mladi gazda kaže:joj da moj pajdo ovo vidi samo bi reko: Joj Bože Bože pa ljudi zbog toga ginu a on se zeza..............
Da nisi u tom gvožđu ne bi zamjerio .Podizna moć na krajevim pouga u odnosu na cisternu kojoj je težište xx od kraja poluge nije isto .zjockoo kaže:Imam pitanje za vrsne poznavaoce IMT-a kao što je npr Bobo :mrgreen: ... kolika je maksimalna podizna moć na stražnjim polugama IMT-a 533 - 539? Treba mi ta informacija u kg i to ako može provjereno u praksi, znači ne teoretski nego koliko stvarno može podići na polugama, bez obzira da li mu se digne prednji kraj, to bi se riješilo sa kontra utezima...
Hvala :blackeye
matrix123456 kaže:ma pazi ovo moj tomo vinkovic moze da podigne na polugama 3 tone :shock: sa svojom hidraulikom tako pise u prirucniku ali ja to racunam jedno dvije tone iskoristenosti pumpe posto je malo stara a i remen nije nesto,ali sad kako traktor i poluge da podnesu taj pritisak kad sam trakitor nije tezi od 800kg :?: dakle nije bitno koliko dize hidraulika traktora nego koliko on moze podnijeti opterecenja,a sa svojim polugama cisto sumnjma da 539 moze nositi tonu
DSC1416 kaže:u TAM-iću "2001" je isti motor ko u imt 565 čini mi se rakovica m33 motor 64ks....u imt 577 je isti motor ko u TAM-iću 80T50 i slični.......motor paše na šraf ali govore mehaničari da treba druga bošpumpa neznam sad