespavao (na zalost smo bili i ja i on nesposobni uslikat skipa u dvoristu) pa ce on, ak mu se bude dalo uslikati tragove guma na travnjaku
. Putem do bjelovara smo se zaustavili u Novigradu Podravskom, gdje je Vedran s kolegom popio i aldumas, al nam je i poklonio rabljenu, al solidnu, straznju gumu za skipa posto su ove na bageru dost lose (Jos jednom hvala). U Bjelovar se stiglo s mrakom, te me alen proveo kroz neke ulicice da ne idem kroz centar s bagerom. Brat i kolega osli autom i i prikolicom (velika kasika i guma unutra
) a ja prespavao u Bj. Iz Bj sam ujutro u pol 7 sam krenuo da bi se u Maloj Pisanici oko 8 nasao s Bogecom na aldumasu. I Kico je bio pozvan, al nije dosao
... Bogec (kulture radi valjda) ishvalio stroj i cak se pristao uslikati na njemu. Put nastavljen prema Pozegi. Na par mjesta sam stajao (kupiti jesti, natociti malo goriva, malo ledja protegnuti i tako. Danas oko 1:30 popodne sam stigao u selo, pa se pilo jos aldumasa
Par prvih dojmova:
-Gume zadnje dost lose, probat cemo nabaviti neke novije, ak ne ide Vedranova i jos jedna slicna gore...
-2-3 hidraulicna crijeva na prednjoj kasiki lagano pustaju ulje i na svakom vagasu malo flisne iz svakog. Putem je u nepovrat otislo 10-ak litara transhidrola
-Mjenjac zamisljen dobro, a lose realiziran. Sve sto se radi, radi se u "sporim" brzinama, koje vise slice radnim brzinama na 539. U transportu je mjenjac po meni promasen, jer da stroj tezak 5-6 tona (u prometnoj 3.5t) normalno primi 3. brzinu (od 3) treba stvarno biti maher (u dva dana skuzis cake
) i na pol gasa u 3. transportnoj ide ko moj 549 na iberu. (mjereno istim autom kao i 549) a da mu iber gas dam, negdje bih poginuo 100%. bageru ne bi bilo nista, jer je premasivan.
-Kocnice su dobre, i dost dobro koci, al da je bolje, ne bi skodilo.
-hidraulika radi bez greske (dvije komande od jednom bez poteskoca na pol gasa), samo sto sad malo fali ulja pa pumpa oce povuci i zraka...
-volan preosjetljiv... na najmanji pomak pre burno reagira i stroj ove mase to ne oprasta samo tako)
-El. instalacija 90% ispravna. (Onih 10% se odnosi na zadnaj radna svjetla, rotirku, stop svijetlo te instrument tablu)
Slike:
Brat se malo voza po Koprivnici (proba kocnica)
Neposredno prije polaska iz Koprivnice:
Bogec na skipu ispred "Sumske vile"
U Novigradu:
Kod Vedrana nakon utovara gume:
DOBRO DOSLI:
Za sad je to TO, sutra detaljnije slike i ako netko ima neku zelju da poslikam, neka se izjasni.