Da ste mogli probati Linde kod kojeg dizel motor odvrti 28900 sati i još uvijek radi.Nemoj opisivati to što ne poznaješ jako dobro.
Ili usporedi ih pa onda napiši, molim te. Još bolje bi bilo da probaš malo raditi s jednim pa drugim, rado bi poslušao dojmove.
Zeleni je bio formula 1, za sve prethodne serije. Stari je bio na 72V, zeleni na 80V, motor zelenog duplo jači, zeleni posebno motor hidraulike, posebno volana, kočenje neopisivo, ali zašto ja sad pišem 🤔 Vi usporedite i opišite.
E taj je debele sate natukal čim je ovak očerupan.Evo za dobra stara vremena jednog vremešnog, al i dalje aktivnog radnika. Od kad znam za sebe, visel sam po njemu i jedan je od razloga zakaj volim strojeve
View attachment 71819
Gdje se nalazi filter hidraulike?Na dalje bil sam čačkal malo oko filtera hidraulike, pa me zanima kak ga oprat?
View attachment 71535
Indos, 2,5tone (ne znam oznaku) iz '77., TAM motor, 4 cilindra 70ks.E taj je debele sate natukal čim je ovak očerupan.
To je neki Litostroj ili?
Getriba je klasika, kuplung, 3 brzine, ali reverzer na zasebnoj polugi. Znači dvije poluge mjenjača, jedna za stupanj brzina, a druga za smjer kretanja.Kak šljaka taj reverzer? Jel ima ko moj 2 brzine napred 2 za u nazad ili ko od Propalog ima bezstupanjsku getribu?
Nema on reverzer. Već dva kuplunga, lamelni i hidroturbinski. Ali u promjeni smjera kretanja se slično ponaša kao i sa reverzerom, meko kretanja bez trzanja i blogo ubrzanje zbog turbine.Getriba je klasika, kuplung, 3 brzine, ali reverzer na zasebnoj polugi. Znači dvije poluge mjenjača, jedna za stupanj brzina, a druga za smjer kretanja.