Gledam da je 1. brzina čim sporija, no uglavnom su 0-1000 okretaja bez opterećenja. Zanimljiva je Metabo. Ima neke stvari koje druge nemaju. VTC elektronika održava okretaje pri opterećenju, a kaj je s momentom?
Copy-paste:
"Dvobrzinska udarna bušilica SBEV 1000-2
Značajke
- 1010 W
- Broj udaraca maks. 53200 /min
- Maks. Ø rupe(Drvo / čelik / zid / beton) 40/16/22/20 mm
Opis proizvoda
Dvobrzinska udarna bušilica SBEV 1000-2
s Vario-Tacho-Constamatic (VTC) elektronikom s punim valom za rad s materijalnim brzinama vrtnje koje ostaju konstantne pod opterećenjem. Robusno kućište od aluminijskog lijevanog mjenjača za optimalno odvođenje topline i trajnost. Rotirajući most za četkice od ugljika za maksimalne performanse čak i kod lijevog okretanja, npr. Za odvrtanje vijaka. Metabo maraton motor s zaštitom od prašine za dugi vijek trajanja. Metabo S-automatska sigurnosna spojnica: mehaničko odvajanje pogona pri blokiranju alata za sigurno umetanje.
Ovaj tekst je strojno preveden.
Pribor
- Konstantna elektronika
- Aluminijsko lijevano kućište mjenjača
- Rotirajući most s četkicom od ugljika
- Metabo maraton
- Metabo S-automatska sigurnosna spojka
- Vreteno s šesterostranom glavom."
Našel sam i jednu Makitu, doduše 720 W, ali ako je dobro dimenzionirana za tu snagu, bilo bi OK. Jedino kaj ima bržu 1. brzinu.
Služila mi je dobro prije Iskra 500 ili 550 W i još dela samo ne drži blokada vibracije i nema L/D.
Metabo mi je nepoznanica, iako bi po opisu trebala biti ok. Doduše ne piše koliko je jamstvo, a za Makitu je 3 god.