Svakako ja ulje ispustam van, svidjalo se to vama il ne... Samo je problem sto to moram kod kolege ispustati, jer ja nemam trofaznu struju na selu, da se to kvalitetno zavari, a bez ulja u hidrauliku ga ne mogu voziti, jer je na glavni sistem spojen i volan... Ovdje o tome pisem, a u cjeloj prici to uopce nisam uzeo u obzir.
Ja koliko sam vidio da je najveci problem pucanja ovog krana dizanje teskih stvari, koliko i guranje teskih stvari, kao i podizanje prednjeg kraja u zrak utovarivacem. Malo po malo i nakupi se toga.
Kad kasika ima na sebi (primjera radi) vilice za palete koje su i bile na stroju, i nosi 1000Kg na njima, problem u cjeloj prici je taj da su vilice od zgloba kasike udaljene pola metra prema naprijed, jer je tu jos i kasika. Poluga sile koja djeluje na "otvaranje kasike" kad je opterecena paletom u pricu ulazi zbog toga, jer je paralelogram tako zamisljen, kad je takav oblik tereta na kasiki, paralelogram upire u nosivi stup, a zglob cjelog utovarivaca tezi ici naprijed. Tu se dogadja to uvijanje, pa digni tesko, pa se osloni na kasiku, pa opet dizi tonu i tako u krug.
Negdje je morao puci u cjeloj toj prici i to me niti najmanje ne zacudjuje, i zato sam svjestan da se to pojacati mora, da se ne bi skroz odvalilo.
Netko je spominjao vibracije na IMT-u. GLUPOST
cjeli stroj nije ucentriran, pa nije cudo sto vibrira. Mislim da vibracije motora koji je jako cvrsto spojen sa ogromnom i glomaznom sasijom ne predstavljaju niki problem sto se pucanja tice, ali profesionalni posao s amaterskim strojem i te kako ostavlja tragove umora.