Ja sam Parkside zelenu aku bušilicu koristio skoro 3 godine, a onda je za vrijeme jako intenzivne upotrebe počela preskakati u getribi. Vratio sam ju u Lidl i u roku 5 min, nakon njihovog telefonskog razgovora s centralom, su mi vratili sav novac do zadnje lipe. Iskreno, toga nema bilo gdje, Lidl je po tom pitanju iznad mnogih, hvala im.
Za par tjedana sam drugdje kupio jednu "crvenu" aku bušilicu, s 2 kom baterija napona 20V, u kompletu, te punjač. Koristim ju evo više od godinu i pol dana, za sad je odlična, a znam ju siroticu ponekad i silovati sa "pretokarenim prihvatima" suviše velikih borera/svrdla, ali - neda se ona. Bila je dok sam ju kupio na akciji i jako jeftina.
Naravno da za jako ozbiljne radove bušenja koristim profesionalnu bušilicu, na kabel, s dvije veličine borfutera/steznih glava. Od nje sam vrlo brzo iza kupovine bacio u smeće samozatezni borfuter, nije mi se dalo s njim zajebavati da ga osposobim. I ta se več naradila, bušila, štemala, dimila, ali tu je i dalje. Ona naša prava , a ne kineska Iskra je odavno poderana, prije nje vrla BLACK & DECKER-ica itd. Ma potrošio sam njih puno kroz život, kako ne bi i svoje zdravlje.
Kao prijenosne brusilice u garaži trenutno koristim mali BLACK & DECKER i Parkside, od velikih originalnu Iskru.
Kao stabilnu brusilicu koristim unazad par godina mokro-suhi Parkside. Prestao sam s korištenjem jedne SSM kombinirane, univerzalne brusilice. Još sam jednu SSM krenuo napraviti, te pripremio osovinu, lagere, prihvat brusne ploče, remenicu, naslon i odustao. Ma za sad i to mi je previše.