Motor je spreman za ugradnju!
Odrađeno prvo paljenje i par pokusa da se ustanovi propuštanje prednjeg i zadnjeg semeringa radilice, i utvrdio sam da nijedan ne piša na prvu, što je i bio cilj, već će oni propišati kroz neko vrijeme 🤭😂 IMR je to.
Dakle, motor kompletno strojno obrađen i sastavljen polumotor na stolu da se odmah vidi ako što treba. Nakon toga sastavljen do kraja uz određene prekide zbog slabe do nikakve opskrbe dijelova, a isto tako kvalitete. Najveći problem su predstavljale brtve, do kvalitetnog kompleta je bilo teško doći, a na komad isto tako vrlo mala ponuda. Srećom poznanstva čuda čine pa se uvijek za mene nešto nađe na "polici za dobre ljude" odmah sam reagirao i uzeo dva seta Cobestovih brtvi da imam za danas sutra jer pitanje kako bude dalje s tim. Moram se pohvaliti da je KolbenSchmidt sjeo unutra. 😍
Pranje je bilo izazov za sebe, više sam vremena proveo perući, čisteći i pripremajući dijelove za ugradnju nego išta drugo.
Sve staro/originalno sam pokušao sačuvati, prvenstveno se to odnosi na uljnu pumpu koju sam premjerio i ustanovio da ne treba zamjenu, samo prebrtvio i to je to. Ona mi je to vratila kroz idealan pritisak ulja, a siguran sam u kvalitetu i nemam strah da će nešto zaribati.
Pošto očito imam blagi oblik OCDa da sve treba biti onako kako zamislim i imam viziju, motor je ppfarban u jarko crvenu uz kombinaciju crnih nijansi i poliranih dijelova. Znam da se neće vidjeti jer će biti u limenom sanduku i da će se već kad tad prosrat, ali moje zadovoljstvo kada nešto napravim mi ne može nitko niti platiti, niti oduzeti.
Sada kada je motor spreman i uredan, još par sitnica odradim i ubacujem ga nazad jer mi fali viličar zbog određenih komplikacija. Neke druge stvari će se odraditi nekom drugom zgodom. Ali za prvu ruku ću odraditi primarne stvari oko struje jer je do sada radila samo tipka paljenja koja je bila direkt spojena i to je to.
I evo video prvog opalenja i malo da se vidi kako to sve skupa klapa.
Watch "IMR M33 Motor - Generalna" on Streamable.
streamable.com