• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Nisi rekel za koju namjenu i kolike snage ;)

Weller ili ERSA, ako hoćeš vrh (i možeš si ga priuštiti)...za elektroniku.

Imam i nekoliko (Parkside...Iskra THS11, 60W i 200W)
1676317903157.png
1676318255195.png

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,937
Molio bih preporuku za neku dobru lemilicu, sve ove po trgovačkim centrima dožive koji mjesec i onda adio mare, kad ti najviše treba, onda se ladi umjesto da grije 😂 😂
Za što, koje snage, kakvu - na struju, plin, jer "lemilica" ima koje kakvih? Tek sad vidim da je i @ZJ isto več pitao :) :ROFLMAO: 🥳

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,425
Namjena od A do Ž, sitna elektronika do krpljenja tapecirunga i plastičnih posuda. Može i više tj jedna za jedno druga za drugo.

Snage, nemam pojma 60 - 100W - 200W nisam izbirljiv.

@vlč.puknuti
E moj velečasni, zvuči lijepo kada kažeš, ali nije to daleko od pokore...

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Ima netko preporuku za set udarnih nasadnih ključeva? Trebao bih za prihvat 1/2 i bilo bi dobro da su produženi.
I da li je netko nešto kupovao nešto od Trgopromet-Marić?
Gledam da ovo uzmem, samo me nekako strah da su možda loši.--> Set ključeva. <-- Ima netko iskustva sa snjima?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Kaj če ti set?
Kupi pojedinačno one koje koristiš više, a ostali mogu bilo kakvi poslužiti.
Nemam iskustva sa navedenom markom, ali cijena seta je za đabe i dijelim tvoj strah u kvalitetu.
Za te novce u Unioru možeš kupiti samo dva, tri največa iz ovog seta, a o kvalitetnijima da ni ne pričam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
Za toliko se prodaju garniture i po sajmovima, pa je to povoljno.
Kak su ti nastavci masivni, ne buš ih strgal s amaterskom upotrebom.
Inače, na 1/2" ti udarni ključ manji od 13mm nema smisla,tak da je (meni) takva garnitura bez veze.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
Inače, na 1/2" ti udarni ključ manji od 13mm nema smisla
8 mm i najslabiji udarni lako otrgne da ga ni ne osjeti, tak da... ja bi radije rekel 16, 17, 18... od tud kreču 10 mm vijci i tu treba jača gedora, pa tam dalje do kraja.
Ovisi kak je uparat za udaranje jak ;)

ne buš ih strgal s amaterskom upotrebom.
Misliš?
Ne smatram sebe profičem, a ni tebe amaterom, ali jedan tvoj sused je kupil neke gedore na manduševcu. Moja 18 je bila slomljena pa sam "posudil" tu njegovu koja je bila u bunkeru u alatu i sa račnom napal vijak. Normalno, gedora je pukla i ja sam si zgulil prste, a nisam udaral....
Isto tak je bivši gazda kupil set okasto viličastih (kak ti veliš amaterskog) alata i ja sam ključem 24 okastim htel otpustiti jedan vijak. Ključ je pukel u dva dijela i pogodil kolegu koji je bil samnom na terenu u nos, sreča pa nije u oko.....
Kad smo došli doma čudil se pa kak.... a još više se čudil poslje gableca.... i čubil

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
@MUHA, ovi udarni su prilično debeli, pa baš ne očekujem da bi pukli lako ko ovi od običnih "gedora". Puno toga zavisi o jačini pogona ;)
Istina, nisu neke kvalite (po novcima), ali mogli bi poslužiti, ako nikaj drugo, zato kaj su duboki.

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
214
Danas razgrabljeni oni Parkside Performance udarni. 129 Eura košta. Tolika je pomama bila za njima da su ih vec maknuli iz kataloga :cool:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ak si misliš alat za dugi put kupit onda to nije za to.
Ili ak ga misliš koristit jedanput u 8mjeseci opet ti je upitna baterija.
Ja bi skupil novce neke i kupil neku marku.
Npr. Metabo.

Najnoviji postovi

Na vrh