Dobro da vas nije to zadesilo na desnoj strani.Mi smo promjenili semering na lijevom kotaču, i nakon nešto više od 50 rs procurio .
Dobro da vas nije to zadesilo na desnoj strani.Mi smo promjenili semering na lijevom kotaču, i nakon nešto više od 50 rs procurio .
Naravno da postoje jos IMT kojim se nista ne kvari al su prava rijetkost, i kao sto si rekao zavisi i ko ih uvozi i od koga kupljujes i stim se slazem, al ovo prvi put cujem da indijski djelovi nevaljaju a do sada sam cuo samo pozitivne stvari o indijskim sklopovima..:scratch
Indijski dijelovi su dobri, a sto se tice tih "srpskih, ili beograd" kocnica, isto tako su se mogle pokazat kao odlicne, jer je sad kupovina IMT traktora i proizvoda prava lutrija. ,nazalost...ja sam kupovo dijelove indijske kad sam radio kočnice na imt 565 prezadovoljan,kum je kupio iste take "srpske" ne koči od prvog dana nikako
Pa najbolje je ja na 533 generalka i super sluzi nije to auto traktoru je motor sve...
Al kad se napravi onda i isplati se...
Samo pazi s kakvim dijelovima...
Obrada radilice 500ja sam svog malo sredio za 2000kn.....i odlično radi....sa djelovima i strojnom obradom radilice......a klipovi nisu mjenjani, samo karike 88,9mm.....kada se bude drugi puta radio, onda na specijalu, jer koliko sam negdje vidio da imaju klipovi 90,5mm.....za 533
dizne su sređene, dihtunzi, pumpa vode.......itd.
i vjerujem da će odraditi poslije ovoga sigurnih 1500 sati, što je kod mene 10g rada......s tim da ga imam 2200 sati, i nikad nisam otvarao mašinu do prošle godine......a tko zna, kada je bio rađen prije mene......
Obrada radilice 500
Karike 400
Ležaji 500 (ovisi dali je stari ili novi tip radilice)
Brtvila 200 + semerinzi (nisi valjda stare ostavil)
Ulošci diza 250
Vodena pumpa 250 + crijeva vode (ako su bila potrebna)
Ulje 150 (lošije)
Valjda je i glava zahtjevala neki remont .......itd.
:scratch
Nije puno uloženo (2 000 kn sigurno nije bilo dost), ali nije ni bog zna kaj napravljeno.morao bi potražiti račun, da vidim koliko je sve izašlo
karike su oko 400
ležaji futog, kažu da su najbolji......leteći i glavni
obrada radilice 450kn
brtve 180kn komplet
semerinzi
dizne, ulošci 240kn+50kn montaža uložaka i štelanje
vodena pumpa je zamjenjena prije toga 2-3mj, 240kn nova
glava nije dirana, bila na kontroli,pa ju nismo skidali, nije uvijena.....sipao goriva u kanale i nigdje nije slinila, na ventilu......pa nisam dirao, možda sam trebao samo malo ventile ušlajfat......al to mi nije problem skinuti.....i napraviti
jednu sam grešku napravio, što nisam uzeo pumpu ulja, dođe 160kn......ak se dobro sječam......jer dok traktorom dugo radiš, onda mi padne tlak ulja na 2,2 do 2,4 a na početku drži na 4 do 4,1 bar.....pa sam to trebao napraviti :madmana:
cilindri su izmjereni, i još su mogu ići,pa nisam htio i to raditi......al glavna stvar zašto je rađeno.....jer otišle su čahure na klipnjačama, dobio na njima lufta.....pa sam čuo lupkanje i skinuo glavu, da provjerim......
tako da nije uloženo puno novca,a traktoru sam opet vratio kojeg konja u stado......pa ako odradi slijedećih 10godina, onda neću žaliti da sve napravim, iako nevjerujem da bi me izašlo više od 5000-6000kn da sredim motor......onda bi radio i bosch pumpu i sve
lamela je dobra, mjenjač odlično radi, kao i hidraulika......
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=bjmn-jRNxrI&feature=player_embedded[/YT]
Ma 533 je zvijer al je 577 stvarno mrcina naspram njega...
Jel planiraš zatvorit kabinu na 577 od iza?? Previše je propuha ovako
:supz:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=U_wUmFF4oKo[/YT]
Ovo je uopće glupo za usporedbu neznam šta se tu ima usporediti
Ma 533 je zvijer al je 577 stvarno mrcina naspram njega...
Jel planiraš zatvorit kabinu na 577 od iza?? Previše je propuha ovako
pa zanimljivo je vidjet kolko je ova grdosija veča od našeg svagdašnjeg 533-539...
i samim time unatoč snazi neupotrebljiva na mom terenu u šumi gdje naknap sa 539 prolazim.... evo, meni ta slika pokazuje da 577 meni ne treba...
ovdje bi bila glupost uspoređivat ko će koga povuč,
to je očito neki hit u zadnje vrijeme, natezanje traktora...