Pročitao sam valjda sve postove koji imaju o servo (hidro) volanu za tomeka.
Teško je malo pratiti jer su razbacani po više tema,
ali mislim da nisam našao nigdje odgovore na ovih par pitanja,
pa molim vas samograditelje da mi ovdje odgovorite ako znate :
- ona dva cilindra u sredini zgloba,što neki pokušavaju izraditi ovo kao originalno, ima li negdje netko
podatke o njihovim mjerama (karakteristikama) ? Odnosno, gdje ih se uopće može kupiti i kako ih tražiti, po mjeri,protoku, radnom hodu ?
- gdje uopće naći takvu glavu volana (orbitol), i kakve specifikacije ona mora udovoljiti?
- vidim na ovih nekoliko slika što se može pronaći originalni hidro volan, da lijevo dolje
otprilike ispod akumulatora ima razvodnik. Čemu taj razvodnik služi ako vidim da puno
njih je stavilo slike kako su imitirali izradu ovog volana i bez takve kutije?
- mislim da sam već na nekoj temi pročitao da originalna pumpa na tv 730 nije dovoljna količinom protoka, već da treba veća ako se ugrađuje hidro volan. Ima li itko kakvih podataka o toj većoj pumpi,
kakve su njene karakteristike, da li se takvu pumpu uopće može pronaći danas u trgovini
- i još me zanima zašto su originalno radili onaj preplet (križanje) crijeva s jednog klipa
na drugi dolje na zglobu? pretpostavljam da je to zbog povrata ulja kad onaj drugi cilindar druka, ali slabo znam o hidraulici.