Kazem, nije mi problem nakon svake natovarene prikolice zemlje izaci i malo lopaticom ocistiti kutove kasike.
necu ja puno temelja kopati, tak da mi je ovo s lancima najzanimljivije rjesenje dok ne cujem neko jos jednostavnije i jeftinije.
kasika na ustima izgleda ovako:
Vidi se koliko je noz siri od same kasike i tu se dosta zemlja nabija. ako zelim da se ne stopa, moram doslovce guliti zemlju 5 po 5cm, a to mi se ne svidja
kasika je tako cjelom visinom, sto sam i uslikao, al slika nije bas uspjela, jer je vani padala kisa.
Nego, veliki napredak danas napravljen!
danas sam pronasao mjerac (nivokaz) ulja, koji je bio mudro sakriven masnocom debljine par mm:
nakon ciscenja tvrdokorne masnoce, nalazim prozirno crijevo u kojem ulja nema ni u tragovima:
Metodom "kvrckanje po rezervoaru" dolazim do slijedeceg zakljucka:
Mjerac je izmedju dvije plave crte, ulje bi u nekom idealnom slucaju trebalo biti do zelene crte, ili bar vidljivo u cjevcici. Trenutni nivo ulja se krece oko crvene crte
Takodjer detaljnom inspekcijom isprez zadnjeg lijevog kotaca, a izmedju sasije i mjenajca pronalazim filter hidraulicnog ulja koji mi se ne cini jeftin, jer je velik ko rukometna lopta, ak ne i veci: